NEWSFLASH...
Coaching & Training | Personal Coaching
ανάγνωση

Πώς αντιμετωπίζουμε σωστά τους δύσκολους ανθρώπους

Πώς αντιμετωπίζουμε σωστά τους δύσκολους ανθρώπους
28_09_2021

Powered by:
Thrive Global Greece Ζήσε καλύτερα. Δούλεψε πιο έξυπνα.
epixeiro icon Coaching & Training, Personal Coaching, Food for Thought

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι από καιρού εις καιρόν θα συναντάς ανθρώπους θυμωμένους, κακοδιάθετους, δυσάρεστους και τοξικούς.

Αν μπορείς να δείχνεις αρκετή ανωτερότητα ώστε να μην μπλέκεις σε καβγάδες με τέτοιους ανθρώπους, θα εξοικονομήσεις πολύ χρόνο και ενέργεια. Αν λοιπόν μερικές φορές κάποιοι σου κάνουν αρνητικές ή αγενείς παρατηρήσεις, προσπάθησε να αξιολογήσεις την κατάσταση. Αν μάλιστα συμφωνήσεις μαζί τους, μπορεί και να ηρεμήσουν εντελώς τα πνεύματα. Μόνο όταν δέχεσαι πάντα αρνητικές και επιθετικές εκρήξεις θυμού από τους άλλους θα ήταν ίσως χρήσιμο να αναζητήσεις την πηγή αυτών των αντιδράσεων στον εαυτό σου. Αλλιώς, αν μιλάμε για τις τυχαίες καθημερινές επαφές, απλώς χαλάρωσε και ξέχνα την κακή ατμόσφαιρα.

Να θυμάσαι ότι αν κάποιος δε σέβεται τον εαυτό του, δεν σέβεται ούτε τους άλλους. Μπορεί να συναντήσεις τέτοιους ανθρώπους αρκετές φορές, ανθρώπους κακόβουλους και προσβλητικούς, που θέλουν σκόπιμα να προκαλούν κακό στους άλλους. Όσο δύσκολο και αν φαίνεται να το κάνεις σε μια άδικη ή απειλητική κατάσταση, είναι σημαντικό να αποσύρεις τα συναισθήματα σου και την ενέργεια σου απ’ αυτήν, να είσαι σε θέση να συνεχίσεις με τα σημαντικότερα πράγματα της ζωής σου.

Θυμήσου, όσο πιο πολύ θυμώνει κάποιος, τόσο πιο αβοήθητος νιώθει. Να θεωρείς δεδομένο ότι η συμπεριφορά τους οφείλεται σε χαμηλή αυτοεκτίμηση, εσωτερική αναταραχή και σύγχυση. Η πρόκληση για σένα είναι να διατηρείς την αξιοπρέπεια και την αυτοκυριαρχία σου ενώ ταυτόχρονα υπερασπίζεσαι ή προστατεύεις τα δικαιώματα σου. Για να μπορείς να το κάνεις αυτό με αποτελεσματικότητα, είναι ανάγκη να εστιάζεις στα γεγονότα, όχι στα συναισθήματα που συνδέονται με αυτά.

Το πρώτο βήμα λοιπόν είναι να απελευθερώνεις τα δικά σου αισθήματα θυμού, σύγχυσης και κατάκρισης. Το επόμενο βήμα είναι να ξεκαθαρίζεις τα γεγονότα. Ποια είναι τα πραγματικά σου δικαιώματα στην κατάσταση; Θεώρησε την περισσότερο σαν ένα μεταβατικό στάδιο παρά σαν ένα συναισθηματικό ζήτημα. Αυτό ίσως φαίνεται δύσκολο όταν υπάρχουν περισπασμοί. Μην ξεχνάς ωστόσο ότι δεν είναι ανάγκη να μπλέκεις σε ατελείωτες λογομαχίες για καταστάσεις που ούτε καν έχουν σημασία για σένα- να συγκρατείς την ενέργεια σου.

Είναι ζωτικής σημασίας να φροντίζεις τον εαυτό σου, να προχωράς με τα πράγματα που είναι σημαντικά στη ζωή σου και να επαναφέρεις την ενέργεια σου στον εαυτό σου. Να θεωρείς τη σύγχυση σου με το άλλο άτομο σαν ένα μικρό εκνευρισμό-τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο.


Αρχική δημοσίευση από Χρήστος Θεοδωρόπουλος, Κοινωνιολόγος MSc-Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, στο www.thriveglobal.gr

Η αποστολή του Thrive Global είναι να τερματίσει την επιδημία του στρες και της εξουθένωσης προσφέροντας επιστημονικές, εφαρμόσιμες λύσεις που ενισχύουν την ευεξία και μαζί την αποδοτικότητα και σε βοηθούν να αλλάξεις πεποιθήσεις και συμπεριφορές και να περάσεις από τη θεωρία στην πράξη, διαμορφώνοντας νέες συνήθειες προκειμένου να κατακτήσεις την πολυπόθητη ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. 

Ιδρύθηκε από την Arianna Huffington στις ΗΠΑ το 2016 και, μέσα σε ένα χρόνο, κατάφερε να γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης στα προγράμματα ευεξίας, έχοντας πελάτες που διακρίνονται για το εργασιακό τους περιβάλλον. Στην Ελλάδα λειτουργεί από το 2018 και είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια καινοτομία έρχεται στην χώρα μας, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, προσαρμοσμένη στα ελληνικά δεδομένα. Μάθε περισσότερα στο www.thriveglobal.gr.

Σχόλια

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr