NEWSFLASH...
Food for Thought
ανάγνωση

​Γιατί πρέπει οι εταιρείες να κλείνουν τα Χριστούγεννα;​

​Γιατί πρέπει οι εταιρείες να κλείνουν τα Χριστούγεννα;​

Τα Χριστούγεννα έχουν σχεδόν φτάσει και πολλές εταιρείες βρίσκονται στο δίλημμα: να κλείσουν για την εορταστική περίοδο ή όχι;

Οι περισσότεροι εργαζόμενοι, αν εξαιρέσουμε αυτούς που δεν συμπαθούν ιδιαίτερα τα Χριστούγεννα και αυτούς που δεν αντέχουν για πολύ μακριά από τη δουλειά, περιμένουν με αγωνία να έρθει αυτή η περίοδος, για να ξεκουραστούν, να κάνουν βόλτες, να ψωνίσουν και να περάσουν χρόνο με τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Πώς το βλέπουν όμως οι επιχειρηματίες; Ή πώς θα έπρεπε να το βλέπουν;

Πολλοί ανησυχούν ότι αν κλείσουν τις επιχειρήσεις τους για μία εβδομάδα θα μειωθεί η παραγωγικότητα.

Όλοι όμως ξέρουμε, ότι οι εργαζόμενοι δεν δουλεύουν «με χαρά», καθώς οι περισσότεροι από αυτούς σκέφτονται ότι θα ήθελαν να βρίσκονται κάπου αλλού. Ποιο το νόημα λοιπόν να τους κρατάτε εκεί μόνο για την παρουσία τους; Άλλωστε, έρευνες έχουν δείξει ότι οι εργαζόμενοι επιστρέφουν πιο παραγωγικοί μετά από την ανάπαυλα κάποιων ημερών.

Κάτι άλλο που μπορεί να σκέφτεστε είναι τι θα γίνει με τους συνεργάτες και τους πελάτες σας.

Αυτοί θα σας ψάχνουν κι εσείς δεν θα είστε εκεί! Στην πραγματικότητα όμως η μεγάλη πλειοψηφία τους δεν θα σας ψάχνει, καθώς και αυτοί θα έχουν κλείσει για διακοπές. Μήπως έχετε παρατηρήσει πόσα e-mail σας έρχονται με ευχές; Όλοι αυτοί λοιπόν δεν θα βρίσκονται στα γραφεία τους, και αν εσείς δεν κλείσετε, αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοί σας μάλλον δεν θα έχουν τι να κάνουν.

Τι θα γίνει με τα deadlines και τις προθεσμίες;

Μήπως το να κλείσετε σημαίνει ότι θα χάσετε δουλειές που θα μπορούσατε σε άλλη περίπτωση να είχατε αναλάβει; Στο σημείο αυτό, έρχεται το θέμα της οργάνωσης! Ενημερώστε τους πελάτες σας για το χρονοδιάγραμμα που έχετε, πότε θα είστε κλειστά και μέχρι πότε μπορούν να σας στείλουν νέα projects, ώστε να μπορέσετε να τα φέρετε σε πέρας αποτελεσματικά, χωρίς να τρέχετε και χωρίς να αγχώνεστε.

Τσακωμοί στο γραφείο για τις άδειες - μήπως έτσι μπορείτε να τους αποφύγετε;

Πολλές φορές οι εργαζόμενοι δυστυχώς δεν καταφέρνουν να τα βρουν όσον αφορά στις άδειες, επομένως μπορεί να τσακώνονται μεταξύ τους ή ακόμα και όταν αποφασιστούν οι άδειες να μην μείνουν ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα. Σίγουρα, κλείνοντας για μερικές μέρες, μπορείτε να τα αποφύγετε όλα αυτά, να μην τους βάλετε σε διαδικασία επιλογής και τελικά να διατηρήσετε ένα καλό και εορταστικό κλίμα, χωρίς διαμάχες.

Τέλος, δεν θέλετε οι εργαζόμενοί σας να σας εκτιμούν και να νιώθουν ότι είστε ένας καλός εργοδότης που τους σκέφτεται και καταλαβαίνει τις ανάγκες τους;

Εδώ είναι η ευκαιρία σας! Με το να κλείσετε για μερικές μέρες την εταιρεία σας, το κόστος για εσάς δεν θα είναι και τόσο μεγάλο σε σχέση με το όφελος που θα είναι πολύ μεγαλύτερο. Με τις διακοπές των εορτών και εσείς θα μπορέσετε να ξεκουραστείτε και οι εργαζόμενοί σας, ενώ θα έχετε την ευκαιρία να γυρίσετε όλοι χαρούμενοι με γεμάτες μπαταρίες για να ξεκινήσετε τη νέα χρονιά με διάθεση για καινούργια projects, νέους στόχους και παραγωγικές αλλαγές!

Αν πάλι σας είναι αδύνατον να κλείσετε τελείως για κάποιες μέρες, καθώς η φύση της δουλειάς σας είναι τέτοια, τότε σίγουρα μπορείτε να βρείτε κάποιον άλλο τρόπο να ανταμείψετε το προσωπικό σας και να του δείξετε ότι εκτιμάτε το γεγονός ότι εργάζονται σε μία περίοδο που οι περισσότεροι κάνουν διακοπές και ότι είναι σημαντικό για εσάς που το κάνουν με όρεξη.

Καλές γιορτές λοιπόν, με ευχές για μια παραγωγική χρονιά γεμάτη νέες προκλήσεις, χαμόγελα, υγεία και δημιουργικότητα!

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr