NEWSFLASH...
Food for Thought
ανάγνωση

Επένδυση σε Κρυπτονομίσματα: Οι 5+1 πιο Απλοί Τρόποι

Επένδυση σε Κρυπτονομίσματα: Οι 5+1 πιο Απλοί Τρόποι

Είναι γεγονός πως οι περισσότεροι άνθρωποι ξεκινούν την ενασχόληση τους με τα κρυπτονομίσματα έχοντας ως κύριο σκοπό το χρηματικό κέρδος. Και αυτό, φυσικά, δεν είναι κάτι το μεμπτό. Τα καταφέρνουν, όμως, όλοι; Προφανώς και όχι! Αρκετοί χάνονται μέσα στο χάος των διαθέσιμων επιλογών καθώς δεν γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν και τείνουν να τα παρατάνε στην πορεία ενώ, κάποιοι άλλοι, χάνουν χρήματα από λάθος επιλογές ή τυχόν απάτες μέσα στις οποίες πιάστηκαν ανυποψίαστοι. Στο παρακάτω άρθρο θα αναφέρω 5+1 από τους πιο απλούς τρόπους με τους οποίους μπορείς να ασχοληθείς με τα κρυπτονομίσματα ως αρχάριος, χωρίς να χρειαστεί να μπλέξεις με περίπλοκες στρατηγικές.

Long-Term Επένδυση (HODL)

Πρόκειται για την πιο απλή μορφή επένδυσης που μπορείς να εφαρμόσεις. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να επιλέξεις ένα κρυπτονομίσμα, να κάνεις την έρευνα σου και, αφού κρίνεις ότι πρόκειται για αξιόλογο Project, να επενδύσεις ένα κεφάλαιο πάνω σε αυτό και να... περιμένεις.

Ενώ η μεταβλητότητα των κρυπτονομισμάτων σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα τείνει να είναι ιδιαίτερα υψηλή, οι μακροχρόνιοι επενδυτές δείχνουν να είναι (μέχρι στιγμής) κερδισμένοι.

Διάβασε περισσότερα σχετικά με το πως μπορείς να αγοράσεις κρυπτονομίσματα στον Οδηγό Επένδυσης σε Κρυπτονομίσματα του MoneyMinority.

Short-Term Trading

Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε εδώ είναι να επωφεληθούμε από τις κινήσεις της τιμής ενός κρυπτονομίσματος πραγματοποιώντας συχνές αγοραπωλησίες σε βραχυχρόνιο ορίζοντα με σκοπό το άμεσο κέρδος.

Η λογική πίσω από αυτή τη στρατηγική είναι η αγορά του σε χαμηλή τιμή και η πώληση του σε υψηλότερη, κατοχυρώνοντας το κέρδος από την μεταξύ τους διαφορά.

Ένα Crypto Trading Bot ίσως να μπορέσει να κάνει την παραπάνω διαδικασία λίγο πιο εύκολη καθώς αυτό θα αναλάβει να πουλάει και να αγοράζει κρυπτονομίσματα την στιγμή που θα του πεις, εντελώς αυτοματοποιημένα, για εσένα, χωρίς εσένα.

Μπορεί το Trading να μοιάζει αρκετά απλό στην θεωρία, η πράξη όμως δείχνει το ακριβώς αντίθετο. Για να γίνουμε επιτυχημένοι Traders θα χρειαστεί να εντρυφήσουμε στην Τεχνική Ανάλυση, να αφιερώσουμε χρόνο και κόπο και να τεστάρουμε συνεχώς την υπομονή και το συναίσθημα μας.

Bonus Εγγραφής σε Υπηρεσίες

Τα κρυπτονομίσματα αποτελούν κάτι καινούριο για τις χρηματαγορές και ο αριθμός των χρηστών που εισρέει σε αυτά αυξάνεται συνεχώς.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το μέγεθος του συνόλου της πίτας να μεγαλώνει συνεχώς και οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται γύρω από αυτά να πασχίζουν να κατοχυρώσουν όλο και μεγαλύτερο κομμάτι.

Ένας απλός αλλά αποδοτικός τρόπος να το καταφέρουν είναι προσφέροντας δελεαστικές εκπτώσεις, δώρα, ακόμα και δωρεάν κρυπτονομίσματα για κάθε εγγραφή νέου χρήστη.

Πριν κάνεις οποιαδήποτε εγγραφή σε κάποια υπηρεσία ή πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων, ρίξε μια ματιά στην πλήρη λίστα με Bonus Εγγραφής σε Κρυπτονομίσματα που έχει δημιουργήσει το ReferralCodes.

Προσοχή: Ένα γενναιόδωρο Bonus δεν αποτελεί από μόνο του δικαιολογία για να χρησιμοποιήσεις μια υπηρεσία. Χρησιμοποίησε τα μόνο σε υπηρεσίες που θα δοκίμαζες ούτως ή άλλως.

Crypto Staking & Lending

Αφήνοντας πίσω το Crypto Investing & Trading, ας περάσουμε σε μια άλλη κατηγορία η οποία μπορεί να σου προσφέρει παθητικό εισόδημα πάνω στα κρυπτονομίσματα που έχεις ήδη στην κατοχή σου. Αναφέρομαι στο Crypto Lending & Staking.

Συνοπτικά, το Crypto Lending μπορεί να παρομοιαστεί με τον παραδοσιακό δανεισμό και σου δίνει τη δυνατότητα να δανείζεις τα κρυπτονομίσματα σου σε τρίτους και να εισπράττεις επιτόκιο.

Μπορείς να λάβεις πρόσβαση σε Crypto Lending είτε μέσω ιδιωτικών εταιρειών, είτε μέσω αποκεντρωμένων πρωτόκολλων στο DeFi.

Το Crypto Staking αναφέρεται στη διαδικασία του να συνεισφέρεις στη διασφάλιση ενός Proof of Stake Blockchain, «κλειδώνοντας» μια ποσότητα κρυπτονομισμάτων σου σε αυτό. Στη συνέχεια, το δίκτυο σε ανταμείβει με τα νέα νομίσματα που εκδίδονται με τη μορφή επιτοκίου.

Χαρακτηριστικά PoS κρυπτονομίσματα είναι το Cardano (ADA), το Polkadot και το Solana (SOL).

Crypto Mining

Το Mining αποτελούσε έναν από τους πρώτους τρόπους με τους οποίους κάποιος μπορούσε να κερδίσει χρήματα από τα κρυπτονομίσματα. Ένας Miner διασφαλίζει την λειτουργία ενός Proof of Work Blockchain (όπως το BTC), προσφέροντας την υπολογιστική του ισχύ με σκοπό να επιβεβαιώνει συναλλαγές και λαμβάνει τα νέα νομίσματα που δημιουργούνται ως αμοιβή.

Ενώ το Mining συνεχίζει να αποτελεί δομικό λίθο για την διασφάλιση των PoW κρυπτονομισμάτων, ο μέσος χρήστης θα δυσκολευτεί να το εφαρμόσει αποδοτικά, καθώς απαιτεί τεχνικές γνώσεις και ένα σεβαστό αρχικό κεφάλαιο επένδυσης σε εξοπλισμό.

Airdrops

Τα Airdrops διοργανώνονται συνήθως από νέα Crypto Projects τα οποία θέλουν να αυξήσουν την δημοτικότητα τους ανάμεσα στο community ή όταν κάποιο Hard Fork λαμβάνει χώρα σε ένα Blockchain.

Πρόκειται για δωρεάν Tokens τα οποία διαμοιράζονται στις προσωπικές διευθύνσεις χρηστών οι οποίοι πληρούν κάποια συγκεκριμένα κριτήρια. Ο πιο εύκολος και ασφαλής τρόπος να ενημερωθείς για μελλοντικά Airdrops είναι μέσω της επίσημης ιστοσελίδας ή Social Media του εκάστοτε Project. Προσοχή, όμως, καθώς οι απάτες και τα Scams στο συγκεκριμένο είδος δίνουν και παίρνουν.


Τα παραπάνω ΔΕΝ αποτελούν προτροπή επένδυσης παρά μονάχα έναν οδηγό για να σε βοηθήσει. Το bitcoin και τα κρυπτονομισματα είναι Assets υψηλού ρίσκου και τεράστιας μεταβλητότητας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr