NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how | Success stories
ανάγνωση

«Πάντα υπάρχουν ευκαιρίες»: Η Δήμητρα Νίκα μας καλεί να πιστέψουμε στον εαυτό μας

«Πάντα υπάρχουν ευκαιρίες»: Η Δήμητρα Νίκα μας καλεί να πιστέψουμε στον εαυτό μας

Η Δήμητρα Νίκα είναι η δημιουργός της MYA Collection, του fashion brand που σχεδιάζει και παράγει κάθε κομμάτι στην Ελλάδα. Την ίδια στιγμή, όμως, η ίδια δεν μένει εντός συνόρων, αφού σήμερα εξάγει σε 9 χώρες. Κάπου εκεί, στα ταξίδια και στην ανακάλυψη νέων πολιτισμών, εντοπίζει και το μυστικό της επιτυχίας της. Σήμερα, μιλάει στο epixeiro.gr για τον αντίκτυπο της πανδημίας, την γυναικεία επιχειρηματικότητα και τους επόμενους στόχους, που ακολουθούν το motto «πίστεψε στον εαυτό σου και μην τα παρατάς ποτέ».

Θα ξεκινήσω από μια αναφορά σας στα κοινωνικά δίκτυα της MYA Collection. «Designed and Handmande in Greece». Τι ακριβώς σημαίνει αυτό για την εταιρεία σας;

Σημαίνει ότι κάθε κομμάτι είναι σχεδιασμένο από εμένα και ραμμένο σε δική μας παραγωγή, στην Αθήνα, κάτι που είναι πολύ σημαντικό, καθώς με αυτόν τον τρόπο προωθούμε την ελληνική ταυτότητα του brand.

Στη συζήτηση μας, στα τέλη του 2018, μας είπατε πως «στόχος μου είναι να μεγαλώσει και άλλο το brand στην Ελλάδα, να ξεχωρίσει ως ελληνικό brand σε ξένες αγορές και να συνεχίσει να είναι αγαπητό». Πώς προχωρά αυτό;

Το MYA δημιουργήθηκε το 2017, οπότε όταν είχαμε μιλήσει ήμουν στα πρώτα βήματα της διαδρομής αυτής. Στα τέσσερα τελευταία χρόνια, έχουμε καταφέρει να αναπτύξουμε ένα δίκτυο που αυτή τη στιγμή ξεπερνάει τα 120 καταστήματα και να έχουμε παρουσία σε 9 χώρες. Επίσης, έχουμε χτίσει ένα πολύ δυνατό e-shop, το οποίο αυτή τη στιγμή εξυπηρετεί παγκοσμίως. Έχουμε, θεωρώ, δημιουργήσει τη δική μας ταυτότητα και έχουμε κοινό το οποίο μας υποστηρίζει πολύ σε κάθε μας κίνηση.

Παράθεση - epixeiro.gr

Πάντα υπάρχουν ευκαιρίες, φτάνει κάποιος να το κυνηγάει και να έχει πραγματικά όρεξη να εργαστεί

Αν υπάρχει κάτι που θα ξεχωρίζατε, από τη δραστηριοποίηση του brand τους περασμένους μήνες, ποιο θα ήταν αυτό; Ποιες ήταν, δηλαδή, οι σημαντικότερες εξελίξεις για την MYA Collection;

Το γεγονός άτι συνεχώς μεγαλώνουμε, τόσο στο online όσο και στην χονδρική, για εμένα είναι πολύ σημαντικό. Πόσο μάλλον που τα τελευταία δύο χρόνια ήταν μια δύσκολη περίοδος για το εμπόριο λόγω του covid. Επίσης, ξεκίνησα μια νέα συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Women Do Business, με τα νέα μας μπλουζάκια από 100% οργανικό βαμβάκι και κεντημένα moto τα οποία στηρίζουν την γυναικεία επιχειρηματικότητα.

Ποια η επίδραση που υπήρξε στη λειτουργία της επιχείρησης σας από την πανδημία και τα lockdown; Και ποια η εικόνα που υπάρχει σήμερα; Παράλληλα, ποια ήταν η επίδραση που υπήρξε ευρύτερα στον χώρο της μόδας και στο τι αναζητούν οι καταναλωτές;

Θεωρώ άτι δεν υπάρχει επιχείρηση στον χώρο μας που να μην επηρεάστηκε από την πανδημία. Παρόλα αυτά, εμείς προσπαθήσαμε, με σωστές θεωρώ κινήσεις, να σταθούμε σωστά σε όλο αυτό και να μεγαλώσουμε - φυσικά όχι όσο θα ήθελα σε νορμάλ συνθήκες, αλλά κάναμε το καλύτερο δυνατό. Όσον αφορά στο σήμερα, τους τελευταίους τρεις μήνες που έχουμε ξεκινήσει για καλοκαίρι, τα δείγματα είναι εξαιρετικά καλά, τόσο που εμείς προσπαθούμε να ανταποκριθούμε στον μεγάλο όγκο παραγγελιών. Αν κρίνω από αυτό, θεωρώ ότι η φετινή χρονιά θα είναι πολύ δυνατή σε όλα τα επίπεδα.

nika-interview-3.jpg?mtime=20220430194027#asset:345082

«Οι συνθήκες δεν είναι καθόλου εύκολες, ούτε σε βοηθάει κάνεις να εξελιχθείς και να προχωρήσεις» μας αναφέρατε, το 2018, για την γυναικεία επιχειρηματικότητα. Θα λέγατε πως έχουν υπάρξει βελτιώσεις σε αυτό; Παράλληλα, υπάρχουν ευκαιρίες καριέρας, σήμερα, σε αυτόν τον χώρο;

Είναι όντως δύσκολα και τέσσερα χρόνια μετά το βλέπω και το ακούω συνέχεια από ανθρώπους που προσπαθούν να κάνουν βήματα στην επιχειρηματικότητα. Βλέπω ότι υπάρχουν οργανισμοί που αυτή τη στιγμή κάνουν σημαντικά βήματα, όπως το Women Do Business με το οποίο συνεργάζομαι ως χορηγός και μέντορας, αλλά και άλλοι με τους οποίους είμαι μέντορας, όπως το Women On Top και το Corallia. Όσον αφορά στις ευκαιρίες καριέρας και επειδή εγώ εργαζόμουν σε πολυεθνικές εταιρείες ως ΗR Μanager, θεωρώ ότι πάντα υπάρχουν ευκαιρίες σε όλα τα αντικείμενα, φτάνει κάποιος να το κυνηγάει και να έχει πραγματικά όρεξη να εργαστεί και να εξελιχθεί.

Αν κάποιος σας ακολουθήσει στα κοινωνικά δίκτυα, θα σας δει να δραστηριοποιήστε σε διάφορες περιοχές του κόσμου, σε εξωτικές τοποθεσίες, θα δει κάτι που ξεφεύγει από την καθημερινότητα. μιλήστε μας για αυτό.

Παράθεση - epixeiro.gr

Θεωρώ ότι κάθε ταξίδι σε νέους πολιτισμούς είναι ένα μεταπτυχιακό με διαφορετικό τίτλο

Αυτό είναι για μένα το συστατικό της επιτυχίας του ΜΥΑ. Ταξιδεύω από πολύ μικρή, έτσι μεγάλωσα, και θεωρώ ότι κάθε ταξίδι σε νέους πολιτισμούς είναι ένα μεταπτυχιακό με διαφορετικό τίτλο. Για εμένα, τα ταξίδια είναι τρόπος έμπνευσης και ο λόγος που σχεδιάζω τις συλλογές, αλλά, ταυτόχρονα, θεωρώ ότι είναι διέξοδος για το κοινό της εταιρίας και ένας τρόπος να ταξιδεύουν μαζί μας. Δυσκολίες φυσικά υπάρχουν πολλές, γιατί πολλές φορές οι συνθήκες δεν είναι καθόλου εύκολες, ειδικά σε λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες. Εκτός αυτού, επειδή ακριβώς τρέχω και την εταιρεία στην Αθήνα, είναι πολλές οι ευθύνες που έχω. Εδώ να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στην ομάδα μου που με στηρίζει και με βοηθάει καθημερινά. Δουλεύουμε σαν μια παρέα με κοινό στόχο και νοιώθω παραπάνω από τυχερή που τους έχω δίπλα μου.

Ποια είναι, πλέον, τα επόμενα βήματα, οι επόμενοι στόχοι, για την Δήμητρα Νίκα και την MYA Collection;

Είναι πραγματικά τόσα πολλά... Με ενδιαφέρει να μεγαλώσουμε πολύ το δίκτυο τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και φυσικά να δυναμώσουμε το eshop μας. Παράλληλα, ετοιμάζω νέες σειρές και προϊόντα τα οποία ευελπιστώ πως θα βγουν μέσα στο 2022. Προσωπικά, ως Δήμητρα, θέλω να αφιερώσω περισσότερο χρόνο σε κινήσεις που στηρίζουν την γυναικεία επιχειρηματικότητα και ήδη σχεδιάζω διάφορα που θα δείτε τους επόμενους μήνες, μέσα και από τις σελίδες μου στο Instagram dimitra__nika και mya_collection! Άλλωστε, το motto μου είναι «believe in yourself and never give up (πίστεψε στον εαυτό σου και μην τα παρατάς ποτέ)».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr