NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how
ανάγνωση

Τα σχολικά «ψέματα» που βλάπτουν την επιχειρηματική σου δραστηριότητα

Τα σχολικά «ψέματα» που βλάπτουν την επιχειρηματική σου δραστηριότητα

Είναι σαφές πως το σχολείο σε μαθαίνει πράγματα τα οποία θα σε βοηθήσουν στο υπόλοιπο της ζωής σου (αν και σε αυτά ίσως να μην συμπεριλαμβάνονται ορισμένες εξισώσεις). Μήπως όμως υπάρχουν κάποιες «λογικές» που μαθαίνεις στα μαθητικά σου χρόνια, οι οποίες δεν θα σε βοηθήσουν αν θέλεις να ασχοληθείς με την επιχειρηματικότητα;

Σύμφωνα με άρθρο του Samuel Leeds, Founder της Property Investors, «το σχολείο σας διδάσκει πώς να είστε καλός υπάλληλος, όχι καλός επιχειρηματίας. Εάν διατηρήσετε αυτές τις ιδέες, θα σας εμποδίσουν να αξιοποιήσετε πλήρως τις δυνατότητές σας ως ηγέτης μιας επιχείρησης».

«Μην με παρεξηγήσετε, υπάρχουν σίγουρα πράγματα που μπορείτε να μάθετε στο παραδοσιακό εκπαιδευτικό σύστημα, που μπορούν να σας βοηθήσουν ως επιχειρηματία, αλλά υπάρχουν και άλλα πράγματα που σίγουρα θα περιορίσουν τη νοοτροπία σας εάν τα μεταφέρετε στον κόσμο της επιχειρηματικότητας» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ποια είναι αυτά; Ο Leeds κάνει λόγο για τρία συγκεκριμένα, ξεκινώντας από το «μην αντιγράφεις». Σαφώς, το να μην αντιγράφεις στο σχολείο, είναι σημαντικό, καθώς θεωρείται «ζαβολιά». Εντούτοις, στον επιχειρηματικό κόσμο, δεν χρειάζεται κάποιος να ανακαλύψει τον τροχό. «Αν θέλετε να είστε επιτυχημένοι, βρείτε κάποιον που έχει επιτύχει τα αποτελέσματα που θέλετε και αντιγράψτε αυτό που κάνει».

Φυσικά, όπως τονίζει, αυτό δεν σημαίνει να κλέψει κάποιος έργο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα, αλλά να αντιγράψει τις φόρμουλες με τις οποίες οι άλλοι σημείωσαν επιτυχία, και, μετά την κατανόηση τους, να προσθέσει τη δική του «πινελιά» σε αυτές. Άλλωστε, τα περισσότερα πράγματα έχουν γίνει πριν ένα εκατομμύριο φορές και μπορεί κάποιος να μάθει από τα λάθη των άλλων.

Στη συνέχεια, κάνει λόγο για τα συγκεκριμένα λάθη, που μπορεί να κάνει ο οποιοσδήποτε. Πέρα από το να μην αντιγράφει κάποιος, στο σχολείο είναι σημαντικό και να μην κάνει λάθη, καθώς «τιμωρείται» για αυτά. Όπως έχει αναφέρει ο Robert Kiyosaki, συγγραφέας του «Rich Dad Poor Dad» «οι επιτυχημένοι άνθρωποι δεν φοβούνται την αποτυχία, αλλά καταλαβαίνουν ότι είναι απαραίτητη για να μάθουν και να μεγαλώσουν».

«Όποτε τα πράγματα πήγαιναν στραβά για μένα στην επιχείρηση, υπήρχε πάντα ένα μάθημα. Μόλις έμαθα το μάθημα, ήμουν πιο επιτυχημένος από πριν. Ακόμα και σήμερα, δεν σταματάω ποτέ να μαθαίνω και να μεγαλώνω. Μην αφήσετε τον φόβο να σας συγκρατήσει. Λάβετε μέτρα και διορθώστε τι δεν λειτουργεί στην πορεία. Κάθε πρόκληση είναι μια ευκαιρία για μάθηση και ανάπτυξη. Δείτε την ευκαιρία, ενεργήστε σε αυτήν και κάντε την περιουσία σας» τονίζει ο Leeds.

Τέλος, αναφέρεται στη λογική «μάθε τα πάντα γύρω από κάτι, πριν την εφαρμογή του». Στο σχολείο, αναμένεται να μάθει κάποιος τα πάντα για ένα θέμα πριν βγει στον πραγματικό κόσμο και αρχίσει να κερδίζει χρήματα από αυτό. Στο επιχειρείν, σύμφωνα με τον Leeds, ισχύει το αντίθετο: Πρέπει να μάθετε το ΑΒΓ, στη συνέχεια να το εφαρμόσετε, προτού ανησυχήσετε για το ΧΨΩ. «Μόνο αφού εφαρμόσετε κάτι, το έχετε μάθει πραγματικά».

«Πολλοί άνθρωποι θα καθυστερήσουν και θα λένε δικαιολογίες στον εαυτό τους, ισχυριζόμενοι ότι πρέπει να μάθουν τα πάντα για ένα θέμα προτού προβούν σε κάποια ενέργεια. Οι επιχειρήσεις είναι περίπλοκες και ποτέ δεν θα μπορέσετε να τα μάθετε όλα. Δεν θα μπορέσετε να τις καταλάβετε σωστά μέχρι να ξεκινήσετε. Μάθετε ακριβώς τι πρέπει να γνωρίζετε για να ξεκινήσετε και μετά ξεκινήστε. Συνεχίστε να μαθαίνετε, να διαβάζετε και να παρακολουθείτε εκπαιδευτικά προγράμματα καθ' όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής σας ζωής».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr