NEWSFLASH...
Food for Thought
ανάγνωση

Ο Θετικοσκεφτούλης και ο coach

Ο Θετικοσκεφτούλης και ο coach

​Στα υπόγεια του Maslow οι άνθρωποι φτιάχνουν θαύματα και στα ρετιρέ του τα ρημάζουν. Άνθρωπος πεινασμένος δαγκώνει το σύμπαν και αφήνει τα σημάδια του, ο χορτασμένος δεν μπορεί να παλέψει ούτε με βρεγμένη χαρτοσακούλα. Η Παλιά Εποχή, που οι άνθρωποι παλεύανε με φουρτούνες για να φτιάξουν κάτι στην ζωή τους, γέννησε ηγέτες, επιχειρηματίες, πλούτο και ευημερία. Αυτή εδώ η χορτασμένη εποχή γέννησε κάτι γυάλινους εγωισμούς που πνίγονται στα ρηχά της ζωής τους κι ανακάλυψαν τη θετική ψυχολογία για σωσίβιο. «Θετική ενέργεια»! Ένα ρεσιτάλ μυστικιστικής αοριστολογίας και νέο-χίπικης αγαπολογίας.

Ο Θετικοσκεφτούλης! Ο stay positive χαμογελάκιας, αυτή η αστυνομία διάθεσης που πρέπει να σε ταΐσει θετική αύρα με το στανιό και να σε κάνει να ευγνωμονείς το σύμπαν (!) που απέτυχες σε όλα. Διαβάζει «Law of attraction» και «The secret», πιστεύει σε κάθε κοσμική αρλουμπολογία, βλέπει Tony Robbins και κλαίει από συγκίνηση όπως η κυρα-Μαίρη όταν βλέπει τον Ριτζ στις επαναλήψεις του «Τόλμη & Γοητεία».

Έχει μια φοβερή αντίληψη για την ζωή η οποία δεν απαιτεί να λερωθείς με την αποτυχία και να φας τα μούτρα σου παλεύοντας με τα χάλια σου. Όχι! Κοίτα μπροστά - σου λέει - κι άμα το ευχηθείς πολύ το σύμπαν θα στο κάνει δώρο! Ο treehuger αγαπητικός της μισοπροσπάθειας. Να μιλάμε για συμπαντική ενέργεια, όχι για κατάκτηση! Να ευχόμαστε, όχι να ματώνουμε. Να χαμογελάμε, όχι να σκυλιάζουμε. Να παραβλέπουμε το χτες, να χαϊδεύουμε την αδυναμία μας και να χειροκροτάμε το τίποτα! Η ικανότητα - λέει - πάντα οφείλεται σε κάποια κρυμμένη δύναμη. Newsflash homeboy! Αυτή η δύναμη λέγεται ορμή, αντοχή, κατάκτηση και υπεροχή! Κι όπου δεν την βλέπεις δεν είναι κρυμμένη. Είναι απούσα!

Μπα, δεν μας κάνει αυτό, είναι πολύ μπρουτάλ, εμείς θέλουμε κάτι πιο εκλεπτυσμένο. Πρέπει να χεις κάτι κρυμμένο μέσα σου που δεν ανακάλυψες ακόμα αλλιώς δεν εξηγείται πως είσαι τόσο χάλιας, άχρηστος, αζευγάρωτος, τελευταίος. Για ό,τι δεν πέτυχες στην ζωή σου λοιπόν δεν φταίει που δεν τολμάς να λερωθείς με μάχη! Όχι. Φταίει που είσαι «αρνητικός»! Φταίει που δεν σε ανακάλυψες! Τώρα λοιπόν βρήκες δικαιολογία για όλες σου τις ήττες και άλλοθι για να αγοράσεις κι άλλη αυτοβελτίωση, καθυστερώντας την ζωή σου λίγο ακόμα, ψάχνοντας μέσα σου τον πίδακα ενέργειας που θα σε εκτοξεύσει στον θρίαμβο! Αρκεί μόνο να γυρίσεις το κουμπί.

Δουλειά; Μάχη; Αυτοκριτική; Απαπα, αυτά είναι για εσάς τους παλιούς ακατέργαστους. Εμείς είμαστε οι εκλεκτοί της Νέας Εποχής, δεν χρειαζόμαστε τίποτα απ’ αυτά. Εμείς τώρα έχουμε τσάκρα γεμάτα δύναμη και θετική ενέργεια! Δεν χρειάζεται να διορθώσουμε τίποτα πάνω μας, δεν χρειάζεται να κοιτάμε πίσω ό,τι βλακεία κι αν κάναμε, δεν χρειάζεται να κοιτάξουμε που καταστρέψαμε τα πάντα στην ζωή μας και για όλα κατηγορούμε τους άλλους. Εμείς είμαστε ανεξερεύνητοι παιχταράδες που μας αδίκησαν! Και έχουμε δάσκαλο..

Ένας νέος ηγέτης για μια νέα γενιά followers! Ο coach! Ο μέντορας! Ο life, business, relationship, mentality, executive, brainstorming, strategic leadership coach! Ο κάθε μέρα ανακαλύπτω νέα ανθυπολεπτομέρεια για να την βαφτίσω πρόβλημα και να την σταμπάρω με την ούγια μου! Ποιος είναι; Να εδώ ο Νικολάκης της κυρα-Μαρίκας. Τον θυμάσαι; Εκείνο το παιδάκι στο σχολείο που βάφτισε bullying τα φυσοκάλαμα και το τσανταλίνα-μανταλίνα; Ε εκείνος τώρα έγινε life coach και λέει στον Θετικοσκεφτούλη και τον Απροσπάθητο τι παιχταράδες που είναι και πως θα ξεκλειδώσουνε τον σούπερμαν μέσα τους για να γεμίσει ο σύμπας από το κρυμμένο μεγαλείο τους.

Η σημερινή εποχή μοιάζει με την χώρα του Ποτέ-Ποτέ όπου ποτέ κανείς δεν μεγαλώνει, κανείς δεν μετανιώνει, κανείς δεν διορθώνεται. Λίγο ψευτοκλάμα, μπόλικη ρεκλάμα κι ατάκες του Κοέλιο στο Facebook για να ξορκίζουμε την αποτυχία. Αιώνιοι έφηβοι! Δεν καταφέραμε τίποτα αλλά καμαρώνουμε. Δεν πετύχαμε πουθενά και μετράμε κάθε ανικανότητα για αδικία. Ο άνθρωπος που κρύβει τις συνέπειες πίσω από την κοσμική συμπαντολογία! Στην κλίμακα του 10, αυτός στο 2 έχει ψυχολογικά προβλήματα, στο 3 παίρνει χάπια, στο 4 κλατάρει και κάπου ενδιάμεσα τον βαφτίζουν και πρωταθλητή! Δεν φταις. Όχι! Αδικήθηκες! Μην αλλάζεις εσύ. Άλλαξε τον κόσμο με την θετική σου ενέργεια! Κοίτα μπροστά. Δεν πειράζει που τα κανες σαν τα μούτρα σου, μια νέα μέρα ξημερώνει, έλα να τα ξανακάνεις χάλια.

Μην κοιτάς πίσω μη τυχόν φας καμμιά σφαλιάρα από την πραγματικότητα και σου ρθει να διορθωθείς. Είπαμε: δεν φταίμε, δεν διορθωνόμαστε. Απλά πάμε παρακάτω. Πως; Με αυτοσυγχώρηση! Πωπω, ναι ρε φίλε! Αυτό είναι coach, είσαι παιχταράς! Να με συγχωρήσω και θα μαι καλά. Πωπω δύσκολο αυτό. Πώς να το καταφέρω; Πως είπες coach; Δεν με αγαπάω αρκετά; Πωπω με τρέλανες τώρα! Αυτό είναι! Αυτό φταίει στην ζωή μου! Δεν με αγαπώ, δεν με ερωτεύτηκα, δεν με συγχώρησα. Δεν φταίει που είμαι γκασμάς, αποτυχημένος, δειλός, τεμπέλης, νάρκισσος. Δεν φταίει που αδίκησα άλλους, δεν φταίει που υποκρίνομαι, δεν φταίει που πατάω επί πτωμάτων φωνάζοντας «κάντο με πάθος κι ας είναι λάθος». Όχι μωρέ. Φταίει που δεν ασχολήθηκα αρκετά με τον εαυτούλη μου.

Αυτοί οι ανθρωπότυποι δεν εμφανίζονταν παλιότερα. Τους έσβηνε το καθημερινό γυαλόχαρτο της ζωής για να βγάλει στην επιφάνεια εκείνους που είχαν χώμα κάτω από τα νύχια τους και αρκετά δόντια ώστε να αφήσουν ένα σημάδι σε ότι τους απείλησε. Αυτοί εδώ είναι οι πιο άνευροι, ανίκανοι, αδιόρθωτοι, φαντασιόπληκτοι, χωρίς ίχνος fight μέσα τους. Δεν θα μπορούσαν να δαγκώσουν ούτε μπιμπερό. Αυτή όμως είναι η εποχή τους. Θα πρέπει να περιμένουμε το επόμενο καταστροφικό event που θα κάνει restart τον Maslow και θα ξαναπιάσουμε το γυαλόχαρτο από την αρχή. Η ανθρωπότητα, άλλωστε, το χει κάνει πολλές φορές. Μέχρι τότε, βρείτε κανα καλό coach να σας καθαρίσει τα τσάκρα. Και μην κοιτάτε πίσω. Άλλωστε δεν φταίτε εσείς. Σας αδίκησαν.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr