NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

HRIAM: Μια “χρυσή” ωδή στις Κυκλάδες

HRIAM: Μια “χρυσή” ωδή στις Κυκλάδες

Ένα κολιέ σχηματίζει έναν τέλειο κύκλο, γύρω από τον λαιμό. Ενώ περισσότερα από 27 ανομοι-όμορφα νησιά απεικονίζονται πάνω του. Το κολιέ Κυκλάδες του brand Hriam, της Μαίρης Χαριτωνίδη, είναι δικαίως κατοχυρωμένο στο Ευρωπαϊκό Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας.

Η οργανική υφή της γης αποτυπώνεται σχολαστικά, μέσω ψηφιακής μικρογλυπτικής, με αποτέλεσμα τα πολυμορφικά χρυσά κομμάτια, που συνδέονται μεταξύ τους να ταιριάζουν απόλυτα μεταξύ τους.

Αναμνήσεις από καλοκαίρια στις Κυκλάδες μετουσιώνονται σε ένα κολιέ 18 καρατίων ενώ στο αγαπημένο μας νησί μπορούν να προστεθούν λευκά ή μαύρα μπριγιάν. Επιπλέον, το κούμπωμα είναι ρυθμιζόμενο ώστε η θέση των αγαπημένων μας νησιών να βρίσκεται μπροστά στο κέντρο του λαιμού.

Η συλλογή Shales

HRIAM: Μια “χρυσή” ωδή στις Κυκλάδες

Η “Shales”, είναι μια υβριδική συλλογή, εμπνευσμένη από τα καλοκαίρια στις Κυκλάδες. Το κολιέ Cyclades σχηματίζοντας έναν τέλειο κύκλο, απεικονίζει τα περισσότερα νησιά (27 από τα 33) που ανήκουν στις Κυκλάδες. Έτσι, φορώντας το, μας περιβάλλουν οι καλοκαιρινές μας αναμνήσεις.

Ενώ ένα χταπόδι, ένας σκαραβαίος, μια μέλισσα και ένα κλαδί αγριελιάς ως δαχτυλίδια, προσεκτικά σμιλεμένα στο χέρι, αναβιώνουν στο χρόνο τα απολιθώματα της φύσης.

Οι ξερολιθιές των Κυκλάδων, που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή μονοπατιών, περιφράξεων, ακόμη και κατοικιών, είναι η έμπνευση της τραχιάς υφής των κοσμημάτων.

Τα κοσμήματα αυτά προορίζονται να περάσουν στις μελλοντικές γενιές, όπως ακριβώς κάνουν οι αναμνήσεις όταν γίνονται αφηγήσεις. Η σειρά “SHALES” κατασκευάζεται μεταξύ της Κοπεγχάγης και της Αθήνας όπου διαμένει η δημιουργός Μαίρη Χαριτωνίδη και το brand της Hriam, που ιδρύθηκε το 2021.

HRIAM: Μια “χρυσή” ωδή στις Κυκλάδες

Όπως η ίδια μας ανέφερε μεταξύ άλλων “Τις Κυκλάδες τις δούλευα χρόνια με αποτέλεσμα να μην θυμάμαι πώς ακριβώς σκέφτηκα το σχέδιο... Περνάω εδώ και χρόνια τα καλοκαίρια μου στις Κυκλάδες και ήταν μια κίνηση που μάλλον αποτυπώνει την αγάπη μου για αυτές και τον πολιτισμό τους. Είναι τρισδιάστατα σχεδιασμένες και παραθέτουν το ακριβές γεωμορφολογικό τοπίο του κάθε νησιου με αρκετή ακρίβεια”.

Στην Ελλάδα, η συλλογή SHALES, μέρος της οποίας είναι και το κολιέ Cyclades, βρίσκεται, όπως είναι φυσικό… στο πωλητήριο του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr