NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

Ηyper Ηypo: Η «υπερ-κουλτούρα» του νέου βιβλιοπωλείου της Αθήνας

Ηyper Ηypo: Η «υπερ-κουλτούρα» του νέου βιβλιοπωλείου της Αθήνας

To περιοδικό από την Ισπανία, γεμάτο με καλογραμμένες συνεντεύξεις από creatives σε όλο τον κόσμο, που αναζητώ κάθε έξι μήνες σε ένα βιβλιοπωλείο-διαμάντι στη Χώρα της Τήνου και το ξεφυλλίζω στα διάφορα χωριά της...

Το φωτογραφικό λεύκωμα που αγόρασα από ένα απίστευτα ενημερωμένο κιόσκι, στην περιοχή Brera του Μιλάνου και μου κράτησε παρέα στο αεροπορικό ταξίδι της επιστροφής. Ένα αντίτυπο μιας limited καλλιτεχνικής έκδοσης, μιας Ελληνίδας εικαστικού, που ξετρύπωσα κάτω από μια βιβλιοθήκη που χρησιμεύει και ως κρεβάτι, σε ένα εναλλακτικό βιβλιοπωλείο της Οίας. Και η αυτοέκδοση μιας ερευνήτριας, της οποίας το βιβλίο αγόρασα με το τελείωμα του experience, κατά το οποίο ή ίδια μας παρουσίασε τις κρυφές ιστορίες και τα μυστικά των στοών του κέντρου της Αθήνας.

Δεν ξέρω, πώς αλλιώς θα είχα βρει τα συγκεκριμένα βιβλία ή περιοδικά. Από την μία, κάθε έκδοση που δεν βρήκα, απλά επισκεπτόμενη το βιβλιοπωλείο της γειτονιάς μου, έχει συνδεθεί με ένα μέρος, με μια εμπειρία μια μικρή ή μια μεγαλύτερη ιστορία. Και από την άλλη, ήταν όλα εκεί. Μπαίνοντας στο Ηyper Ηypo όλες οι εκδόσεις που είχα την τύχη κάποια στιγμή να ανακαλύψω και άλλες τόσες, που δεν έχω διαβάσει ακόμη, έστεκαν στα ράφια του, με τη σειρά.

Το γεγονός ότι δεν υπάρχει πια ανάγκη να τις παραγγείλω online, να ταξιδέψω για να τις βρω και να τις βάλω στη βαλίτσα μου, ότι τέλος πάντων, είναι πια τόσο εύκολο να τις αγοράσω απλά στο κέντρο της Αθήνας, εν μέρει με απογοητεύει γιατί ίσως μου στοίχισε απρόβλεπτες ιστορίες που θα θυμάμαι κοιτάζοντας την βιβλιοθήκη μου, και από την άλλη, με ενθουσιάζει.

Το Hyper Hypo ειδικεύεται στις art & design εκδόσεις

Ηyper Ηypo: Η «υπερ-κουλτούρα» του νέου βιβλιοπωλείου της Αθήνας

Το Hyper Hypo είναι ένα νέο βιβλιοπωλείο που άνοιξε τον Δεκέμβριο, στο τρίγωνο του ιστορικού κέντρου της Αθήνας και ειδικεύεται στο art & design. Στο ισόγειο, υπάρχει μια επιλογή διεθνών και εγχώριων περιοδικών για την τέχνη, το σχέδιο, τη φωτογραφία, την αρχιτεκτονική, τη μόδα, την ποπ κουλτούρα, καθώς και ειδικές εκδόσεις, εκτυπώσεις, αφίσες και περιοδικά.

Όπως μάλιστα μας αποκάλυψαν οι ιδιοκτήτες του Αντρέας Κόκκινος και Στάθης Μητρόπουλος, σύντομα θα προσθέσουν και μια σειρά από αυτοεκδόσεις και συνεργασίες με καλλιτέχνες, σχεδιαστές και συγγραφείς από την Ελλάδα και τον κόσμο. Το Hyper Hypo διαθέτει επίσης, μια συλλογή αντικειμένων που είναι σχεδιασμένα από Έλληνες δημιουργούς.

Οι ιδιοκτήτες του είναι αδηφάγοι συλλέκτες βιβλίων, λάτρεις όλων των εκφάνσεων των τέχνης από το design και τη φωτογραφία ως την αρχιτεκτονική, τη μόδα και την ποπ κουλτούρα. Ο Αντρέας υπήρξε συντάκτης μόδας στο περιοδικό T: The New York Times Style Magazine, καθώς και ανεξάρτητος fashion stylist. Ο Στάθης είναι γραφίστας και art director και το δημιουργικό του γραφείο έχει έδρα στην Αθήνα και ασχολείται με πολιτιστικές εκδόσεις, περιοδικά και βιβλία.

Η δημιουργική Αθήνα έρχεται στο προσκήνιο

Ηyper Ηypo: Η «υπερ-κουλτούρα» του νέου βιβλιοπωλείου της Αθήνας

Ο Αντρέας και ο Στάθης σκέφτηκαν να δημιουργήσουν κάτι μαζί, κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown, αφού πέρασαν ώρες εγκλωβισμένοι μέσα στο σπίτι τους. Τους έλειπαν πολύ τα ταξίδια και τα αγαπημένα τους μέρη, όπως μουσεία, gift shops και βιβλιοπωλεία τέχνης και design.

Τότε συνειδητοποίησαν πως, ενώ η Αθήνα έχει πολλά σπουδαία βιβλιοπωλεία, δεν είχε ούτε ένα που να επικεντρώνεται αποκλειστικά στις τέχνες. Μετά από αρκετή έρευνα και brainstorming, γεννήθηκε η ιδέα για το Hyper Hypo.

Το Hyper Hypo προέρχεται από τις προθέσεις υπέρ και υπό. Το όνομα αντικατοπτρίζει την επιθυμία των ιδιοκτητών να φτιάξουν ένα χώρο που να φιλοξενεί αντικείμενα από την παγκόσμια δημιουργική πολιτιστική παραγωγή: να είναι πολυτελή και ταυτόχρονα προσιτά, να ανήκουν στην υψηλή κουλτούρα, αλλά και στις υποκουλτούρες, μαξιμαλιστικά και μινιμαλιστικά, λαμπερά, αλλά και ακατέργαστα.

Καθώς η Αθήνα αναδεικνύεται σε μια ολοένα πιο κοσμοπολίτικη και διεθνή πόλη, το Hyper Hypo φιλοδοξεί να βάλει ένα λιθαράκι στο παζλ της πολιτιστικής και δημιουργικής Αθήνας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr