NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how
ανάγνωση

Bespoke Household: Ο κορoνοϊός ανέδειξε τη σημασία των ποιοτικών υπηρεσιών καθαριότητας

Bespoke Household: Ο κορoνοϊός ανέδειξε τη σημασία των ποιοτικών υπηρεσιών καθαριότητας
21_09_2020

Powered by:
The People's Trust Ενισχύουμε μικρές επιχειρήσεις
epixeiro icon Επιχειρήσεις & Know-how, Επιχειρήσεις & Know-how, Success stories

Με σπουδές πάνω στον τομέα του τουρισμού και επαγγελματική εμπειρία 15 ετών στην καθαριότητα ξενοδοχείων 5 αστέρων και private properties σε Ελλάδα και εξωτερικό, η Μαρία Ευαγγέλου και η Αναστασία Παναγιωτοπούλου αποφάσισαν πως είχε έρθει η ώρα για το επόμενο επαγγελματικό τους βήμα. Το πρόβλημα που είχαν διαπιστώσει ήταν η έλλειψη επαγγελματισμού σε αυτό που λέμε "housekeeping", στις υπηρεσίες καθαριότητας.

"Οι ανάγκες των επισκεπτών και οι απαιτήσεις τους είναι υψηλές σε αυτό το κομμάτι", μας εξηγούν η Μαρία και η Αναστασία. "Τα μοντέλα διοίκησης αλλάζουν, έχει ξεπεραστεί η ιδέα του αυστηρού management και της στείρας εργασίας. Δίνοντας τα εργαλεία, τις γνώσεις και το κατάλληλο περιβάλλον, ο εργαζόμενος αντιλαμβάνεται τον ρόλο του και το όραμα της επιχείρησης, νιώθει επαγγελματίας, σημαντικός, το οποίο οδηγεί στην καλύτερη εικόνα της εταιρείας προς τον πελάτη. Στόχος μας είναι να αλλάξουμε την αντίληψη που επικρατεί ότι μη εκπαιδευμένο προσωπικό, μπορεί να κατέχει μια θέση ως εργαζόμενος στον χώρο της καθαριότητας", προσθέτουν.

Όταν τις ρωτάμε για το επίπεδο των υπηρεσιών καθαριότητας στην Ελλάδα, μας απαντούν ότι σίγουρα υπάρχει μεγάλο περιθώριο βελτίωσης σε μια υπηρεσία που ούτως ή άλλως είναι πολύ απαιτητική. "Για μας αυτό σημαίνει οτι ένας εργαζόμενος ή υπεύθυνος στον τομέα της καθαριότητας οφείλει να έχει γνώσεις που να είναι πέρα απο τα αυστηρά όρια της καθαριότητας, έχοντας μια πιο συνειδητή-ολιστική προσέγγιση (π.χ. συμπεριφορά, παρουσία, φροντίδα του πελάτη, προσοχή στην λεπτομέρεια), κάτι στο οποίο πρέπει όλοι να εστιάσουμε για να έχουμε ένα άριστο service", μας εξηγούν.

- Τι είναι η Bespoke Household; Τι υπηρεσίες προσφέρει;


Είναι μια εταιρεία που ασχολείται με την επαγγελματική εκπαίδευση προσωπικού στον τομέα της καθαριότητας. Τα trainining έχουν σχεδιαστεί με βάση μια πιο ολιστική φιλοσοφία, δίνοντας έμφαση όχι μόνο στις πρακτικές δεξιότητες, αλλά και στην ενδυνάμωση του πυρήνα του ίδιου του εργαζόμενου ως επαγγελματία για να προσφέρει μια πρώτης τάξης υπηρεσία. Ταυτόχρονα ασχολούμαστε με το recruiting ομάδων, παρέχουμε υπηρεσίες deep cleaning με εξειδικευμένο μηχάνημα που αφαιρεί τη σκόνη, μικροοργανισμούς και τα ακάρεα (που μπορεί να προκαλέσουν αλλεργίες) από στρώματα, καναπέδες, χαλιά, ενώ στα άμεσα σχέδιά μας είναι η δημιουργία μιας δικής μας ομάδας καθαρισμού, η οποία θα είναι εκπαιδευμένη από εμάς, για να καλύπτουμε τις ανάγκες των πελατών μας.

bespoke_bath.png?mtime=20200916165302#asset:209435


- Ήταν δύσκολο το ξεκίνημά σας; Πώς σας επηρέασε ο κορoνοϊός; Υπάρχει για παράδειγμα έντονη ζήτηση για πιο ολοκληρωμένη καθαριότητα;

Δεν ήταν δύσκολο, από την άποψη ότι αρκετό καιρό πριν προετοιμαζόμασταν για αυτό, ξέραμε τι θέλουμε. Bρέθηκαν άτομα που μας βοήθησαν πολύ, αλλά όταν ξεκινάς κάτι, πάντα με κάποιο μαγικό τρόπο όλα γίνονται. Σε όποια δυσκολία προέκυπτε αντιδρούσαμε ενστικτωδώς και με ένα είδος ελαφρότητας που απλά δεν σε αφήνει να βαρυγκομάς. Ο κορoνοϊός για μας επιχειρηματικά ήταν μια ατυχής συγκυρία διότι συνέπεσε με το άνοιγμα της Bespoke Household. Μας δυσκόλεψε οικονομικά και ως προς τις κινήσεις μας να διεκπεραιωθούν βασικά θέματα. Με αφορμή δυστυχώς τον κορoνοϊό έγινε σαφές πόσο σημαντικό είναι να ακολουθούνται σωστές πρακτικές καθαρισμού από εκπαιδευμένο προσωπικό.

- Ποιο θα λέγατε πως είναι το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της επιχείρησής σας;

Η προσέγγισή μας είναι tailor made στις ανάγκες της επιχείρησης που απευθύνεται σε εμάς. Γινόμαστε "ένα" με την ομάδα και βιώνουμε το operation από μέσα, κάτι που μας επιτρέπει να επικεντρωθούμε σε όλα τα βασικά σημεία. Βλέπουμε τις αδυναμίες του προσωπικού και τις ελλείψεις του χώρου. Αναγνωρίζοντας τη σημασία μιας ολιστικής προσέγγισης, δίνουμε προσοχή στον κατάλληλο εξοπλισμό καθαρισμού και σε βιώσιμες πρακτικές. Πιστεύουμε ότι στην λεπτομέρεια κρύβεται το πραγματικό ενδιαφέρον για τον πελάτη.

- Υπάρχει ζήτηση για αυτού του είδους τις υπηρεσίες;

Ναι φυσικά, από τη στιγμή που ξεκινήσαμε και ως τώρα υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για αυτό που κάνουμε. Φέτος προφανώς λόγω της κατάστασης το μεγαλύτερο ενδιαφέρον υπήρξε από εταιρείες που διαχειρίζονται γιοτ, διότι είναι ένας τρόπος για κάποιον να κάνει διακοπές χωρίς να χρειάζεται να έρθει σε επαφή με κόσμο.

housecleanning.png?mtime=20200916145230#asset:209356

- Πώς φαντάζεστε την επιχείρησή σας σε πέντε χρόνια από τώρα;

Υπάρχουν πολλά που θέλουμε να προσθέσουμε σε αυτό το project, όπως ενδεικτικά workshops και πρακτικές φιλικές προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον, καθώς δεν θα είναι κάτι παγιωμένο και στάσιμο, αλλά κάτι ζωντανό που θα εξελίσσεται. Πιστεύουμε ότι σε πέντε χρόνια από τώρα θα είμαστε μια υγιής επιχείρηση με καινοτόμες ιδέες.

- Πώς μάθατε για το The People's Trust;

Από μια φίλη μας, που γνώριζε ήδη για τη δράση του οργανισμού.

- Με ποιο τρόπο σας βοήθησε ο οργανισμός;

Για μας ήταν μια πολύ μεγάλη βοήθεια και ήταν και ένας παράγοντας που μας ώθησε να ξεκινήσουμε, διότι μας αποφόρτισε από κάποια βασικά έξοδα και έτσι είχαμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε αυτά που πραγματικά θέλαμε και μας αντιπροσωπεύουν σε εξοπλισμό και website. Πέρα όμως από τα χρήματα που είναι πολύ σημαντικά, η όλη εμπειρία με την ομάδα του The People's Trust μας έδωσε μια ψυχολογική ώθηση με μια επαγγελματική και υποστηρικτική διάθεση που τους χαρακτηρίζει.

- Θα προτείνατε το The People's Trust σε ένα νέο επιχειρηματία και γιατί;

Θα το προτείναμε και το έχουμε κάνει ήδη, διότι είναι πολύ σημαντικό για τον κάθε νέο επιχειρηματία να υπάρχει μια ουσιαστική υποστήριξη.

Το The People’s Trust είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που υποστηρίζει νεοσύστατες και υφιστάμενες μικρές επιχειρήσεις όλων των κλάδων, παρέχοντας μικροχρηματοδότηση μέχρι το ποσό των €10.000 και δωρεάν υπηρεσίες επιχειρηματικής ανάπτυξης. Ο οργανισμός έχει ως ιδρυτικό και βασικό χρηματοδότη το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr