NEWSFLASH...
Coaching & Training | Personal Coaching
ανάγνωση

Εργασία από το σπίτι με το ταίρι σου: Πώς να βρείτε την ισορροπία σας

Εργασία από το σπίτι με το ταίρι σου: Πώς να βρείτε την ισορροπία σας
13_11_2020

Powered by:
Thrive Greece Ζήσε καλύτερα. Δούλεψε πιο έξυπνα.
epixeiro icon Coaching & Training, Personal Coaching, Food for Thought

Εν μέσω πανδημίας, σίγουρα έχει αλλάξει κατά πολύ ο τρόπος που ζούμε και που εργαζόμαστε. Η τηλεργασία έχει ουσιαστικά καθιερωθεί από τις περισσότερες εταιρείες και αν και αυτό παλαιότερα έμοιαζε σαν Παράδεισος, εσύ αντιμετωπίζεις βασικά προβλήματα.

Για την ακρίβεια, έρευνα του 2017 ανέφερε τα εξής:

  • 67% των υπαλλήλων εύχονταν οι δουλειές τους να ήταν πιο ευέλικτες.
  • 58% των συμμετεχόντων πίστευαν ότι το να δουλεύουν εκτός γραφείου θα τους βοηθούσε να είναι πιο κινητοποιημένοι.
  • 40% των συμμετεχόντων θα προτιμούσε να εργάζεται με περισσότερη ευελιξία, παρά να πάρει αύξηση μισθού, αν είχε την επιλογή.

Φυσικά, 3 χρόνια μετά, αυτό που οι περισσότεροι εύχονταν, έγινε πραγματικότητα, αν και υπάρχουν αρκετές διαφορές ανάμεσα σε αυτό που φανταζόσουν και αυτό που τελικά συμβαίνει. Όπως για παράδειγμα το να πρέπει να δουλεύεις «μαζί» με τον σύντροφό σου χωρίς να επηρεαστεί ούτε η σχέση σας αλλά ούτε και η αποδοτικότητά σας.

Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν, ώστε να απολαύσετε τα θετικά της τηλεργασίας χωρίς να διαφωνείτε για το παραμικρό; Παρακάτω θα βρεις 4 tips που θα σε βοηθήσουν:

Θυμήσου ότι είστε μια ομάδα

Ίσως το πιο βασικό που πρέπει να κάνεις, είναι να θυμάσαι και να θυμίζεις και στο ταίρι σου ότι είστε μια ομάδα. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι κανείς δεν μπορεί να διακόπτει τον άλλο εν ώρα εργασίας, και ότι αν προκύψει κάποιο πρόβλημα, οφείλετε να βοηθήσετε ο ένας τον άλλον.

Θα σου φανεί περίεργο, αλλά όσοι το δοκίμασαν αναφέρουν ότι βελτιώθηκε η δημιουργικότητά τους και οι προϊστάμενοί τους, τους είπαν ότι είναι πιο δημιουργικοί από το σπίτι. Δεν είναι και άσχημα, δεν νομίζεις;

Οι διαφωνίες θα υπάρχουν, αλλά πρέπει να λύνονται σωστά

Εφόσον δεν ζούμε σε έναν κόσμο ονειρικά πλασμένο, σίγουρα κάποια στιγμή θα υπάρξουν διαφωνίες ανάμεσά σας. Το κλειδί για να συνυπάρχετε αρμονικά όμως, είναι να βρίσκετε τη μέση λύση ώστε να μη νιώθει κανένας από τους δύο ριγμένος.

Ο προσωπικός χώρος του καθενός, παίζει ρόλο

Αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, είναι πολύ καλό ο καθένας να έχει τον προσωπικό του χώρο εργασίας, ώστε να εργάζεται απερίσπαστος. Για παράδειγμα, μπορείτε να βάλετε τους υπολογιστές σας σε διαφορετικά δωμάτια, αν δεν έχετε δύο γραφεία.

Ο προγραμματισμός και η οργάνωση είναι όπλα στα χέρια σας

Πιστεύω ότι δεν θα κουραστώ ποτέ να αναφέρω σε άρθρα μου, πόσο σημαντικός είναι ο προγραμματισμός και η οργάνωση, σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Θέσε σωστές προτεραιότητες, βοήθησε το ταίρι σου να θέσει και εκείνο τις ανάλογες προτεραιότητες για την δουλειά του και φυσικά, προγραμμάτισε τα πάντα. Με σωστό προγραμματισμό για παράδειγμα, μπορείτε και οι δύο να κάνετε ταυτόχρονα διάλειμμα για μεσημεριανό και έτσι, να απολαύσετε ένα προνόμιο της τηλεργασίας, που είναι η ουσιαστική επικοινωνία μεταξύ σας, μέσα σε μια ημέρα εργασίας.

Εκείνο όμως που θα σας βοηθήσει περισσότερο από όλα, είναι σίγουρα η κατανόηση. Όλες οι μέρες δεν είναι ίδιες και όταν προκύψουν δυσκολίες, είναι σημαντικό να κατανοεί ο ένας τον άλλον και να προσπαθήσετε για το κοινό καλό. Είμαι πεπεισμένη πως όσο δύσκολο και αν σας φαίνεται τώρα, μόλις επιστρέψουμε όλοι στα γραφεία μας, θα σας λείπει η καθημερινή σας τριβή.


Αρχική δημοσίευση από Λίλη Αγγελοπούλου, Συντάκτρια Thrive Global Greece, στο www.thriveglobal.gr

Η αποστολή του Thrive Global είναι να τερματίσει την επιδημία του στρες και της εξουθένωσης προσφέροντας επιστημονικές, εφαρμόσιμες λύσεις που ενισχύουν την ευεξία και μαζί την αποδοτικότητα και σε βοηθούν να αλλάξεις πεποιθήσεις και συμπεριφορές και να περάσεις από τη θεωρία στην πράξη, διαμορφώνοντας νέες συνήθειες προκειμένου να κατακτήσεις την πολυπόθητη ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. 

Ιδρύθηκε από την Arianna Huffington στις ΗΠΑ το 2016 και, μέσα σε ένα χρόνο, κατάφερε να γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης στα προγράμματα ευεξίας, έχοντας πελάτες που διακρίνονται για το εργασιακό τους περιβάλλον. Στην Ελλάδα λειτουργεί από το 2018 και είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια καινοτομία έρχεται στην χώρα μας, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, προσαρμοσμένη στα ελληνικά δεδομένα. Μάθε περισσότερα στο www.thriveglobal.gr.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr