NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Με το βλέμμα στραμμένο στο όρος Ντενάλι, η προπόνηση έχει ήδη ξεκινήσει στα ελληνικά βουνά

Με το βλέμμα στραμμένο στο όρος Ντενάλι, η προπόνηση έχει ήδη ξεκινήσει στα ελληνικά βουνά
28_12_2021 | 11:08 29_12_2021 | 00:08
epixeiro icon Ειδήσεις | Events, Κοινωνία

Στους επόμενους σταθμούς προετοιμασίας περιλαμβάνονται ο Πάρνωνας, η Δίρφυς, η Γκιώνα, ο Σμόλικας, ο Ταΰγετος και φυσικά ο Όλυμπος σε σταδιακά αυξανόμενων απαιτήσεων αναβάσεις.

Έξι μήνες χωρίζουν τον Παναγιώτη Κοτρωνάρο και τον Κορνήλιο Σαραντίογλου από την επικείμενη αποστολή στην Αλάσκα τον Ιούνιο του 2022, με στόχο την κορυφή του όρους Ντενάλι στα 6.190μ και τη δημιουργία ενός πρωτότυπου ντοκιμαντέρ που θα αναδείξει αξίες που αποτελούν έμπνευση για κάθε άνθρωπο που έχει όνειρα και στόχους.

Η προετοιμασία είναι άκρως απαιτητική και τα βουνά της Ελλάδας χαρίζουν το καλύτερο τερέν για την προπόνηση του Παναγιώτη και του Κορνήλιου που ξεκίνησε από το όρος Τύμφη, προστατευόμενο βιότοπο του Natura 2000, γνωστό και ως «Γκαμήλα» στο Ζαγόρι. Ο ορεινός όγκος της Τύμφης, με τις αγέρωχες, ψηλές κορυφές του, και τη γνωστή Δρακόλιμνη, είναι για πολλούς το πιο εντυπωσιακό ορεινό συγκρότημα και ένας από τους πιο πολύτιμους πυρήνες άγριας ζωής της Ελλάδας.

timfi__1.jpg?mtime=20211228110736#asset:319406

Από την Γκαμήλα της Τύμφης στα 2.497μ, η επόμενη προπονητική αποστολή έφερε την ομάδα στα Άγραφα, τα «Ελληνικά Ιμαλάια» και την κορυφή Ντελιδήμι στα 2.163μ. Εκεί, όπου η φύση έχει υπάρξει κάτι περισσότερο από γενναιόδωρη.

Ένας τόπος αυθεντικός, ακατέργαστος και επιβλητικός, όπου οι ατελείωτες κορυφογραμμές, τα αλπικά λιβάδια, οι βαθιές χαράδρες, οι εντυπωσιακές ορθοπλαγιές, τα καταπράσινα δάση, τα φαράγγια και τα ποτάμια συνθέτουν ένα οικολογικό παράδεισο στην καρδιά της Ελλάδας. Πρόσφατη έρευνα της UNESCO δε, κατέταξε τα Άγραφα μέσα στις πέντε πιο καθαρές περιοχές του πλανήτη σε καθαρότητα φυσικού περιβάλλοντος.

agrafa__1.jpg?mtime=20211228110759#asset:319407

Ένα σύντομο πέρασμα δε, από τη χιονισμένη και κοντινή στην Αθήνα Πάρνηθα, απέδειξε ότι τα Ελληνικά βουνά προσφέρουν εξαιρετικές συνθήκες προετοιμασίας για την Αλάσκα ειδικά όταν ο καιρός έχει κέφια… χιονοθύελλας!

Parnitha.jpg?mtime=20211228110819#asset:319408

Στους επόμενους σταθμούς προετοιμασίας περιλαμβάνονται ο Πάρνωνας, η Δίρφυς, η Γκιώνα, ο Σμόλικας, ο Ταΰγετος και φυσικά ο Όλυμπος σε σταδιακά αυξανόμενων απαιτήσεων αναβάσεις.

Στο πλευρό της αποστολής στέκονται ήδη η ΙΟΝ με τα ION Protein, το νερό ΑΥΡΑ, τα TSAKIRIS Chips, ο Costa Coffee, η The North Face®, η Spanos Luxury Cars Επίσημος Dealer Land Rover, η Revoil, η Oakley, η Luxottica Hellas και η BOUSSIAS.

Το epixeiro.gr, η BOUSSIAS, ο όμιλος της AlterEgo Media, το Andro.gr, η Athens Voice και το Eternal Ratio στηρίζουν επικοινωνιακά την αποστολή και την προετοιμασία, ενώ τη διατροφική καθοδήγηση και υποστήριξη των ορειβατών έχει αναλάβει η Nutrify.gr.

Ενημερωθείτε για τα προγράμματα στήριξης της αποστολής στο www.denali.gr και στο https://www.facebook.com/denali2022

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr