NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how
ανάγνωση

Π. Κουρής, Office Line: Πιστεύουμε σε μια νέα Ελλάδα που θα αποτελέσει τεχνολογικό hub

Π. Κουρής, Office Line: Πιστεύουμε σε μια νέα Ελλάδα που θα αποτελέσει τεχνολογικό hub

Ο Παναγιώτης Κουρής, CEO της Office Line, μιλάει στο epixeiro.gr για την πορεία της εταιρείας στον κλάδο της πληροφορικής και τους επόμενους στόχους, αναλύοντας, παράλληλα, το επιχειρηματικό περιβάλλον της Ελλάδας και υπογραμμίζοντας πως «οι ανακοινώσεις επενδύσεων από πολυεθνικές εταιρείες αποτελούν τα θεμέλια για τη δημιουργία κοιτίδων έρευνας και καινοτομίας στη χώρα μας».

Μιλήστε μας για την πορεία της Office Line στον κλάδο της πληροφορικής, εντός και εκτός Ελλάδας. Ποιο το προσωπικό που απασχολεί, οι υπηρεσίες που παρέχει και η εικόνα που δίνουν τα οικονομικά σας αποτελέσματα;

H Office Line συνεχίζει να πρωτοπορεί και να οραματίζεται το μέλλον της, διατηρώντας στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός της την επιτυχία των πελατών της. Η πορεία της είναι σταθερά ανοδική, καταγράφοντας για 5η διαδοχική χρονιά αύξηση μεγαλύτερη του 40% στον κύκλο εργασιών της, ενώ και οι εκτιμήσεις για το 2021 δείχνουν ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη των οικονομικών δεδομένων.

Παράλληλα, η Office Line εξακολουθεί να επενδύει στην ανάπτυξη της τεχνογνωσίας και των ψηφιακών δεξιοτήτων των ανθρώπων της, μένοντας πιστή στις αξίες που τη χαρακτηρίζουν διαχρονικά και της επιτρέπουν να βάζει τον πήχη ψηλά και να πρωτοστατεί.

Η πρώιμη ενασχόληση και επένδυσή μας στις νέες τεχνολογίες του cloud αποτελεί ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για εμάς, μιας και η αγορά ωριμάζει προς την κατεύθυνση του Ψηφιακού Μετασχηματισμού, σε μια χρονική περίοδο που η Ελλάδα βρίσκεται στο προσκήνιο μεγάλων τεχνολογικών επενδύσεων.

Πριν από μερικές εβδομάδες, λάβατε τη διάκριση Microsoft Partner of the year για την Ελλάδα, για 3η συνεχόμενη χρονιά. Την ίδια στιγμή, διαθέτετε και μια σειρά από Microsoft Advanced Specializations. Μιλήστε μας για αυτό και για τα οφέλη που προκύπτουν για την εταιρεία και τους πελάτες της.

Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για την βράβευσή μας ως Microsoft Partner of the Year για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Στην Office Line είμαστε μια ομάδα που κρατά υψηλά standards, με πάθος για την Τεχνολογία και πείσμα για εξέλιξη. H επένδυση στην υψηλή τεχνογνωσία των ανθρώπων μας δικαίως μας καθιστά ως έναν από τους ελάχιστους συνεργάτες της Microsoft στον κόσμο με 6 Microsoft Advanced Specializations.

Οι περιοχές εξειδίκευσής μας προσδιορίζονται στην αξιοποίηση των τεχνολογιών του Cloud (Azure), στον σχεδιασμό και υλοποίηση μοντέρνου περιβάλλοντος συν-εργασίας (Modern Workplace), στη διαχείριση και αξιοποίηση των δεδομένων για εταιρικές αποφάσεις και στην εφαρμογή Security λύσεων για την προστασία όλων των παραπάνω, συντελούν στην επιτάχυνση του Ψηφιακού Μετασχηματισμού των πελατών μας. Η αμφίδρομη σχέση που δημιουργείται μεταξύ μας και η εμπιστοσύνη τους μας επιτρέπει να υλοποιούμε τα μεγαλύτερα και πιο σημαντικά έργα cloud στη χώρα, δίνοντάς μας κίνητρο να εξελισσόμαστε συνεχώς, με στόχο την άριστη εξυπηρέτησή τους.

Συνεχίζουμε να προχωράμε μπροστά, παρέχοντας υπεύθυνα προηγμένες τεχνολογικές λύσεις και υπηρεσίες με υψηλή τεχνογνωσία, εξειδίκευση και εξατομικευμένη μεθοδολογία.

Η Office Line επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στην παροχή λύσεων για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων. Πώς ανταποκρίνεται η ελληνική αγορά στα νέο υβριδικό μοντέλο εργασίας, όπως αυτό διαμορφώνεται;

Το ταξίδι του Ψηφιακού Μετασχηματισμού επιφυλάσσει θετικές προκλήσεις, που μπορούν να προβλεφθούν και να αντιμετωπιστούν άμεσα από τον εκάστοτε οργανισμό. Η συνταγή της επιτυχίας είναι ο ίδιος ο οργανισμός να αλλάζει και να προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες συνεχώς, αξιοποιώντας το «όπλο» που λέγεται Τεχνολογία και έχοντας τον κατάλληλο συνεργάτη.

Αναπόσπαστο κομμάτι αυτού του ταξιδιού είναι το νέο υβριδικό μοντέλο εργασίας, που ήρθε για να μείνει. Έρευνες έχουν δείξει ότι η πλειοψηφία των εργοδοτών και εργαζομένων αγκαλιάζουν το νέο μοντέλο εργασίας, με τις επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν ένα μείγμα απομακρυσμένης εργασίας και εργασίας στο γραφείο. Ήδη, βλέπουμε από τους πελάτες μας μεγάλο ενδιαφέρον να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητες για ισότιμη, παραγωγική και ασφαλή εργασία που προσφέρει το Cloud, καθώς και να επενδύσουν εκμεταλλευόμενοι τα χρηματοδοτικά προγράμματα της Office Line για την επιτάχυνση του Ψηφιακού τους Μετασχηματισμού.

Σήμερα, αποτελεί μεγαλύτερη ανάγκη από ποτέ να δημιουργήσουμε έναν καλύτερο «χώρο» εργασίας, όπου όλοι μπορούν να εργάζονται με ασφάλεια και ισότιμα, όχι μόνο από οπουδήποτε αλλά και από οποιαδήποτε συσκευή!

Όσον αφορά στο cloud και τα data, θα λέγατε πως βαδίζουμε προς μια εποχή που τα πάντα θα γίνονται και θα υπάρχουν «στο σύννεφο»; Πώς θα επηρεάσει αυτό το επιχειρείν και ποια η σημασία του security;

Ο έντονος ανταγωνισμός που σημειώνεται στον κόσμο του «επιχειρείν» φέρνει στο προσκήνιο την έντονη ανάγκη των οργανισμών να διαφοροποιηθούν και να καινοτομήσουν. Οι λύσεις Ψηφιακού Μετασχηματισμού που έχουμε υλοποιήσει σε πελάτες μας, έχουν συμβάλλει σημαντικά στην επιχειρηματική τους εξέλιξη, βοηθώντας τους να αναπτύξουν καινοτόμες υπηρεσίες και προϊόντα αλλά και να παρουσιάσουν καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα.

Οδηγούμαστε, λοιπόν στο συμπέρασμα πως όσοι οργανισμοί χρησιμοποιούν τις νέες τεχνολογίες και τα καινοτόμα εργαλεία του cloud, αποκτούν σημαντικό προβάδισμα στις περιοχές που δραστηριοποιούνται. Η συζήτηση πλέον δεν αφορά στο αν βαδίζουμε σε μια εποχή που τα πάντα θα γίνονται και θα υπάρχουν στo cloud, αλλά στο πώς θα αξιοποιήσουμε καλύτερα τις δυνατότητες που μας δίνει το cloud.

Η αυξανόμενη επικράτηση των υπηρεσιών βασισμένων στο Cloud, η ανάγκη να μπορούν να εργάζονται όλοι από οπουδήποτε (work from anywhere), καθώς και η ψηφιοποίηση πολλών υπηρεσιών, έχουν ως αποτέλεσμα να παράγονται καθημερινά τεράστιες ποσότητες δεδομένων. Ως εκ τούτου, τίθεται ως πρώτη προτεραιότητα η ασφάλεια των εταιρικών και προσωπικών δεδομένων, ενισχύοντας την ανάγκη για την υιοθέτηση ενός Zero Trust μοντέλου ασφάλειας.

Στην Office Line, αναγνωρίζοντας ότι οι κυβερνοεπιθέσεις γίνονται ολοένα και πιο περίπλοκες, επενδύουμε στην ανάπτυξη νέων υπηρεσιών και λύσεων Cloud & Cyber Security. Έχοντας την εμπειρία μιας σειράς πετυχημένων υλοποιήσεων Security σε οργανισμούς, αποτελούμε πιστοποιημένο Gold Microsoft Security Partner και είμαστε η μοναδική εταιρεία που διαθέτει τα Identity & Access Management Advanced Specialization, Threat Protection Advanced Specialization, Information Protection and Governance Advanced Specialization του Microsoft 365.

Μπορεί η Ελλάδα να εξελιχθεί σε ένα τεχνολογικό hub, προσελκύοντας επενδύσεις; Είδαμε κάποια τέτοια παραδείγματα τους τελευταίους μήνες. Πόσο ανταγωνιστικοί είμαστε σε αυτόν τον τομέα, σε σχέση και με το διαθέσιμο ταλέντο;

Οι ανακοινώσεις επενδύσεων από πολυεθνικές εταιρείες, αποτελούν τα θεμέλια για τη δημιουργία κοιτίδων έρευνας και καινοτομίας στη χώρα μας.

Παράλληλα, το πολιτικό περιβάλλον, η θεμελίωση του Ψηφιακού Κράτους, που πραγματοποιείται με ταχείς ρυθμούς, και η ύπαρξη χρηματοδοτήσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης, ανοίγουν το δρόμο προς την αξιοποίηση της τεχνολογίας και τη βελτίωση των όρων της σχέσης του πολίτη με το Κράτος και των επιχειρήσεων με το Δημόσιο. Ως απόρροια, ο ίδιος ο πολίτης αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα να αναπτύξει τις ψηφιακές του δεξιότητες, να εναρμονιστεί με τη νέα πραγματικότητα και να παράξει υπεραξίες. Επομένως, πιστεύουμε περισσότερο από ποτέ σε μια νέα Ελλάδα που θα αποτελέσει τεχνολογικό hub και θα προσελκύσει ακόμη περισσότερες επενδύσεις.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδια της Office Line, οι στρατηγικοί σας στόχοι; Συμπεριλαμβάνονται σε αυτούς νέες προσλήψεις, επενδύσεις και επεκτάσεις σε καινούργιες αγορές;

Συνεχίζουμε με προσήλωση να εφαρμόζουμε το μεθοδευμένο πλάνο ανάπτυξης της εταιρείας στις χώρες που δραστηριοποιούμαστε μέχρι σήμερα (Ελλάδα, Μάλτα, Κύπρο, Ολλανδία) αλλά και το επενδυτικό σχέδιο για την εδραίωση της παρουσίας μας και σε άλλες αγορές του εξωτερικού.

Καλλιεργούμε συνεχώς τις δεξιότητες των ανθρώπων μας μέσα από το εσωτερικό πρόγραμμα εκπαίδευσης – Cloud Academy - που έχουμε αναπτύξει. Ενθαρρύνω όσους μοιράζονται το ίδιο πάθος με εμάς, να αναζητήσουν την δική τους θέση στην ομάδα μας και να αναπτυχθούν μαζί μας!

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr