NEWSFLASH...
Coaching & Training | Personal Coaching
ανάγνωση

Όλα όσα θα ήθελα να ξέρω 20 χρόνια νωρίτερα

Όλα όσα θα ήθελα να ξέρω 20 χρόνια νωρίτερα
31_12_2019

Powered by:
Thrive Greece Ζήσε καλύτερα. Δούλεψε πιο έξυπνα.
epixeiro icon Coaching & Training, Personal Coaching

Η σύμβουλος και συγγραφέας Lucille Zimmerman μοιράζεται μαζί μας 10 πράγματα που έμαθε στα 40 της και θα ήθελε να ξέρει νωρίτερα.

Λίγο πριν μπω στην 5η δεκαετία της ζωής μου, έκανα μία ανασκόπηση και συνειδητοποίησα 10 πράγματα που οι περισσότεροι θα ήθελαν να γνωρίζουν νωρίτερα. Σας τα αποκαλύπτω λοιπόν:

1. Ο γάμος θέλει προσπάθεια

Ο γάμος βελτιώνεται αν εστιάζεις στον σύντροφό σου και σε αυτά που θέλει. Αν δεν καταπιέζεις τα συναισθήματά σου και δεν φοβάσαι να τα εκφράζεις. Αν μπορείς να επικοινωνείς μαζί του, αντί να τον απομακρύνεις. Να συζητάτε ότι σας απασχολεί και να περνάτε χρόνο μαζί. Η υγιής επικοινωνία είναι το πιο σημαντικό στοιχείο της σχέσης σας.

2. Η αξία ενός ατόμου δεν σχετίζεται με τη γοητεία του

Αυτό που μετράει είναι ο εσωτερικός κόσμος ενός ατόμου και όχι η ομορφιά και η εξωτερική εμφάνισή του. Σε εκτιμούν για αυτό που είσαι. Όχι για το πώς φαίνεσαι.

3. Η συμπεριφορά των γύρω σου δεν έχει σχέση με εσένα

Μην τα παίρνεις όλα προσωπικά και μην δίνεις μεγάλη σημασία σε καθετί που λέει κάποιος για εσένα. Προσπάθησε να σκεφτείς γιατί συμπεριφέρεται έτσι.

4. Οι σχέσεις θέλουν φροντίδα

Κάθε σχέση πρέπει να ανταποκρίνεται και να καλύπτει τις ανάγκες και των δύο πλευρών. Και φυσικά θα πρέπει και οι δύο πλευρές να προσπαθούν για αυτήν. Προσπάθησε να έχεις στην ζωή σου άτομα με τα οποία έχετε κοινά ενδιαφέροντα, στόχους και όνειρα. Άτομα που δεν σε καταπιέζουν και δεν σε πληγώνουν αλλά αντίθετα σε γεμίζουν με θετικά συναισθήματα.

5. Δεν χρειάζεται να σε συμπαθούν όλοι

Εσένα σου αρέσει κάθε ταινία, κάθε τραγούδι και καθετί που βλέπεις στην τηλεόραση; Ή μήπως σου αρέσουν όλα τα σπίτια και όλα τα αυτοκίνητα; Μάλλον όχι. Οπότε γιατί θα πρέπει όλοι να συμπαθούν εσένα; Σημασία έχει να αρέσεις εσύ σε εσένα.

6. Τα όρια είναι απαραίτητα

Μάθε να βάζεις όρια. Και να θυμάσαι πως αν το κάνεις, κατά έναν περίεργο τρόπο οι γύρω σου σε σέβονται περισσότερο. Μάθε να λες «όχι». Έτσι δεν θα σπαταλάς άσκοπα τον χρόνο και την ενέργειά σου κάνοντας πράγματα που δεν σε γεμίζουν.

7. Όλοι κάνουν λάθος επιλογές

Όλοι κάνουν λάθος επιλογές και παίρνουν λάθος αποφάσεις. Όμως κάθε λάθος επιλογή μας δίνει ένα μάθημα ζωής.

8. Χρειάζεσαι χρόνο για να ανακαλύψεις τα ταλέντα σου

Κανείς δεν ξέρει σε τι είναι καλός μέχρι να το ανακαλύψει. Και για να το κάνει αυτό απαιτείται πολύς χρόνος και πολλή προσπάθεια. Να θυμάσαι πως οι αποτυχίες είναι εξίσου σημαντικές με τις επιτυχίες

9. Κανείς δεν είναι τέλειος

Όλοι έχουμε τις ιδιαιτερότητες, τις ιδιοτροπίες και τις αδυναμίες μας. Κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δεν είναι μόνος του. Γιατί όλοι μας έχουμε ανάγκη τους άλλους.

10. Η καλύτερη επένδυση είναι η οικογένεια

Γι’ αυτό αφιέρωσε χρόνο στην οικογένειά σου. Κάντε πράγματα μαζί και δημιουργήστε αναμνήσεις.


Αρχική δημοσίευση από Lucille Zimmerman, σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης στο www.thriveglobal.gr

Η αποστολή του Thrive Global είναι να τερματίσει την επιδημία του στρες και της εξουθένωσης προσφέροντας επιστημονικές, εφαρμόσιμες λύσεις που ενισχύουν την ευεξία και μαζί την αποδοτικότητα και σε βοηθούν να αλλάξεις πεποιθήσεις και συμπεριφορές και να περάσεις από τη θεωρία στην πράξη, διαμορφώνοντας νέες συνήθειες προκειμένου να κατακτήσεις την πολυπόθητη ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. 

Ιδρύθηκε από την Arianna Huffington στις ΗΠΑ το 2016 και, μέσα σε ένα χρόνο, κατάφερε να γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης στα προγράμματα ευεξίας, έχοντας πελάτες που διακρίνονται για το εργασιακό τους περιβάλλον. Στην Ελλάδα λειτουργεί από το 2018 και είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια καινοτομία έρχεται στην χώρα μας, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, προσαρμοσμένη στα ελληνικά δεδομένα. Μάθε περισσότερα στο www.thriveglobal.gr.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr