NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

5 πόλεις και μονοπάτια ιδανικά για ποδηλασία

5 πόλεις και μονοπάτια ιδανικά για ποδηλασία

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εξερευνήσουμε μια νέα πόλη. Και αν το περπάτημα είναι η πιο συνηθισμένη, η ποδηλασία είναι ίσως η πιο γοητευτική.

Η χαρούμενη αίσθηση του να μετακινείσαι με το δικό σου ρυθμό πάνω σε δύο τροχούς πολλαπλασιάζεται με τη χαρά της ανακάλυψης ενός νέου μέρους. Ποδηλατώντας σε αστικά πλαίσια πάνω από γέφυρες, ανάμεσα σε αμπελώνες ή σε βραχώδεις ορεινές διαδρομές δημιουργούμε έναν μικρό θησαυρό. Έναν θησαυρό γεμάτο με τις εμπειρίες μας που κυλούν αβίαστα, όπως οι ρόδες σε έναν ομαλό δρόμο. Έναν θησαυρό που αποτελείται από δυνατές αναμνήσεις που θα μας συντροφεύουν για πάντα.

Κοπεγχάγη

Κατευθυνθείτε νότια κατά μήκος της προκυμαίας από το άγαλμα της Μικρής Γοργόνας του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και σύντομα θα περάσετε το Kastellet, προτού διασχίσετε την πλακόστρωτη πλατεία που φιλοξενεί το βασιλικό παλάτι, Amalienborg.

Περάστε τα χρωματιστά σπίτια του παλιού λιμανιού, Nyhavn ποδηλατώντας κοντά στο νερό. Από εδώ, μπορείτε να στρίψετε αριστερά για να οδηγήσετε πάνω από τη Lille Langebro, τη νεότερη γέφυρα για τα ποδήλατα της πόλης, ή να κάνετε πετάλι προς το Cykelslangen.

Σε κάθε περίπτωση θα βρεθείτε στην παραθαλάσσια γειτονιά Islands Brygge, η οποία είναι ένα αγαπημένο μέρος για καλοκαιρινό μαύρισμα.

Νέα Υόρκη

new-york.jpg?mtime=20220603110105#asset:352356

Ο ποταμός Hudson Greenway είναι η πιο δημοφιλής ποδηλατική διαδρομή της πόλης. Περνώντας αυτό το μονοπάτι μέσα από μια σειρά από πάρκα στο δυτικό Μανχάταν θα έχετε την ευκαιρία να έρθετε σε επαφή με τους ανθρώπους της πόλης.

Μπορείτε να ξεκινήσετε από τη διασταύρωση των Chambers και West Streets στα ανοιχτά της Tribeca, όπου ξεκινά και η θέα στον ποταμό (στην αποβάθρα μπορείτε μάλιστα να νοικιάσετε ποδήλατο για 15 $ την ημέρα). Κάντε πετάλι προς τα βόρεια και κρατήστε τα μάτια σας ανοιχτά για τα πολιτιστικά αξιοθέατα που θα συναντήσετε στην πορεία της διαδρομής σας.

Στα δεξιά σας θα δείτε το Whitney Museum of American Art και ένα μίνι πάρκο που μόλις άνοιξε για το κοινό στην προβλήτα 57 και τον Ιούνιο, θα λειτουργήσει ως υπαίθριος κινηματογράφος για το Φεστιβάλ Tribeca.

Λίγο αργότερα θα δείτε και τη γέφυρα του Τζορτζ Ουάσιγκτον που συνδέει τη Νέα Υόρκη με το Νιου Τζέρσεϊ.

Παρίσι

Το Παρίσι είναι μια πόλη που σιγά σιγά κυριολεκτικά μεταμορφώνεται από τους ποδηλατόδρομους. Η δήμαρχος Anne Hidalgo έχει ήδη δαπανήσει 150 εκατομμύρια ευρώ για να κλείσει την πρόσβαση των αυτοκινήτων στο κέντρο της πόλης και να αναπτύξει ένα μεγάλο δίκτυο με ποδηλατόδρομους που θα εκτείνεται από άκρη σε άκρη της μέχρι το 2026.

Η νέα υποδομή ποδηλασίας περνά δίπλα από πολλά βασικά αξιοθέατα της πόλης και πολλούς χώρους πρασίνου. Από την Place de la République κατευθυνθείτε βόρεια. Νωρίς το πρωί, ο ποδηλατόδρομος είναι συχνά ήσυχος, με εξαίρεση αρκετούς ανθρώπους που κάνουν jogging. Μια σύντομη διαδρομή οδηγεί στο Bassin de la Villette, το οποίο έχει παιδικές χαρές και παγκάκια και μοιάζει ακόμα πιο όμορφο με το πρωινό φως.

Αν βγείτε στη Λεωφόρο Henri IV προς το Île Saint-Louis, θα ανταμειφθείτε με τη θέα στη Παναγία των Παρισίων και τον Πύργο του Άιφελ.Μετά την ποδηλασία κατά μήκος του Σηκουάνα, η διαδρομή καταλήγει στο Πάνθεον με θέα στους Κήπους του Λουξεμβούργου.

Ολοκληρώστε τη βόλτα στο Folderol, ένα wine bar με τρομερό… παγωτό. Η επιλογή από φυσικά κρασιά και σπιτικό παγωτό είναι η καλύτερη ανταμοιβή μετά την ποδηλασία.

Ουάσιγκτον

washington.jpg?mtime=20220603110013#asset:352355

Η Ουάσιγκτον αναγνωρίζεται όλο και περισσότερο ως πόλη κατάλληλη για την ποδηλασία τα τελευταία χρόνια. Ένας αριθμός κυβερνητικών υπηρεσιών και μη κερδοσκοπικών οργανισμών επιβλέπουν και διατηρούν τις αποκλειστικές για τα ποδήλατα λωρίδες καθιστώντας την ευρύτερη περιοχή της Ουάσιγκτον μία από τις πιο φιλικές προς το ποδήλατο περιοχές της χώρας.

Ξεκινήστε από το μονοπάτι ποδηλασίας του πάρκου στο Μέριλαντ που περνά δίπλα από τον Εθνικό Ζωολογικό Κήπο, πάνω από πέτρινα γεφύρια και δασώδεις λόφους. Τα Σαββατοκύριακα, η κύρια αρτηρία του πάρκου, το Beach Drive, είναι κλειστή για τα αυτοκίνητα, παρέχοντας περισσότερο χώρο για τους ποδηλάτες.

Υπάρχει ένα πρόσθετο πλεονέκτημα το καλοκαίρι: Το πράσινο σας προστατεύει από τον καυτό ήλιο. Για να αποφύγετε την περιβόητη υγρασία της περιοχής, ωστόσο, είναι καλύτερο να κάνετε ποδήλατο νωρίς το πρωί.

Γενεύη

Από τον σιδηροδρομικό σταθμό Cornavin, κατευθυνθείτε προς τα βόρεια μέχρι την Rue de Montbrillant και την καρδιά της διεθνούς περιοχής της Γενεύης.

Σταματήστε για μια περιπλάνηση στην πλατεία μπροστά από την εμβληματική Broken Chair της πόλης, ακριβώς μπροστά από τα κεντρικά γραφεία των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη. Από εκεί, κατηφορίστε στην ακτή μέχρι το σκιερό και περιποιημένο Parc Mon Repos, στη συνέχεια κατά μήκος του παραλίμνιου δρόμου του Quai Wilson, απολαμβάνοντας τη θέα στο Mont Blanc.

Στη συνέχεια, κλειδώστε το ποδήλατό σας και πηγαίνετε για μια βουτιά (ή απλώς χαλαρώστε στην άμμο) στη δημόσια παραλία στο Baby-Plage.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr