NEWSFLASH...
Coaching & Training | Personal Coaching
ανάγνωση

3 απρόσμενοι τρόποι να κάνεις διάλειμμα από τη δουλειά

3 απρόσμενοι τρόποι να κάνεις διάλειμμα από τη δουλειά
03_09_2021

Powered by:
Thrive Greece Ζήσε καλύτερα. Δούλεψε πιο έξυπνα.
epixeiro icon Coaching & Training, Personal Coaching, Food for Thought

Το διάλειμμα από τη δουλειά είναι ζωτικής σημασίας, ειδικά σε περιόδους αυξημένου στρες, αλλά μπορεί παράλληλα να μην είναι πολύ πρακτικό, όταν προσπαθείς να πετύχεις ένα σημαντικό στόχο στο γραφείο.

Αλλά είτε είσαι αφοσιωμένος σε ένα νέο project, ή παλεύεις να τηρήσεις μια αυστηρή προθεσμία, ένα διάλειμμα μέσα στη μέρα είναι ωφέλιμο για την αποδοτικότητα, τη δημιουργικότητα και τη γενική ευεξία σου. Παρόλο που απλά τελετουργικά, όπως ο διαλογισμός ή το ημερολόγιο, μπορούν να δημιουργήσουν χώρο για ενσυνειδητότητα μέσα στη μέρα σου, είναι λογικό να χρειάζεσαι ένα πιο οριστικό διάλειμμα, όπως να αποφεύγεις την τεχνολογία το πρωί -μάλιστα οι έρευνες μας ενθαρρύνουν να το κάνουμε.

Ακολουθούν 3 επιστημονικά αποδεδειγμένοι τρόποι να κάνεις ένα διάλειμμα από τη δουλειά σου:

Κάνε έναν περίπατο

Εντάσσοντας έναν καθημερινό περίπατο στη ρουτίνα σου θα σε βοηθήσει να διαχωρίσεις τον εαυτό σου από το καθημερινό στρες, να επανεστιάσεις την προσπάθειά σου και να παρακινήσεις το μυαλό σου να σκεφτεί διαφορετικά. Και το πώς θα επιλέξεις να το κάνεις, εξαρτάται από σένα. Παρόλο που η επιστήμη δείχνει ότι υπάρχουν οφέλη να περάσεις αυτόν το χρόνο στη φύση, εκμεταλλεύσου το περιβάλλον σου ακόμα κι αν ζεις σε μεγαλούπολη. Είτε περπατάς για 10 λεπτά ή μισή ώρα, το σημαντικό είναι να απομακρυνθείς από τη δουλειά σου, οπότε ασχολήσου με τα email σου, όταν επιστρέψεις.

Πέρνα χρόνο μόνος σου

Είτε είσαι εσωστρεφής, είτε εξωστρεφής, είναι σημαντικό να περνάς χρόνο μόνος σου και νέες έρευνες δείχνουν ότι αυτό μπορεί να χαλαρώσει πολύ το μυαλό σου. Παρόλο που η συναναστροφή με αγαπημένα πρόσωπα προκαλεί αισθήματα χαράς, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι, περιστασιακά, μια δραστηριότητα είναι ιδανική για να ξεκουραστεί το μυαλό σου. Ο χρόνος μοναξιάς μπορεί να μοιάζει άβολος, ειδικά όταν βρισκόμαστε με συναδέλφους όλη τη μέρα, αλλά είναι σημαντικό να ξεκλέψεις λίγο χρόνο για τον εαυτό σου, είτε για να διαβάσεις το αγαπημένο σου βιβλίο, είτε για να πας για έναν καφέ, μετά τη δουλειά.

Βάλε όρια στην τεχνολογία

Η δημιουργία ενός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος για να απομακρυνθείς από τις συσκευές μπορεί να σε βοηθήσει να ξεκινήσεις τη μέρα σου και να ασχοληθείς με τα project σου ξεκούραστος και ανανεωμένος. Έρευνες δείχνουν ότι η υπερβολική έκθεση στις οθόνες μπορεί να οδηγήσει σε συμπτώματα άγχους και burnout και δημιουργώντας χρόνο κάθε μέρα για ενσυνείδητη αποσύνδεση, μπορούμε να εστιάσουμε καλύτερα στα πράγματα που έχουν νόημα εκτός της δουλειάς -όπως τα χόμπι και οι σχέσεις. Δοκίμασε να υιοθετήσεις μια πρωινή ιεροτελεστία χωρίς τεχνολογία ή αφιέρωσε μια ώρα να ρίξεις ρυθμούς και να κάνεις μια επανεκκίνηση πριν πας για ύπνο. Θα εκπλαγείς από την ανανεωμένη σου δημιουργικότητα και συγκέντρωση, όταν επιστρέψεις στη δουλειά.


Αρχική δημοσίευση από Rebecca Muller, Συντάκτρια Thrive Global, στο www.thriveglobal.gr

Η αποστολή του Thrive Global είναι να τερματίσει την επιδημία του στρες και της εξουθένωσης προσφέροντας επιστημονικές, εφαρμόσιμες λύσεις που ενισχύουν την ευεξία και μαζί την αποδοτικότητα και σε βοηθούν να αλλάξεις πεποιθήσεις και συμπεριφορές και να περάσεις από τη θεωρία στην πράξη, διαμορφώνοντας νέες συνήθειες προκειμένου να κατακτήσεις την πολυπόθητη ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. 

Ιδρύθηκε από την Arianna Huffington στις ΗΠΑ το 2016 και, μέσα σε ένα χρόνο, κατάφερε να γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης στα προγράμματα ευεξίας, έχοντας πελάτες που διακρίνονται για το εργασιακό τους περιβάλλον. Στην Ελλάδα λειτουργεί από το 2018 και είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια καινοτομία έρχεται στην χώρα μας, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, προσαρμοσμένη στα ελληνικά δεδομένα. Μάθε περισσότερα στο www.thriveglobal.gr.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr