NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how | Ηγεσία & Management
ανάγνωση

Η αναλυτική σημασία της οικονομικής έκθεσης

Η αναλυτική σημασία της οικονομικής έκθεσης

Η οικονομική δραστηριότητα των επιχειρήσεων αποτελεί εκείνο το πεδίο πάνω στο οποίο το οικονομικό στέλεχος καλείται συχνά να προβεί σε οικονομικές μελέτες, βάσει των οικονομικών δεδομένων που εμπεριέχονται στις οικονομικές καταστάσεις.

Η μελέτη αυτή συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων ως προς την λήψη στρατηγικών αποφάσεων που αυτές καλούνται να πάρουν.

Όταν καλούμαστε ως επιχείρηση να αναλάβουμε έργο που αφορά αρχικά έρευνα και κατόπιν παράδοση μελέτης, αρχικά προσδιορίζουμε την ανάλυση που μας ανατέθηκε.

Στο βήμα αυτό καλείται πλέον ο μελετητής να ερμηνεύσει την ερευνητική διαδικασία και κυρίως να προβεί σε αναζητήσεις εννοιών που ευνόητο είναι να ποικίλουν ανάλογα με το που ακριβώς η μελέτη απευθύνεται και τι στόχους έχει ως προς την χρησιμότητά της.

Το πρώτο ερώτημα είναι τι ακριβώς ζητάμε από μια έρευνα και κυρίως γιατί το ζητάμε. Αυτό μας οδηγεί στο να είμαστε σε θέση να επιλέξουμε τις βάσεις στις οποίες η έρευνά μας θα βασιστεί και θα αναπτυχθεί.

Ο κύριος όμως σκοπός του κάθε ερευνητή είναι ακριβώς να διασπάσει την έρευνα σε σημεία ώστε αυτή να αποκτά συνεχώς απαντήσεις σε κάθε ερώτημα που τίθεται κατόπιν παράδοσης της μελέτης.

Σαφέστατα, κατά τη διάρκεια, η σύνδεση εννοιών είναι φανερή, που αυτομάτως σημαίνει ότι η έρευνα καλείται από την πλευρά του ερευνητή να πραγματοποιηθεί με συστηματικό τρόπο, ώστε να καλυφθούν όλες οι πτυχές της, με αποτέλεσμα να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή σε ερμηνείες που οδηγούν σε σαφήνεια και καθιστούν πλέον την μελέτη ικανή να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις.

Η ίδια η έρευνα αποτελεί σημαντικό βήμα διότι απομακρύνει κάθε αμφιβολία και συνάμα αποτελεί ήδη, στο πρώτο στάδιο της, ένα βήμα που οδηγεί σε αντικειμενικότητα το περιεχόμενο της κάθε μελέτης.

Σημαντικό, ωστόσο, είναι και το στάδιο της συλλογής πληροφοριών, που όμως πρέπει να ανταποκρίνονται στα ενδιαφερόμενα μέρη, τα οποία μπορεί να είναι εσωτερικά ή εξωτερικά.

Η έρευνα για να μπορεί να αποδώσει μια άρτια μελέτη πρέπει, τέλος, να επιλέξει προσεκτικά τις πληροφορίες και να τις ταξινομήσει με τρόπο που το κάθε ενδιαφερόμενο μέρος να μπορεί να βρεθεί στη θέση να αντιληφθεί την σημαντικότητα της και κυρίως τι σκοπό έχει η μελέτη που παραδόθηκε.

Η μελέτη είναι πλέον έτοιμη να παραδοθεί και να οδηγήσει σε ανάλυση, η οποία θα έχει ως σκοπό την αξιολόγηση κάθε οργανισμού.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr