NEWSFLASH...
Coaching & Training | Personal Coaching
ανάγνωση

Θέλεις να πετύχεις; Πώς να κινητοποιηθείς, χωρίς να υπερβείς τα όριά σου

Θέλεις να πετύχεις; Πώς να κινητοποιηθείς, χωρίς να υπερβείς τα όριά σου
28_05_2021

Powered by:
Thrive Greece Ζήσε καλύτερα. Δούλεψε πιο έξυπνα.
epixeiro icon Coaching & Training, Personal Coaching, Καριέρα & HR

​Ποιος δεν θέλει να είναι επιτυχημένος σε όλους τους τομείς της ζωής του; Να κάνει μια δουλειά που αγαπά, να έχει έναν υψηλό μισθό και ταυτόχρονα να έχει μια οικογένεια που τον αγαπά; Σίγουρα όλα αυτά μοιάζουν πολύ καλά αλλά και ταυτόχρονα άπιαστα.

Είναι γεγονός πως οι προσωπικές σχέσεις θέλουν δουλειά, πίστη, αφοσίωση αλλά πώς θα σου φαινόταν αν σου έλεγα πως και οι επαγγελματικές σχέσεις απαιτούν τα ίδια ακριβώς από εσένα ώστε να πετύχεις;

Παρακάτω θα βρεις τα 3 πράγματα που μπορείς να κάνεις, ώστε να πετύχεις, χωρίς να υπερβείς τα όριά σου και να κινδυνεύσεις με εξουθένωση.

Γράψε τους στόχους σου

Πάρα ένα χαρτί ή ακόμα καλύτερα ένα ημερολόγιο και γράψε αναλυτικά τους στόχους σου στη δουλειά ή την ζωή σου ή και στα δύο. Μετά, κάνε ένα πλάνο για το πώς θα φτάσεις στους στόχους σου. Στο τέλος κάθε μέρας, κάνε την αυτοκριτική σου αναφορικά με το πόσα πράγματα έκανες που σε βοηθούν ή σε απομακρύνουν από όσα ονειρεύεσαι. Και κάθε μέρα, φρόντισε να κάνεις ένα βήμα ακόμα προς την κατεύθυνση που θέλεις.

Μελέτησε

Ποιες δεξιότητες και ικανότητες απαιτεί η δουλειά σου; Πρέπει για παράδειγμα να έχεις άριστη γνώση υπολογιστών; Οικονομικών; Βρες όλες τις δεξιότητες που χρειάζονται για να πετύχεις στην δουλειά σου και μελέτησε αναφορικά με το πώς θα τις αποκτήσεις ή πώς θα τις εξελίξεις αν τις έχεις ήδη. Ακόμα και εν μέσω πανδημίας, υπάρχουν άπειρα σεμινάρια που μπορείς να κάνεις εξ΄ αποστάσεως.

Δούλεψε

Είναι κλισέ, το ξέρω αλλά δεν γίνεται να κάνεις κάτι χωρίς πολλή και οργανωμένη δουλειά. Δεν χρειάζεται να σπαταλάς ώρες και ώρες στο γραφείο, δεν είναι καλό για την υγεία σου άλλωστε. Αλλά τις ώρες που είσαι στην δουλειά σου, μην αφήνεις περισπασμούς, όπως για παράδειγμα το κινητό σου να σου κλέβουν χρόνο από κάτι άλλο. Σίγουρα τον πρώτο καιρό θα σου φανεί δύσκολο να μπεις σε ένα πρόγραμμα οργάνωσης αλλά μόλις δεις ο ίδιος τα αποτελέσματα, θα κινητοποιηθείς ακόμα περισσότερο.

Άλλωστε, όπως έχει πει και ο Walt Disney: «Αν μπορείς να το ονειρευτείς, μπορείς και να το κάνεις». Ξεκίνα από σήμερα λοιπόν!


Αρχική δημοσίευση από Λίλη Αγγελοπούλου, Συντάκτρια Thrive Global Greece, στο www.thriveglobal.gr

Η αποστολή του Thrive Global είναι να τερματίσει την επιδημία του στρες και της εξουθένωσης προσφέροντας επιστημονικές, εφαρμόσιμες λύσεις που ενισχύουν την ευεξία και μαζί την αποδοτικότητα και σε βοηθούν να αλλάξεις πεποιθήσεις και συμπεριφορές και να περάσεις από τη θεωρία στην πράξη, διαμορφώνοντας νέες συνήθειες προκειμένου να κατακτήσεις την πολυπόθητη ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. 

Ιδρύθηκε από την Arianna Huffington στις ΗΠΑ το 2016 και, μέσα σε ένα χρόνο, κατάφερε να γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης στα προγράμματα ευεξίας, έχοντας πελάτες που διακρίνονται για το εργασιακό τους περιβάλλον. Στην Ελλάδα λειτουργεί από το 2018 και είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια καινοτομία έρχεται στην χώρα μας, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, προσαρμοσμένη στα ελληνικά δεδομένα. Μάθε περισσότερα στο www.thriveglobal.gr.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr