NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Δεσμεύσεις από εταιρείες - «Παραδειγματισμός» από το πρόστιμο στην Alibaba

Δεσμεύσεις από εταιρείες - «Παραδειγματισμός» από το πρόστιμο στην Alibaba
15_04_2021 | 15:29 15_04_2021 | 15:32
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Δημόσια Διοίκηση

Η ByteDance, η Meituan και δέκα άλλες μεγάλες κινεζικές εταιρείες τεχνολογίας δεσμεύτηκαν την Τετάρτη να συμμορφωθούν με τους αντιμονοπωλιακούς κανόνες, σύμφωνα με δηλώσεις που κοινοποίησε η ρυθμιστική αρχή της χώρας.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται καθώς οι κινεζικές Αρχές έχουν αυξήσει την πίεση στους ταχέως αναπτυσσόμενους τεχνολογικούς γίγαντες της χώρας.

Οι ρυθμιστικές αρχές επέβαλαν πρόστιμο - ρεκόρ στην Alibaba 2,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον περιορισμό του ανταγωνισμού στο διαδικτυακό λιανικό εμπόριο, μετά από έρευνα που διαπίστωσε ότι ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου παραβίασε τον αντιμονοπωλιακό νόμο. Στη συνέχεια, έβαλαν στο στόχαστρο και το Ant Group.

Την Τρίτη, οι κρατικές Αρχές υπεύθυνες για τον Κανονισμό Αγοράς προειδοποίησαν 34 κινεζικές «πλατφόρμες διαδικτύου» να παραδειγματιστούν από το πρόστιμο στην Alibaba και να υποβάλουν σχέδια συμμόρφωσης με τις αντιμονοπωλιακές πρακτικές εντός ενός μηνός.

Οι Κινέζοι ρυθμιστές έχουν επικεντρώσει την προσοχή τους τους τελευταίους μήνες στον γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου του Jack Ma και στη fintech Ant Group, της οποίας η IPO διακόπηκε τον Νοέμβριο. Οι αρχές ερευνούν την Alibaba από τον Δεκέμβριο, κυρίως για μια πρακτική που αναγκάζει τους εμπόρους να επιλέξουν μία από δύο πλατφόρμες, αντί να τους επιτρέψουν να συνεργάζονται και με τις δύο.

Οι λεπτομέρειες των 12 εταιρικών δεσμεύσεων που κυκλοφόρησαν την Τετάρτη διέφεραν ανάλογα με τον κλάδο των επιχειρήσεων, και αναφέρονται στις προσπάθειες για υποστήριξης του θεμιτού ανταγωνισμού και της προστασίας των δεδομένων των καταναλωτών. Οι εταιρείες που περιλαμβάνονται είναι οι Baidu, JD.com, Meituan, Qihoo 360, Sina Weibo, ByteDance, Pinduoduo, Suning και Vipshop.

Οι ανακοινώσεις είναι οι πρώτες σε μια σειρά τέτοιων δεσμεύσεων που θα έρθουν τις επόμενες τρεις ημέρες, δήλωσε η ρυθμιστική αρχή.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr