NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how
ανάγνωση

Οι online λογιστικές υπηρεσίες στην εποχή του κορονοϊού

Οι online λογιστικές υπηρεσίες στην εποχή του κορονοϊού

Κακά τα ψέματα, περάσαμε σε μια νέα πραγματικότητα αυτούς τους μήνες (σχεδόν επιστημονικής φαντασίας), εκείνη του Covid-19, κατά την οποία δοκιμάσαμε τις αντοχές αλλά και την προσαρμοστικότητα μας.

Ο συνδυασμός της τεχνολογίας με τη γνώση (know-how) είναι τελικά αυτός που μας έβγαλε από την αδράνεια, καθώς, στην πρωτόγνωρη πραγματικότητα που ακόμη ζούμε σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και στην Ελλάδα, πολλές υπηρεσίες δεν θα λάμβαναν χώρα.

Η απομακρυσμένη υπηρεσία παρέχει αρχικά ασφάλεια, με στόχο να κρατήσουμε όσο πιο χαμηλά γίνεται τα επίπεδα μετάδοσης του Covid-19. Πάνω σε αυτό «δουλεύει» και θα συνεχίσει να «δουλεύει», όσο η πανδημία βρίσκεται σε εξέλιξη, η ομάδα της E- Tax Advisor, η οποία δραστηριοποιείται στην Αθήνα εδώ και 35 έτη.

Αποτελεί μια λογιστική ομάδα, που προτιμώ να την αποκαλώ έτσι και όχι με το βαρύγδουπο «λογιστική εταιρεία», καθώς πρόκειται πάνω από όλα για ομάδα. Μια ομάδα 18 καταρτισμένων λογιστών - συμβούλων επιχειρήσεων που, χρησιμοποιώντας την επιτομή της τεχνολογίας σε συνδυασμό με τα πλέον σύγχρονα λογιστικά προγράμματα, «παραμέρισαν» την απειλή του κορονοϊού και με την ευχέρεια της τηλεργασίας έφεραν εις πέρας, εκτός των ατελείωτων χρηματοοικονομικών καταστάσεων - ισολογισμών κτλ, την υποστήριξη σε κοινωνικό επίπεδο.

Επί έξι μήνες, η λογιστική αυτή ομάδα στηρίζει από απόσταση και με ασφάλεια κάθε ηλεκτρονική διαδικασία που έφερε μαζί του ο κορoνοϊός, με κοινωνική ευαισθησία. Και αυτό παρά το ότι δεν ήταν εφικτή η φυσική παρουσία των ανθρώπων που δέχονταν τις υπηρεσίες της. Πείτε το ένας «αόρατος» συνεργάτης - σύμβουλος με μια φράση.

Ένας καθηγητής μου έλεγε «η Λογιστική Επιστήμη είναι αυστηρά ορθολογισμός, δεν σε προδίδει». Ενεργητικό = Παθητικό. Το επικροτώ. Θα προσθέσω όμως ότι χρειάζεται και αυτό που αποκαλούμε ομάδα, τεχνολογία, ψηφιακή αρχειοθέτηση, προστασία προσωπικών δεδομένων. Χωρίς αυτήν την απόλυτη ασφάλεια, η Ε- Tax Advisor δεν θα μπορούσε να μετουσιώσει τη λογιστική - φορολογική γνώση σε υπηρεσία. Ζούμε στην εποχή που η απόσταση για παροχή ηλεκτρονικών λογιστικών υπηρεσιών εκμηδενίστηκε, με ασφάλεια.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr