NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how
ανάγνωση

Τα 3/4 των ελληνικών επιχειρήσεων θα ενθαρρύνουν την τηλεργασία και μετά τη λήξη της πανδημίας

Τα 3/4 των ελληνικών επιχειρήσεων θα ενθαρρύνουν την τηλεργασία και μετά τη λήξη της πανδημίας

​Αυτή είναι η πρόβλεψη από τον IT expert Λευτέρη Καραφίλη, IT Strategist στη Giant Stride.

Αναλύει πρόσφατη έρευνα στον χώρο της τεχνολογίας και πιστεύει ότι οι επιχειρήσεις έχουν αλλάξει τόσο πολύ τους τελευταίους 12 μήνες, που δύσκολα θα επιστρέψουν σε μια κουλτούρα που θα βασίζεται αποκλειστικά στην εργασία από το γραφείο.

«Όσον αφορά στους επιχειρηματίες που υιοθετούν και αγκαλιάζουν την τεχνολογία, έχουν κάνει fast forward 5 με 10 χρόνια από τον Μάρτιο», είπε o IT Strategist της Giant Stride.

«Η τεχνολογία υπήρχε εδώ και αρκετό καιρό: οποιοσδήποτε μπορεί να εργαστεί από οπουδήποτε, σε οποιαδήποτε συσκευή. Όμως οι επιχειρήσεις δίσταζαν και έτσι δεν έγινε ποτέ κοινή πρακτική. Τώρα που είδαν ότι υπάρχουν οφέλη στην ευέλικτη εργασία - είναι σαφές ότι η πλειοψηφία θα θέλει να το συντηρήσει και μετά τη λήξη της πανδημίας.»

Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν παραδείγματα μεγάλων οργανισμών που ενθαρρύνουν το προσωπικό τους να εργάζεται αποκλειστικά (ή εν μέρει) από το σπίτι.

Ο Λευτέρης Καραφίλης πιστεύει ότι το ίδιο θα συμβεί και στην Ελλάδα, καθώς οι επιχειρήσεις θα αρχίσουν, μέσα στο 2021, να ενσωματώνουν αυτή τη πρακτική στη συνολική τους στρατηγική.

Πρόσθεσε: «Εκτιμώ ότι πολλές επιχειρήσεις θα ακολουθήσουν μια υβριδική προσέγγιση: Θα δίνουν την επιλογή στο προσωπικό τους να εργάζεται από το γραφείο, ενώ πολλοί θα μπορούν να εργάζονται και από το σπίτι - τουλάχιστον για ένα μέρος της εβδομάδας, εφόσον το επιθυμούν. Έτσι, ενώ οι επιχειρήσεις θα μειώνουν τα έξοδα τους, θα λανσάρουν παράλληλα ελκυστικούς όρους σε εργαζόμενους γονείς που συχνά χρειάζονται αυτή την ευελιξία.»

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr