NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

Οι γαστρονομικές προτάσεις του Αντώνη Σελέκου για την Αστυπάλαια

Οι γαστρονομικές προτάσεις του Αντώνη Σελέκου για την Αστυπάλαια

Όλοι όσοι είμαστε οι λεγόμενοι, σε άρτια ελληνικά, λόκαλς σε κάποιο νησί, ειδικά του Αιγαίου, από τον Μαΐο έως και τα μέσα Σεπτεμβρίου είμαστε επιφορτισμένοι με μια μικρή επαναλαμβανόμενη ασχολία. Την αποστολή «της λίστας» για το τι πρέπει κανείς να δει, να κάνει και κυρίως να φάει όταν θα επισκεφθεί το νησί «μας».

Και αν στην περίπτωση μου το νησί αυτό είναι η Τήνος και αν τα άρθρα μου με σώζουν ως έτοιμες λύσεις για να παρέχω αυτές τις πληροφορίες, στην περίπτωση patissier Αντώνη Σελέκου το νησί αυτό είναι η Αστυπάλαια και εκείνος δεν είχε κάποια έτοιμη λύση.

Αντιθέτως μοιράστηκε μαζί μας τα νέα του, αλλά και μια "φρεσκοφουρνισμένη" λίστα με τους γαστρονομικούς προορισμούς-πειρασμούς της Αστυπάλαιας.

Panettone και.. “γλυκό” ψωμί!

Περνώντας από κουζίνες όπως εκείνη του Funky Gourmet και τη δημιουργία γλυκών πειρασμών έφτασε ως το 2020 όπου άρχισε να επικεντρώνεται, στην ουσία να προσηλώνεται, πάνω στο Panettone. Μάλιστα ξεκίνησε με μια ghost kitchen μοιράζοντας τα αφράτα αποτελέσματα της ενασχόλησης του, μόνος, σε ολόκληρη την Αθήνα, πόρτα, πόρτα.

Πλέον βέβαια υπάρχει το εργαστήριο και κατάστημα του στο Παγκράτι, στην οδό Εριφύλης. Υπάρχουν και άλλα γλυκά που κανείς μπορεί να βρει εκεί, καθώς και δωρεάν καφέ σε συνεργασία με τη Nespresso, ενώ όλο το project στηρίζεται και στη zero waste λογική.

Το πραγματικό γκουρμέ της Αστυπάλαιας κρύβεται στα σπίτια

astipalaia.jpg?mtime=20220513130356#asset:347825

Ο Αντώνης μας είπε χαρακτηριστικά “Η Αστυπάλαια είναι η αρχή μου. Εκεί έμαθα να κολυμπάω, εκεί ξεκίνησα να ασχολούμαι με τη γαστρονομία. Άλλωστε ετοιμάζουμε και το πρώτο γαστρονομικό φεστιβάλ στο νησί που θα ξεκινήσει από την επόμενη χρονιά. Η Αστυπαλιά όπως και πολλά άλλα μέρη στην Ελλάδα έχουν φοβερές πρώτες ύλες που απλά δεν τις έχουμε πιστέψει και δεν έχουμε επενδύσει σε αυτές. Υπάρχουν μέρη όπου μπορείς να φας καλά, αλλά το πραγματικό γκουρμέ του νησιού θα το βρεις στα σπίτια. “

Για φαγητό στο νησί, μας πρότεινε να δοκιμάσουμε τα παρακάτω:

  • Στον Φούρνο Χοντρέμπορας για μια καλή τυρόπιτα.
  • Στον Κροκόδειλο για τόνο και σαλάτες πάνω στην παραλία του Λιβαδιού.
  • Στο Μελτέμι στην Χώρα για πουγκιά με κοπανιστή Αστυπάλαιας.
  • Για μεζεδάκια στον Σαλή που είναι στον Γυαλό.
  • Για καλό ντόπιο κρέας στο Αντίκαστρο.

Κλείνοντας μας είπε “απλά” ότι γαστρονομία στην Αστυπάλαια είναι τα μικρά μαγαζάκια χωρίς πολλές φανφάρες και ότι ο ίδιος αγαπά να πηγαίνει με παρέα για ψάρεμα, τις βόλτες στις ομορφιές του νησιού και την απλότητα που έχει να του προσφέρει.

Η δική μας λίστα λοιπόν για φέτος το καλοκαίρι γράφει Αστυπάλαια ή καλύτερα Αστυπαλιά!

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr