NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how
ανάγνωση

Η Inform επεκτείνεται, με την εξαγορά πλειοψηφικού ποσοστού της Cloudfin

Η Inform επεκτείνεται, με την εξαγορά πλειοψηφικού ποσοστού της Cloudfin

​Ως μια «νέα εποχή» καλωσόρισε η κυπριακή Cloudfin τη συμφωνία με την ελληνική Inform, που αφορά στην εξαγορά πλειοψηφικού ποσοστού 56,5% του μετοχικού κεφαλαίου της κυπριακής και την απόκτηση του ελέγχου της.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, «είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για την έναρξη μιας νέας εποχής!» Αυτή η συνεργασία με την Inform αναμένεται πως θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της, στη βελτίωση της επιτυχίας των συνεργατών και των πελατών της, καθώς και στην επέκταση της στην αγορά, με νέες και καινοτόμες λύσεις». Σημειώνεται πως η υφιστάμενη διοικητική και στελεχιακή ομάδα της Cloudfin θα παραμείνουν, μετά τη συμφωνία.

Την ίδια στιγμή, η Inform αποκτά υπηρεσίες που είναι συνδεδεμένες και συμπληρωματικές με τις υφιστάμενες δραστηριότητες της, σε επίπεδο αυτοματοποίησης όλων των επιχειρηματικών διαδικασιών, σε συνεργασία με τις λύσεις Digital Onboarding, ψηφιοποίησης και φύλαξης εγγράφων, Robotic Process Automation και Intelligent Chatbot Journeys που ήδη προσφέρει.

Με την Cloudfin να δραστηριοποιείται στο «Financial Process Automation», δηλαδή το λογισμικό που στοχεύει στην αυτοματοποίηση βασικών επιχειρηματικών εργασιών, η Inform αποκτά υπηρεσίες διαχείρισης, αυτόματης αναγνώρισης και καταχώρησης (Process Automation), όλων των τύπων παραστατικών και λοιπών εγγράφων (παραστατικά αγορών, εξόδων, συμβάσεις κτλ), με χρήση Machine Learning (ML) και διασύνδεση με ERP συστήματα.

Επιπρόσθετα, θα παρέχει υπηρεσίες διαχείρισης εγγράφων (Document Management), συμπεριλαμβανομένης της ηλεκτρονικής αρχειοθέτησης (e-archiving), καθώς επίσης και προϊόντα αναγνώρισης εγγράφων για τις διαδικασίες Know Your Customer / Business (KYC / KYB), με έλεγχο αυθεντικότητας και εξαγωγή δεδομένων από έγγραφα ταυτοποίησης (ταυτότητες, διαβατήρια, άδειες οδήγησης), φορολογικά, εταιρικά και έγγραφα κοινής ωφέλειας.

Οι δύο «σύμμαχοι»

Η Cloudfin βρίσκεται στη Λευκωσία και δραστηριοποιείται στις αγορές της Ελλάδας και της Κύπρου τα τελευταία τρία έτη, με συνεχή ανάπτυξη εργασιών, ενώ είναι αναγνωρισμένος πάροχος υπηρεσιών στον κλάδο που δραστηριοποιείται. Στο πελατολόγιο της εντοπίζονται μεγάλα ονόματα, όπως οι PwC, Mazars, WTS, η PHC Franchised Restaurants Public Ltd (Pizza Hut, Burger King, KFC, Taco Bell, Wagamama κ.α.), η ναυτιλιακή Neptune Shipping Agencies, η HotelBrain, καθώς και άλλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.

Όπως σημειώνει η εταιρεία, «το CloudFin True Capture είναι ένα μοναδικό SaaS που ερμηνεύει όλα τα εταιρικά δεδομένα εγγράφων και τα εισάγει στο backend σας χωρίς καμία εκπαίδευση». Το FinBot, από την άλλη, «είναι η πρώτη υπηρεσία Chatbot που παρέχει λειτουργικότητα ERP μέσω μιας έξυπνης εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων. Το CloudFin μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτόνομα ή να συμπληρώσει το ERP που χρησιμοποιεί μια επιχείρηση.

Από την άλλη, η Inform ιδρύθηκε το 1897, είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών από το 1994 και παρέχει προϊόντα και υπηρεσίες ασφαλούς διαχείρισης εγγράφων και πληροφοριών, καινοτομώντας στον ψηφιακό μετασχηματισμό επιχειρήσεων και οργανισμών με την παροχή λύσεων υψηλής εξειδίκευσης. Απασχολεί 520 εργαζομένους και είναι μέλος της Austriacard Holdings, αυστριακού ομίλου υψηλής τεχνολογίας πληροφορικής σε θέματα Hardware Embedded Security.

O Όμιλος Austriacard Holdings έχει πολύ ισχυρό πανευρωπαϊκό επιχειρησιακό αποτύπωμα, από το Ηνωμένο Βασίλειο έως την Ελλάδα και την Τουρκία, με έξι παραγωγικές εγκαταστάσεις και οκτώ κέντρα προσωποποίησης στην Ευρώπη, καθώς και δύο επιπλέον κέντρα προσωποποίησης στην Νότια Αμερική και στις Η.Π.Α, που του επιτρέπουν να εξυπηρετεί τους πελάτες του, όπου και να βρίσκονται.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr