NEWSFLASH...
Καριέρα & HR
ανάγνωση

Ειδίκευση στην πληροφορική: Τι ζητάει σήμερα η αγορά

Ειδίκευση στην πληροφορική: Τι ζητάει σήμερα η αγορά

​Μπορεί όλα σήμερα να φαίνονται στάσιμα αλλά η τεχνολογία καλπάζει με γοργούς ρυθμούς. Μέσα από σεντούκι των ειδικοτήτων, παλιές τεχνολογίες «ξεσκονίζονται» και βγαίνουν δυναμικά στο χώρο και νέες προστίθενται.

Κοινό κλειδί όλων: Η ειδίκευση.

Βγάλε το φίδι από την τρύπα

Γνωρίζεις Python; Πες το. Δεν γνωρίζεις; Μάθε.

Ένα ανάρπαστο και σε πολλές περιπτώσεις δυσεύρετο ατού στον κόσμο της πληροφορικής και όχι μόνο. Επιστημονικά εργαστήρια, επεξεργασία αρχείων κειμένου artificial Intelligence, παιχνίδια (PyGame), ανάλυση δεδομένων, αυτοματισμός, τράπεζες, είναι λίγοι από τους τομείς όπου η γλώσσα προγραμματισμού Python είναι ένα ισχυρός άσσος στο βιογραφικό σημείωμα. Απλό συντακτικό, εξαιρετική αναγνωσιμότητα, φορητότητα (portability) και μοντέρνα χαρακτηριστικά την κάνουν κατάλληλη ως πρώτη γλώσσα προγραμματισμού ακόμη και για τους πιο αρχάριους. Μια καλή πλατφόρμα για να ξεκινήσεις είναι το datacamp. Αν θέλεις να πας πιο μακριά, εξασκήσου στις εφαρμογές Anaconda και Domino. Tέλος, τα περισσότερα site online σεμιναρίων προσφέρουν ταχύρρυθμα δωρεάν μαθήματα της γλώσσας. Μην το σκέφτεσαι!

Ανάλυσέ το

Data scientist (Επιστήμονας Δεδομένων), ή αλλιώς η ειδικότητα του μέλλοντος. Όλες οι επιστήμες στρέφονται σήμερα στα δεδομένα και την ανάλυσή τους. Ένας Επιστήμονας Δεδομένων είναι σήμερα από τους πιο ακριβοπληρωμένους του κλάδου της πληροφορικής. Και όχι άδικα. Καθαρίζει δεδομένα, αναλύει, λύνει προβλήματα. Ένα μαθηματικό υπόβαθρο είναι σίγουρα καλοδεχούμενο. Πρώτο βήμα: μάθε Python. H πλατφόρμα datacamp μπορεί να σε βοηθήσει επίσης, αλλά η συγκεκριμένη ειδικότητα χρειάζεται χρόνο και επιμονή για να αποδώσει. Ξεκίνα από τα απλά και αν, πραγματικά σε ενδιαφέρει, υπάρχουν σήμερα μέχρι και μεταπτυχιακά προγράμματα για να γίνεις data scientist.

Mια εικόνα χίλιες λέξεις

Λίγος χρόνος, πολλές πληροφορίες. Για τους πιο δημιουργικούς fan της επιστήμης των δεδομένων, η απεικόνιση δεδομένων (data visualisation) έρχεται να προσθέσει χρώμα στην καθημερινότητα τους. Έχει γίνει σήμερα το δεξί χέρι των CEO και όχι μόνο. Oι σημερινές λύσεις επιχειρηματικής ευφυΐας βάζουν σε τάξη έναν τεράστιο όγκο δεδομένων, συμβάλλοντας στη λήψη αποφάσεων και κάνοντας τις επιχειρήσεις που τις ενσωματώνουν πιο αποδοτικές και ανταγωνιστικές. Το data visualisation αποτελεί έναν μεγάλο κλάδο με πολλά εργαλεία στην αγορά και βαθμίδες πολυπλοκότητας. Αυξημένη ζήτηση σήμερα δείχνει η εφαρμογή Tableau Software. H Public εκδοχή του είναι ένας καλός τρόπος να γνωρίσεις το εργαλείο. Λίγη εξάσκηση και μια βασική γνώση MySQL (γλώσσα προγραμματισμού) είναι αρκετά για να ανοίξουν επαγγελματικές πόρτες.

Το σύννεφο έφερε βροχή

Kαι στη συγκεκριμένη περίπτωση βροχή ευκαιριών. Οι αυξημένες ανάγκες για αποθήκευση της πληροφορίας, για υποστήριξη των εφαρμογών Web 2.0, ακόμα και η τηλεργασία, ωθούν όλο ένα και περισσότερο τις επιχειρήσεις να στραφούν στο Cloud Computing. Η καθημερινότητα μας είναι ήδη άρρηκτα συνδεδεμένη με το Cloud Computing και αν αποφασίσεις να ασχοληθείς με τον κλάδο, θα είσαι σίγουρα καλοδεχούμενος.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr