NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Το Facebook υποβαθμίζει την διαρροή και αναμένει περισσότερα τέτοια περιστατικά​

Το Facebook υποβαθμίζει την διαρροή και αναμένει περισσότερα τέτοια περιστατικά​

Ένα εσωτερικό email της Facebook, που στάλθηκε κατά λάθος σε δημοσιογράφο στο Βέλγιο, αποκάλυψε τη στρατηγική της για την αντιμετώπιση της διαρροής στοιχείων λογαριασμού από 533 εκατομμύρια χρήστες, που έγινε πρόσφατα γνωστή.

Σύμφωνα με αυτό το έγγραφο, όπως αναφέρει το BBC, φαίνεται ότι το κοινωνικό δίκτυο αναμένει περισσότερα τέτοια περιστατικά και σχεδιάζει να τα θεωρήσει ως ένα πρόβλημα της τεχνολογικής βιομηχανίας που αποτελεί ένα φυσιολογικό περιστατικό. Ανέφερε, επίσης, ότι η προσοχή των μέσων ενημέρωσης αναμενόταν πως θα μειωθεί. Ως αποτέλεσμα, σχεδίαζε να εκδώσει περιορισμένες δηλώσεις σχετικά με το ζήτημα.

Το Facebook επιβεβαίωσε ότι το σημείωμα ήταν γνήσιο και είπε στο BBC: «Κατανοούμε τις ανησυχίες των ανθρώπων, γι 'αυτό συνεχίζουμε να ενισχύουμε τα συστήματά μας για να κάνουμε τις διαδικασίες scraping από το Facebook χωρίς την άδειά μας πιο δύσκολες και να αναζητάμε τους ανθρώπους πίσω από αυτό«. Αργότερα, ένας εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι το LinkedIn και το Clubhouse αντιμετώπισαν παρόμοια ζητήματα.

Το Facebook είπε ότι τα δεδομένα που είχαν διαρρεύσει ήταν παλιά, από μια διαρροή που είχε αναφερθεί προηγουμένως το 2019. Έχει αρνηθεί οποιαδήποτε παραβίαση, λέγοντας ότι τα δεδομένα αποκτήθηκαν από διαθέσιμες στο κοινό πληροφορίες.

Εντούτοις, αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει έρευνα από τον Ιρλανδό επίτροπο δεδομένων σχετικά με το κατά πόσον παραβίασε τους κανόνες του GDPR, αλλά και μια μαζική νομική δράση από τους πληγέντες πολίτες της ΕΕ, από τους οποίους διέρρευσε μια σειρά προσωπικών δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων των αριθμών τηλεφώνου.

Το email που δημοσίευσε η ιστοσελίδα Data News χρονολογείται από τις 8 Απριλίου - αρκετές ημέρες μετά την αποκάλυψη της ιστορίας. Ανέφερε ότι η κάλυψη του Τύπου για το θέμα από «κορυφαίες παγκόσμιες δημοσιεύσεις» είχε ήδη μειωθεί κατά 30%.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr