NEWSFLASH...
Food for Thought
ανάγνωση

Κάνε την δουλειά

Κάνε την δουλειά

​Η μέρα σου δεν θα έρθει. Δεν πρόκειται να λάμψεις. Δεν είναι η σειρά σου. Δεν είναι η επιτυχία ουρά του ΟΑΕΔ που θα πάρεις κι εσύ το κατιτίς σου. Δεν είναι επετηρίδα να περιμένεις διορισμό. Δεν είναι eshop να στο στείλουνε σπίτι. Δεν υπάρχουν μυστικά επιτυχίας, μαγικά κουμπιά και ελιξίρια. Μόνο το αποτέλεσμα ανταμείβεται, όχι η προσπάθεια.

Όταν σβήνουν τα φώτα των TEDX και του digital παραμυθιού μένεις μόνος, εσύ και η απραξία σου. Δεν σε περιμένει στην γωνία τίποτε άλλο παρά μόνο μια συναίσθηση του πόσο λίγος είσαι μπροστά στο άλμα που πρέπει να κάνεις. Δεν θα καταφέρεις τίποτε απολύτως στην ζωή σου, δεν θα ξεκολήσεις ποτέ από την μετριότητα που βλέπεις στον καθρέφτη. Παρά μόνο αν πέσεις με τα μούτρα στην δουλειά!

Γιατί άραξες; Τι περιμένεις; Γιατί δεν προσπαθείς ξανά; Γιατί δεν σπρώχνεις περισσότερο; Ποιος θα σε πάει εκεί που στόχευσες; Τα analytics ή η ενσυναίσθηση; Γελάνε μαζί σου οι Ήρωες που νίκησαν Δράκους για να μπουν στο βιβλίο της ζωής. Τι; Φοβάσαι τον COVID; Εντάξει, σκάψε ένα λάκκο και μπες μέσα από μόνος σου. Πως είπες; Σε αδικήσανε; Άχου το μωρέ, έπαθε βαβά, να το κάνουμε μάκια να περάσει! Γεια σου ρε Απροσπάθητε Οραματιστή που περιμένεις την μαμά να κόψει μπουκίτσες το μπιφτεκάκι για να το φας.

“Vision without execution is just hallucination” – Henry Ford

Μην σχεδιάζεις, μην αναλύεις, μην ψάχνεις ομάδα, μην πας σε event, μην κάνεις άλλο μεταπτυχιακό, μην ακούς podcast Άπρακτων coaches που δεν θα πείθανε ούτε εσκιμώο να αγοράσει μπουφάν. Μην καθυστερείς άλλο την πράξη. Κ-Α-Ν-Ε!!! Η πρωτόλεια ουσία του ανθρώπου είναι η Δράση! Σταμάτα να λες θα κάνω αυτό-θα κάνω εκείνο, και πάνε κάν' το. Αν δεν βρεις παρέα, κάν' το μόνος σου. Αν δεν βρεις λεφτά, κάν' το όπως μπορείς. Αν δεν ξέρεις πως κάτσε μάθε τι κάνανε εκείνοι που πέτυχαν, οι αμόρφωτοι, ημιμαθείς, άφραγκοι άνθρωποι της παλιάς γενιάς που επιχείρησαν ξανά και ξανά μέσα από τρομερά αντίξοες συνθήκες! Ο Edison ήθελε να γίνει επιχειρηματίας, ο Ford ήθελε να ξεφορτωθεί τις βαριές δουλειές της φάρμας, ο Disney ήθελε να κάνει τον κόσμο να διασκεδάζει, ο Kroc ήθελε να γίνει πλούσιος, η Coco ήθελε να είναι fabulous. Κανείς τους δεν έκανε μαθήματα αυτοβελτίωσης, κανείς τους δεν τα παρατούσε, κανείς τους δεν παραπονιότανε για την «τοξικότητα» της εποχής τους. Απλά μπαίνανε στην μάχη κάθε μέρα, τρώγανε τα μούτρα τους κάθε μέρα, πάλευαν με τους δαίμονες της ανέχειας και της αποτυχίας κάθε μέρα! Κάνανε την δουλειά που έπρεπε να γίνει. Κάθε μέρα! Γι αυτό μεγαλούργησαν.

If you don’t find the time, if you don’t do the work, you don’t get the results” – Arnold Schwarzenegger

Το μυστικό της επιτυχίας είναι απλό: λέγεται «κάνε την δουλειά που πρέπει να γίνει»! Κάθε μέρα! Ανέβα το βουνό που αντίκρυσες. Φορτώσου το σταυρό που ανέλαβες! Που θες να πετύχεις; Στις business; Στο management; Στον αθλητισμό; Θες να γίνεις καλός οικογενειάρχης, διάσημος celebrity, μουσικός, ορειβάτης, συγγραφέας, bodybuilder, mma fighter; Ό,τι κι αν θέλεις να πετύχεις, ό,τι κι αν σου γυάλισε στο μάτι, πήγαινε κάν’ το! Κάθε μέρα. Μην καθυστερείς, μην περιμένεις τίποτα, μην ζητάς επιβεβαίωση, μην διαβάζεις τι είπε ο τάδε ανθυποασήμαντος γκουρού/coach/μέντορας CEO του σπιτιού του. Μην κρύβεσαι πίσω από αυθεντίες, κανενός η γνώμη δεν βαραίνει περισσότερο από την δική σου πράξη! Μην γκρινιάζεις για τις αναποδιές, μην διαμαρτύρεσαι γιατί ο κόσμος είναι «έτσι» ενώ θα πρεπε να ναι «αλλιώς» για να προκόψεις εσύ. Μην περιμένεις να συνωμοτήσει το σύμπαν, δεν είσαι τόσο σημαντικός. Μην φοβάσαι την Πράξη, ακόμα και τα «σκουπίδια» της είναι χρήσιμα. Δεν υπάρχει τίποτα που να σε σταματάει. Πήγαινε κάνε την δουλειά. Πήγαινε κάνε την δουλειά!

“Opportunity is missed by most people because it is dressed in overalls and looks like work.” – Thomas Edison

Σκάβε κάθε μέρα. Ίδρωνε κάθε μέρα. Σπρώχνε, σήκωνε, τράβα, τέντωνε τον εαυτό σου κάθε μέρα. Πούλα κάθε μέρα. Φτιάχνε κάθε μέρα. Δεν έπιασε; Ξανακάν΄ το αλλιώς. Πήρες τον πελάτη; Ξαναφέρ’ τον πίσω. Ήρθε μόνος του; Φέρε και την πεθερά του να αγοράσει. Σε βρήκε αναποδιά; Προσαρμόσου. Σε βρήκε αναδουλειά; Ξανασχεδίασε. Άλλαξε η αγορά; Ακολούθησε το ρεύμα. Άλλαξε ο πελάτης; Βρες την νέα αξία. Ό,τι κι αν είναι αυτό που πρέπει να κάνεις, πήγαινε κάν’ το κάθε μέρα. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Δεν υπάρχει παράδρομος. Δεν υπάρχουν «100 τρόποι να κάνεις το τάδε». Όλα τα «100 τρόποι» είναι φιξάκια αναβλητικότητας. Όλη η αφήγηση είναι το περιοδικό που διαβάζεις στην αίθουσα αναχωρήσεων ενώ το τρένο της ζωής μόλις σε προσπέρασε! Δεν υπάρχουν 100 τρόποι να κάνεις οτιδήποτε. Δεν υπάρχουν 100 τρόποι να σουτάρεις, να πασάρεις, να πουλήσεις, να επιχειρήσεις, να σχεδιάσεις, να οργανώσεις, να αναθρέψεις τα παιδιά σου. Ό,τι δουλεύει πραγματικά είναι 2-3 πράγματα όλα κι όλα. Πήγαινε κάν’ τα!

Ό, τι έχει σημασία στην ζωή είναι basics. Fundamentals. Αλφαβήτα! Τα μαθες; Κάν’ τα πράξη, ξανά και ξανά. Όλα τα υπόλοιπα είναι άλλοθι και δικαιολογίες που αναβάλουν την Πράξη. Μην ψάχνεις. Μην αναλύεις. Δεν υπάρχει «προχωρημένη» γνώση. Προχωρημένο είναι το βασικό που το κανες δεύτερη φύση σου. Η συνταγή της επιτυχίας είναι απλή: βρες τι δουλειά πρέπει να γίνει και πήγαινε κάν’ το κάθε μέρα. Συνέχεια. Μέχρι να πετύχεις. Κι όταν τελειώσεις πήγαινε ξανακάν’ το. Κάνε την δουλειά! Κάνε την ******** δουλειά.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr