NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

Genuine Experience: Όταν η Κρήτη συναντά το winetasting και τις VR εμπειρίες

Genuine Experience: Όταν η Κρήτη συναντά το winetasting και τις VR εμπειρίες

Μια VR εμπειρία όπου βρισκόμαστε σταματημένοι στην “κίνηση” από τα προβατάκια της Κρήτης που διασχίζουν τον δρόμο. Ώσπου να κατεβάσουμε και εμείς ρυθμό. Να μπορέσουμε να απολαύσουμε τη θέα από τους κρητικούς αμπελώνες, να χαζέψουμε τις βυθισμένες φιάλες κρασιού στο βυθό της θάλασσας και να μάθουμε για την γαστρονομία του νησιού.

Και μερικές καμπάνες όπου τοποθετούνται υλικά που απελευθερώνουν τα αρώματά τους… Τα ίδια αρώματα που θα βρούμε και μέσα στο ποτήρι μας όταν αναδεύσουμε το κρασί μας. Όταν το απόλυτα σύγχρονο wine tasting αναγνωρίζει μέσα του το χθες, μυρωδιά και γεύση, δεν μπορούν παρά να ενέχουν αυθεντικότητα.

Ταξιδεύοντας από το Μπορντό στην Κρήτη, γουλιά γουλιά

Μπορούν η θέα, η μυρωδιά και η γεύση της Κρήτης να χωρέσουν μέσα σε ένα ποτήρι; Και αν ναι, πώς μπορεί κανείς να προσφέρει αυτό το ποτήρι στον επισκέπτη του νησιού μέσα από μια εμπειρία “αυθεντική”;

Ο Rami Masount, ιδρυτής της Genuine Experience γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο από όπου κατάγεται η μητέρα του. Αφού οι σπουδές και η επαγγελματική του πορεία τον κράτησαν αρχικά “απασχολημένο” με τα χρηματοοικονομικά και τη Νομική, εμφανίστηκε στη ζωή του το κρασί.

Μια ξαφνική απόφαση ένα Σάββατο βράδυ τον οδήγησε σε ένα ταξίδι στο Μπορντό όπου ερωτεύτηκε ακαριαία τον κόσμο του κρασιού. Επιστρέφοντας, συνδύασε τον κόσμο που του ανοίχτηκε με τη δύναμη, την ενέργεια και την ομορφιά της Κρήτης. Με τη μουσική, τη γαστρονομία, την ιστορία, αλλά και με τις βουνοπλαγιές, τις θάλασσες και τα χωριά της. Και φυσικά με την αρχοντιά που κρύβει μέσα στην απλότητα της.

Όταν ο οινοτουρισμός μετατρέπεται σε μια αυθεντική εμπειρία

Ο ίδιος δεν χρησιμοποιεί την λέξη τουρισμός, αλλά λέξεις όπως φιλοξενία, οικοδεσπότες, καλή διάθεση και δημιουργικότητα. Βρίσκει το κάδρο, το σωστό σημείο. Επιλέγει τις πρώτες ύλες για τη δημιουργία αυθεντικών συνταγών και τις συνταιριάζει με τις ανάλογες οινικές επιλογές. Τοποθετεί την ιστορία και ιστορικότητα σε πρώτο πλάνο. Αποδομεί την αρνητική χροιά της λέξης “τουριστικό”.

Η Genuine Experience διοργανώνει wine & olive oil tasting events σε 5* ξενοδοχεία του νησιού, όπου ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να δοκιμάσει και να ενημερωθεί για τον κρητικό αμπελώνα και ελαιώνα, αλλά ταυτόχρονα με τα εργαλεία που έχουν δημιουργήσει, του δίνεται η δυνατότητα να ταξιδέψει σε όλη την Κρήτη και να γνωρίσει τι βρίσκεται έξω από το ξενοδοχείο.

aroma-wine-bar.png?mtime=20220607221655#asset:353220

Επίσης διοργανώνουν εκδρομές ή όπως προτιμά ο Ραμί να ονομάζει “mini pop up events” με vr glasses που ταξιδεύουν στο νησί μέσα από 360 video και το wine aroma bar που αναδεικνύει τα αρώματα του κρασιού.

Επιπλέον στο λεγόμενο “Elia Project¨στήνει ένα ονειρικό σκηνικό στο οινοποιείο Λυραράκη και το οινοποιείο Ντουράκη κάτω από μια ελιά. Στην μέση του πουθενά μέσα στους αμπελώνες, σε σημεία μαγικά, με απεριόριστη θέα στον αμπελώνα και τα βουνά της Κρήτης.

Κάτω από μια ελιά, στρώνουν χαλιά πάνω στην κρητική γη, τοποθετούν ένα ξύλινο μοναστηριακό τραπέζι, κηροπήγια, μικρά έργα τέχνης, μαξιλάρες και όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για το food and wine - olive oil pairing. Τέλος επιλέγουν ωραίες μουσικές. Κλείνουμε απλά αναζητώντας νοερά τα κατάλληλα tracks για μια τέτοια… ειδική περίπτωση.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr