NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how
ανάγνωση

Η αξία του digital consulting για τις σύγχρονες επιχειρήσεις

Η αξία του digital consulting για τις σύγχρονες επιχειρήσεις

Οι περισσότερες επιχειρήσεις παγκοσμίως στρέφονται τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερο προς το διαδίκτυο, προκειμένου να προωθήσουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους. Αναζητούν αποτελεσματικούς τρόπους για να έχουν μια υγιή ψηφιακή παρουσία και ευελπιστούν για ένα υψηλό ROI (return on investment) που θα δικαιολογήσει την απόφαση να επενδύσουν σε διαφήμιση, περιεχόμενο, social media, programmatic ή άλλες ενέργειες digital marketing.

Αυτή η άνοδος της ζήτησης έχει οδηγήσει τις επιχειρήσεις σε αύξηση των επενδύσεων στο digital marketing καθώς και σε αναζήτηση καταρτισμένων στελεχών για τις inhouse ομάδες. Επιπλέον όλο και περισσότεροι εξειδικευμένοι freelancers και digital agencies δραστηριοποιούνται στην αγορά.

Ο ρόλος του digital consultant

Το ζήτημα που συχνά προκύπτει ωστόσο είναι ότι αν ίδιες οι επιχειρήσεις δεν διαγνώσουν σωστά τα προβλήματα ή τα απαραίτητα επόμενα βήματα στο ψηφιακό περιβάλλον, τότε η αναζήτηση των σωστών επαγγελματιών δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ένα συνηθισμένο παράδειγμα είναι μια επιχείρηση η οποία πιστεύει ότι χρειάζεται social media, ενώ στην πραγματικότητα το πιο βασικό που χρειάζεται είναι ένα νέο website.

Το πρώτο λοιπόν βήμα που πρέπει να κάνει μια εταιρία, ένα brand, ένα eshop ή μια επιχείρηση που στοχεύει στην αποτελεσματική ψηφιακή επικοινωνία είναι να έρθει σε επαφή με έναν/μια έμπειρο/η σύμβουλο. Οι digital consultants είναι στελέχη εξειδικευμένα στη στρατηγική επικοινωνία και προσφέρουν εξατομικευμένες υπηρεσίες όπως αξιολόγηση των assets, εναρμόνιση των business goals με τις digital ενέργειες και ανάπτυξη νέων λύσεων σύμφωνα με τις τελευταίες τάσεις και τεχνολογικές δυνατότητες. Το digital consulting στοχεύει στο να βοηθά τις επιχειρήσεις να αξιοποιούν τα δεδομένα και την τεχνολογία για να δημιουργούν αξία και να ανακαλύπτουν τον σωστό δρόμο μέσα στο διαρκώς μεταβαλλόμενο ψηφιακό περιβάλλον.

Social-Mellon-2.jpg?mtime=20220530105308#asset:351091

Digital consulting vs in-house ομάδες

Για ποιο λόγο όμως μια επιχείρηση η οποία διαθέτει έμπειρα στελέχη in-house πρέπει να προσλαμβάνει εξωτερικούς συμβούλους; Ειδικά τη στιγμή που η ομάδα και οι άνθρωποι που δουλεύουν εσωτερικά γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα το brand, τις ανάγκες, τις δυσκολίες και κάθε πτυχή της επιχείρησης. Δείτε παρακάτω τέσσερις πολύ καλούς λόγους:

  1. Αντικειμενικότητα - Ένας από τους σημαντικότερους λόγους για συνεργασία με έναν/μια digital consultant είναι η καθαρή ματιά με την οποία αξιολογεί τα δεδομένα. Βλέπει τα πράγματα αντικειμενικά και μπορεί να προτείνει δραστικές λύσεις χωρίς να επηρεάζεται από παρελθοντικές αγκυλώσεις ή εσωτερικές ισορροπίες.
  2. Εξειδίκευση - Μια εταιρεία με συμβούλους digital consulting θα σας δώσει την ευκαιρία να συνεργαστείτε με επαγγελματίες εξειδικευμένους σε διάφορους τομείς του ψηφιακού μάρκετινγκ, οι οποίοι θα προτείνουν στοχευμένες λύσεις που είναι βελτιστοποιημένες χρονικά και εντός budget.
  3. Κόστος - Ο χρόνος είναι ένα αγαθό που δεν αγοράζεται, αλλά εξοικονομείται. Η τεχνογνωσία του/της digital consultant θα διασφαλίσει ότι οποιοδήποτε πρόβλημα μπορεί να λυθεί πιο γρήγορα και οι λύσεις που θα προτείνει θα είναι δοκιμασμένες.
  4. ROI - Με υπηρεσίες digital consulting θα διασφαλίσετε τη μεγαλύτερη δυνατή απόδοση στην επένδυσή σας. Θα έχετε καθοδήγηση για το πως να μεγιστοποιήσετε το ROI σε όλες τις ενέργειες σας, μετρώντας την κερδοφορία της κάθε ενέργειας από τους δείκτες απόδοσης.

Το ιδανικότερο σενάριο είναι όταν ένα έμπειρο digital consulting agency συνεργάζεται με μια αφοσιωμένη in house ομάδα. Τότε η επιχείρηση διασφαλίζει καλύτερα την επιτυχημένη ψηφιακή παρουσία αξιοποιώντας την εταιρεία digital consulting για νέα τεχνογνωσία, ιδέες και υλοποίηση και τις εσωτερικές ομάδες προκειμένου να υπάρχει σωστή πληροφορία και ρεαλιστικοί στόχοι.

Το μόνο σίγουρο είναι στο μέλλον του metaverse, της επαυξημένης πραγματικότητας, της τεχνητής νοημοσύνης και των διαρκών αλλαγών σε αλγόριθμους, πλατφόρμες και τεχνολογίας, ό,τι γνωρίζουμε σήμερα θα αλλάξει.

Όσο πιο έγκαιρα ξεκινήσουν οι επιχειρήσεις να προετοιμάζονται, τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα έχουν σε οικονομικό, αναπτυξιακό και ανθρώπινο επίπεδο.

Στη Social Mellon έχουμε αναπτύξει την τεχνογνωσία και τα εργαλεία για να βοηθάμε τις επιχειρήσεις να κάνουν το επόμενο βήμα. Επικοινωνήστε μαζί μας για να ξεκινήσουμε μαζί τη διαδρομή στο ψηφιακό μέλλον.

Social-Mellon-3.jpg?mtime=20220530105310#asset:351092


... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr