NEWSFLASH...
Coaching & Training | Personal Coaching
ανάγνωση

Πώς να δημιουργήσεις ένα χώρο εργασίας στο σπίτι που βελτιώνει την παραγωγικότητά σου

Πώς να δημιουργήσεις ένα χώρο εργασίας στο σπίτι που βελτιώνει την παραγωγικότητά σου
13_04_2021

Powered by:
Thrive Greece Ζήσε καλύτερα. Δούλεψε πιο έξυπνα.
epixeiro icon Coaching & Training, Personal Coaching, Food for Thought

​Ο χώρος γύρω σου μπορεί να επηρεάσει τη δημιουργικότητα και την παραγωγικότητά σου, και αν συνεχίζεις να εργάζεσαι από το σπίτι, το να κάνεις συνειδητές επιλογές στο περιβάλλον σου είναι το κλειδί για να παραμείνεις συγκεντρωμένος.

Είτε έχεις τον δικό σου γραφείο στο σπίτι, είτε μοιράζεσαι τον «χώρο εργασίας» σου με την ψηφιακή τάξη των παιδιών σου, η βελτιστοποίηση του χώρου γύρω σου είναι ζωτικής σημασίας για να είσαι σίγουρος ότι μπορείς να παραμείνεις αποτελεσματικός κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Παρακάτω θα βρεις μερικές τροποποιήσεις που μπορείς να κάνεις για να δημιουργήσεις ένα χώρο εργασίας που θα βελτιώνει τη συγκέντρωση και την παραγωγικότητά σου.

Τοποθέτησε λουλούδια στο δωμάτιο

Τοποθέτησε μερικά φρέσκα λουλούδια στο χώρο εργασίας σου, έτσι θα δημιουργήσεις μια αίσθηση ηρεμίας ενώ εργάζεσαι. Είτε πρόκειται για ένα μπουκέτο λουλούδια ή μερικούς μίσχους αειθαλών κλαδιών σε ένα μικρό βάζο, το να έχεις λουλούδια στο οπτικό σου πεδίο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ομορφύνεις το γραφείο σου και αυτή η μικρή χειρονομία μπορεί να σου δώσει κάτι ευχάριστο να κοιτάζεις καθώς εργάζεσαι.

Οργάνωσε τον εργασιακό σου χώρο σου

Το να εργάζεσαι από το σπίτι μπορεί να επηρεάζει αρνητικά την αποδοτικότητά σου. Προσπάθησε να ελαχιστοποιήσεις τους περισπασμούς. Ξεκίνησε αφαιρώντας την περιττή ακαταστασία από τον χώρο εργασίας σου. Μια λύση είναι να διακοσμήσεις τον εργασιακό σου χώρο βάφοντας τους τοίχους με ένα ουδέτερο χώρο και ελαχιστοποιώντας την ποσότητα των επίπλων στο δωμάτιο. Διακόσμησε το δωμάτιο με αντικείμενα που σε κάνουν χαρούμενο.

Μετακινήσου

Προσπάθησε να εναλλάσσεις τις τοποθεσίες που λαμβάνεις κλήσεις μέσα στην ημέρα. Πάρε την πρώτη σου κλήση στο γραφείο σου. Στην επόμενη κλήση, σήκω από την καρέκλα σου και περπατά γύρω στο δωμάτιο. Στην επομένη, κάθισε στην μπάλα της γιόγκα. Στην επόμενη γύρισε πίσω στην καρέκλα του γραφείου σου. Αυτή η ρουτίνα θα σε βοηθήσει να αυξήσεις την παραγωγικότητά σου.

Κρέμασε μια ζωγραφιά που σου αρέσει

Διάλεξε μια ζωγραφιά που σε κάνει να νιώθεις ήρεμος και χαρούμενος. Τοποθέτησε την ζωγραφιά στο χώρο εργασίας σου. Με αυτόν τον τρόπο, όταν ο φόρτος εργασίας σε επηρεάζει αρνητικά, μπορείς να κοιτάζεις την ζωγραφιά και να νιώθεις πιο ήρεμος ή χαρούμενος.

Άκουσε μουσική που σε βοηθάει να συγκεντρωθείς

Δεν είναι απαραίτητο να εργάζεσαι χωρίς να απολαμβάνεις την αγαπημένη σου μουσική. Το μυστικό όμως είναι να διαλέξεις μουσικά κομμάτια που σε βοηθούν να παραμένεις συγκεντρωμένος και δεν αποσπούν την προσοχή σου.

Επικεντρώσου στη στάση του σώματος σου

Προσπάθησε την ώρα που δουλεύεις μπροστά από τον υπολογιστή να διατηρείς την σωστή στάση σώματος, όσο περισσότερο γίνεται. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγεις τους πόνους στην πλάτη, που προκαλούνται από την καθιστική εργασία.

Μετακίνησε το γραφείο σου προς ένα παράθυρο

Ένας τρόπος για να αποφύγεις να κοιτάζεις συνέχεια την οθόνη σου όσο εργάζεσαι είναι να μεταφέρεις το γραφείο σου κοντά στο παράθυρο. Το φυσικό φως θα βελτίωση την όραση σου και τα μικρά διαλείμματα από την οθόνη θα σου προσφέρουν στιγμές ανακουφίσεις.

Δούλεψε στο γραφείο σου

Καθώς εργάζεσαι από το σπίτι, είναι εύκολο να πέσεις στην παγίδα να εργάζεσαι σε χώρους του σπιτιού σου που δεν έχουν γραφείο. Όπως, για παράδειγμα, η κουζίνα ή το σαλόνι. Είναι σημαντικό να δημιουργήσεις ένα χώρο που θα είναι μόνο για τις ώρες εργασίας. Βρες ένα δωμάτιο και τοποθέτησε το γραφείο σου εκεί. Με αυτόν τον τρόπο, ορίζεις τον εργασιακό σου χώρο και θέτεις όρια στο εργασιακό σου ωράριο.

Άφησε το κινητό

Προσπάθησε να μην φέρνεις το κινητό σου στον εργασιακό σου χώρο. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείς να αυξήσεις την παραγωγικότητά σου, γιατί δεν θα νιώθεις την ανάγκη να ελέγξεις συνεχώς το κινητό σου και η προσοχή σου δεν θα αποσπάται την ώρα που εργάζεσαι.


Αρχική δημοσίευση από Marina Khidekel, Διευθύντρια Περιεχομένου thriveglobal.com, στο www.thriveglobal.gr

Η αποστολή του Thrive Global είναι να τερματίσει την επιδημία του στρες και της εξουθένωσης προσφέροντας επιστημονικές, εφαρμόσιμες λύσεις που ενισχύουν την ευεξία και μαζί την αποδοτικότητα και σε βοηθούν να αλλάξεις πεποιθήσεις και συμπεριφορές και να περάσεις από τη θεωρία στην πράξη, διαμορφώνοντας νέες συνήθειες προκειμένου να κατακτήσεις την πολυπόθητη ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. 

Ιδρύθηκε από την Arianna Huffington στις ΗΠΑ το 2016 και, μέσα σε ένα χρόνο, κατάφερε να γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης στα προγράμματα ευεξίας, έχοντας πελάτες που διακρίνονται για το εργασιακό τους περιβάλλον. Στην Ελλάδα λειτουργεί από το 2018 και είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια καινοτομία έρχεται στην χώρα μας, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, προσαρμοσμένη στα ελληνικά δεδομένα. Μάθε περισσότερα στο www.thriveglobal.gr.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr