NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how
ανάγνωση

Α. Καμάρας, Imperial Tobacco: Mε το λανσάρισμα του myblu εγκαινιάζουμε μια νέα εποχή

Α. Καμάρας, Imperial Tobacco: Mε το λανσάρισμα του myblu εγκαινιάζουμε μια νέα εποχή

Ο Αλέξανδρος Καμάρας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Imperial Tobacco στη N.A Ευρώπη, μιλάει σήμερα στο epixeiro.gr για τις επενδύσεις της εταιρείας στην Ελλάδα, για την αγορά των προϊόντων ατμίσματος και για τις καινοτομίες που μπορεί να προσφέρει ο συγκεκριμένος τομέας.

Θα έλεγα να ξεκινήσουμε με τα πιο πρόσφατα και την παρουσίαση, πριν από μερικές εβδομάδες, του myblu. Μιλήστε μας για το συγκεκριμένο προϊόν, τις ιδιαιτερότητες του και το πώς «διαφοροποιείται» από τον ανταγωνισμό.

Mε το λανσάρισμα του myblu εγκαινιάζουμε μια νέα εποχή στην Ελλάδα. Πλέον οι καπνιστές ζητούν περισσότερες και καλύτερες επιλογές. Εμείς φέρνουμε το νέο καινοτόμο προϊόν μας, για να προσφέρουμε μια διαφορετική εμπειρία, εναλλακτική του καπνίσματος. Το myblu είναι αποτέλεσμα της μεγάλης παγκόσμιας επένδυσής μας σε Προϊόντα Νέας Γενιάς. Μετά από πολλά χρόνια έρευνας και ανάπτυξης, παρουσιάζουμε στους Έλληνες καπνιστές κάτι που πιστεύουμε ότι είναι καλύτερο. Το myblu είναι μια εναλλακτική επιλογή για όσους ενήλικες καπνιστές επιθυμούν να κάνουν την μετάβαση σε ένα υψηλής ποιότητας ηλεκτρονικό τσιγάρο που στηρίζεται σε επιστήμη και τεχνολογία αιχμής. Κύρια χαρακτηριστικά του myblu είναι η εμπειρία απόλαυσης που προσφέρει και η ευκολία στη χρήση του. Με μία απλή κίνηση (click & go) αλλάζουν οι προ-γεμισμένες κάψουλες χωρίς κουμπιά ή ρυθμίσεις στην συσκευή, ενώ η μπαταρία του επιτρέπει μία πλήρη ημέρα χρήσης.

Τρία από τα βασικά χαρακτηριστικά που διαφοροποιούν το myblu από άλλα ατμικά προϊόντα είναι η καινοτομία, η επιστήμη και η ποιότητα. Όσον αφορά στην ποιότητα, η Imperial διαθέτει μία ομάδα επιστημόνων που ειδικεύονται στη μελέτη των τοξικών ουσιών. Επιπλέον, ερευνούν κάθε συστατικό που περιλαμβάνεται στο myblu, όπως και όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε, εξασφαλίζοντας ότι είναι κατάλληλα για χρήση σε προϊόντα ατμίσματος. Η καινοτομία οφείλεται στις τεχνολογικές εξελίξεις που μας επιτρέπουν τώρα να προσφέρουμε στους καπνιστές ικανοποιητικές εναλλακτικές και στην περίπτωση του myblu, ένα προϊόν που δεν περιλαμβάνει ούτε καπνό ούτε καύση. Στην καρδιά της καινοτόμου παραγωγής του myblu, βρίσκονται οι πραγματικές ανάγκες του καταναλωτή.

Ποια είναι σήμερα η παρουσία της Imperial Tobacco στην χώρα μας; Πόσα άτομα απασχολεί, ποιο το μέγεθος των επενδύσεων που πραγματοποιεί και η γενικότερη συνεισφορά της στην ελληνική οικονομία;

Η Imperial Tobacco Hellas ανήκει στον διεθνή Όμιλο της Imperial Brands, που είναι μια από τις τέσσερις κορυφαίες καπνοβιομηχανίες στον κόσμο και τα τελευταία χρόνια έχει πραγματοποίηση μια μεγάλη επένδυση σε προϊόντα νέας γενιάς, εναλλακτικά του καπνίσματος. Στην Ελλάδα, η Imperial Tobacco δραστηριοποιείται με επιτυχία τα τελευταία 38 χρόνια, απασχολεί 115 εργαζόμενους και αποτελεί το Διοικητικό Κέντρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Είμαστε περήφανοι που έχουμε στον τομέα ευθύνης μας 9 χώρες της ευρύτερης περιοχής, με πιο σημαντικές τις αγορές της Ιταλίας, της Ελλάδας, της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας. Οι συνεχείς βραβεύσεις μας από την μητρική εταιρεία επιβεβαιώνουν τη μεγάλη αναγνώριση για τις επιδόσεις μας και τη σταθερή εμπιστοσύνη στις δυνατότητες μας. Tα υψηλά αποτελέσματα και η συνεχής ανάπτυξη μεριδίων αγοράς αποδεικνύονται από το μικτό τζίρο της Imperial Tobacco Hellas, που αγγίζει τα 360 εκ. ευρώ για το 2018, ενώ η φορολογική εισφορά της εταιρίας στο Ελληνικό Δημόσιο, που αγγίζει τα 300 εκ. ευρώ και η ετήσια εμπορική επένδυση και επένδυση Λειτουργίας συνολικού ύψους 13 εκατ. ευρώ, καθιστούν την Imperial Tobacco Hellas σημαντικό παίκτη στην επιχειρηματική ζωή της χώρας.

Ποιο είναι, αυτή τη στιγμή, το μέγεθος της ελληνικής αγοράς ηλεκτρονικών τσιγάρων; Και ποια η ανταπόκριση που υπάρχει από το καταναλωτικό κοινό απέναντι στη συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντων;

Είναι γεγονός πως υπάρχουν 1 δισεκατομμύριο καπνιστές στον κόσμο αυτή τη στιγμή και αναγνωρίζουμε πως δεν μπορεί ένα προϊόν να ικανοποιήσει όλους αυτούς τους καταναλωτές. Η δυναμική της Ελλάδας φαίνεται πως θα είναι υψηλή, διότι η Ελλάδα διαθέτει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ενηλίκων καπνιστών στην Ευρώπη (31%). Σε αυτό το ποσοστό μπορούμε να δώσουμε την εναλλακτική να μεταβεί σε έναν λιγότερο επιβλαβή τρόπο καπνίσματος. Σύμφωνα με στοιχεία του 2017 από την ΕΕ, το 69% των Ελλήνων καπνιστών δεν έχουν δοκιμάσει ποτέ ένα προϊόν ατμίσματος. Εκεί ακριβώς υπάρχει μια τεράστια ευκαιρία για εμάς. Ωστόσο, οι Αρχές πρέπει να κινητοποιηθούν περαιτέρω γύρω από το άτμισμα. Για παράδειγμα, στο Ηνωμένο Βασίλειο υπάρχει υποστήριξη και παρότρυνση, τόσο από την πλευρά της κυβέρνησης όσο και από Οργανισμούς Υγείας, προς τα προϊόντα ατμίσματος. Αυτό πρέπει να γίνει και στις υπόλοιπες χώρες.

Βάσει και των εξελίξεων που υπάρχουν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού γύρω από τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, θα ήθελα να μας μιλήσετε για την ασφάλεια των συγκεκριμένων προϊόντων και της δικής σας πρότασης, του myblu. Τι θα πρέπει να γνωρίζουν οι καπνιστές;

Αυτή είναι μια πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα ερώτηση που σχετίζεται άμεσα με την ανάγκη εκπαίδευσης των καταναλωτών, αλλά και για την ανάγκη για αυθεντική και επιστημονικά τεκμηριωμένη επικοινωνία. Στις ΗΠΑ υπάρχουν αρκετές πρόσφατες αναφορές μέσων ενημέρωσης που υπονοούν ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα γενικά σκοτώνουν ανθρώπους. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν κλειστού και ανοιχτού τύπου συσκευές ατμίσματος. Στα ανοιχτά συστήματα, ο καπνιστής μπορεί να αναμειγνύει ό,τι υγρό θέλει στη συσκευή και όσον αφορά στα δημοσιεύματα από τις ΗΠΑ, οι καπνιστές φαίνεται πως χρησιμοποίησαν συσκευές ανοιχτού τύπου με «σπιτικά φτιαγμένα» υγρά. Μάλιστα, η πλειοψηφία αυτών φαίνεται πως περιείχαν THC (ψυχοδραστική ουσία της κάνναβης) στην οποία οι χρήστες πρόσθεσαν μία πηκτική χημική ουσία (vitamin e-acetate). Αυτό φαίνεται πως ήταν το πρόβλημα, αλλά αναμένουμε τα τελικά συμπεράσματα των Αμερικανών ερευνητών.

H Imperial διαθέτει μία ομάδα επιστημόνων που ειδικεύονται στη μελέτη των τοξικών ουσιών. Επιπλέον, ερευνούν κάθε συστατικό που περιλαμβάνεται στο myblu, όπως και όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε, εξασφαλίζοντας ότι είναι κατάλληλα για χρήση σε προϊόντα ατμίσματος. Παράλληλα, πραγματοποιούνται περισσότερα από 30 τεστ ασφαλείας, που αφορούν στην ποιότητα, την κατασκευή και την ασφάλεια. Εξάλλου, η Imperial συνεχίζει να επενδύει σημαντικούς πόρους στην επιστήμη, τόσο σε χρόνο όσο και σε χρήματα, ώστε να είμαστε σε θέση να υποστηρίξουμε το myblu.

Ποιες είναι οι επερχόμενες καινοτομίες που μπορούμε να αναμένουμε, μέσα στα επόμενα χρόνια, από την ανάπτυξη νέων προϊόντων ηλεκτρονικού τσιγάρου; Και ποια αναμένεται πως θα είναι η επίδραση στα προϊόντα καπνού;

Βρισκόμαστε σε μια διαδικασία συνεχούς εξέλιξης. Το myblu ήταν η αρχή για μια σειρά από καινοτόμα προϊόντα που σκοπεύουμε να προσφέρουμε στους ενήλικες Έλληνες καπνιστές. Πριν από λίγους μήνες ξεκινήσαμε στην Ιαπωνία δοκιμαστικά την κυκλοφορία ενός νέου θερμαινόμενου τσιγάρου. Ανάλογα με τα αποτελέσματα, θα σχεδιάσουμε τις επόμενες κινήσεις μας και την πιθανή είσοδο μας σε άλλες αγορές. Ετοιμάζουμε μια μεγάλη γκάμα προϊόντων, η οποία θα ανταποκριθεί σε μεγάλο αριθμό των ενήλικων καπνιστών.

Η εταιρεία διαθέτει παρουσία στην χώρα μας τα τελευταία 38 χρόνια, με ελληνική διοικητική ομάδα από το 1997. Ποια είναι η άποψη σας για την ελληνική αγορά και πώς διαχειρίστηκε η Imperial Tobacco τα χρόνια της οικονομικής κρίσης; Υπήρξαν αλλαγές στις συνήθειες των καταναλωτών και στην αγορά καπνικών προϊόντων;

Είναι αλήθεια ότι τα χρόνια της οικονομικής κρίσης οδήγησαν στην αλλαγή του Ελληνικού τοπίου, τόσο σε κοινωνικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο. Κάτι τέτοιο, όπως καταλαβαίνετε, δεν θα μπορούσε να μην επηρεάσει και τον κλάδο του καπνού, ο οποίος θεωρείται και ένας από τους μεγαλύτερους και αρχαιότερους της χώρας μας. Σε ιδιαίτερα απαιτητικές συνθήκες, καταφέραμε να μεγαλώσουμε τα βασικά μεγέθη μας, να πετύχουμε τους απαιτητικούς στόχους μας και ταυτόχρονα να σεβαστούμε τις αρχές και τις αξίες μας, χωρίς εκπτώσεις και συμβιβασμούς στις δύσκολες στιγμές. Κάναμε αυτό που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο για όλες τις επιχειρήσεις, ιδιαίτερα τις θυγατρικές διεθνών Ομίλων.

Προστατέψαμε τους εργαζομένους μας, υποστηρίξαμε τους συνεργάτες μας και συνεχίσαμε την εμπορική επένδυση στις μάρκες μας. Διατηρήσαμε όλες τις θέσεις εργασίας, τις παροχές, ακόμα και το bonus βάσει απόδοσης. Με εξαίρεση το 2012-2013, δίνουμε με συνέπεια αυξήσεις στους μισθούς κάθε χρόνο. Επίσης, διευκολύναμε οικονομικά τους συνεργάτες μας που αντιμετώπιζαν δυσκολίες. Σήμερα οι καταναλωτές έχουν αλλάξει ριζικά τις συνήθειες τους, επιθυμούν περισσότερες επιλογές, γευστική ικανοποίηση, ασφάλεια και ποιότητα. Στην Imperial Tobacco Hellas, η διάθεσή μας για δημιουργία, εξέλιξη και ανάπτυξη, παρέμεινε έντονη όλα αυτά τα χρόνια και αμείωτη. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε κάτι καλύτερο στους καταναλωτές των προϊόντων μας, στους συνεργάτες μας, στην Οικονομία και στην Κοινωνία στο σύνολο.

Ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι για την Imperial Tobacco Hellas; Πώς θα εξελιχθεί η στρατηγική σας μέσα στους επόμενους μήνες;

Με γνώμονα την παροχή εναλλακτικών προτάσεων για τους ενήλικες Έλληνες καπνιστές, θα συνεχίσουμε να παράγουμε και να πουλάμε τα προϊόντα μας, πάντα σεβόμενοι τους νόμους και στηρίζοντας την εφαρμογή τους.

Άμεσα όμως, θα προσφέρουμε νέες επιλογές, με προϊόντα νέας γενιάς, στα οποία θα επενδύσουμε σημαντικά ώστε να ενημερώσουμε τους καταναλωτές. Σε αυτή τη φιλόδοξη προσπάθεια μας θα στηρίξουμε και θα ενισχύσουμε το δίκτυο των εμπορικών συνεργατών μας και την μικρή λιανική (περίπτερα, ψιλικά και mini markets), ενώ θα δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας στην χώρα μας. Ο σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε “Κάτι Καλύτερο” και η δέσμευση μας ότι θα βάλουμε όλες τις δυνάμεις μας για να το πετύχουμε. Είναι η υπόσχεση μας για το αύριο που αξίζει να είναι καλύτερο!

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr