NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

Taste of Athens: Τι γεύση έχουν τα πιάτα στα αθηναϊκά εστιατόρια με Michelin;

Taste of Athens: Τι γεύση έχουν τα πιάτα στα αθηναϊκά εστιατόρια με Michelin;

Εστιατόρια με αστέρι ή και… αστέρια Michelin, κορυφαίοι chef και εμβληματικά πιάτα. Όλα τα παραπάνω ίσως μας θυμίζουν γιορτές, γενέθλια, επετείους, σημαντικά γεγονότα και το εσωτερικό κάποιου ακριβού εστιατορίου.

Και όμως αυτό το Σαββατοκύριακο μπορούμε να έχουμε τη “γεύση” όλων των παραπάνω… στο πιάτο μας.

Μια τάρτα μαγιάτικο από τη Σπονδή, μια παγωμένη μους γιαουρτιού από το Delta, μια πέστροφα με τoμάτα από την Hytra και πολλά ακόμη πιάτα, θα σερβίρονται σε μια pop-up εκδοχή και σε προσιτές τιμές (3, 6, 9 και 12 ευρώ) στο Ζάππειο.

Όταν το low budget συναντά πιάτα (με) αστέρια

taste-of-athens-1.jpg?mtime=20220705232655#asset:359425

Πρόκειται για μια λογική που σε χώρες όπως η Ιταλία, η Δανία και το Βέλγιο είναι πιο συνηθισμένη καθώς πολλά εστιατόρια με αστέρια Michelin έχουν ειδικά μενού ή συγκεκριμένες ημέρες, στις οποίες μπορεί κανείς να δοκιμάσει τα φημισμένα, signature πιάτα ή νέες δημιουργίες, σε προσιτές τιμές.

Άλλωστε υπάρχουν και ορισμένα εστιατόρια σε όλο τον κόσμο με αστέρια Michelin, από τη Νέα Υόρκη έως το Hong Kong, με οικονομικά μενού διαθέσιμα όλες τις μέρες του χρόνου.

Σε κάθε περίπτωση μερικά πιάτα προερχόμενα τόσο από τους εστιατορικούς θρύλους, όσο και από τους πιο πρόσφατους γαστρονομικούς προορισμούς “πρώτης γραμμής” της Αθήνας, θα μας περιμένουν αυτό το Σαββατοκύριακο στο Ζάππειο.

Μια τάρτα μαγιάτικο από τη Σπονδή, μια παγωμένη μους γιαουρτιού από το Delta, μια πέστροφα με τoμάτα από την Hytra και πολλά πιάτα ακόμη θα σερβίρονται… σε πιάτο στο χέρι. Ενώ chef όπως ο Κλεομένης Ζουρνατζής, ο Θάνος Φέσκος και ο Νίκος Βόργιας, μεταξύ άλλων, έχουν βάλει την υπογραφή τους στα ειδικά διαμορφωμένα μενού του event.

Πιο αναλυτικά τα δέκα εστιατόρια που μαγειρεύουν για το φετινό Taste of Athens είναι είναι τα: Σπονδή, Hytra, Fuga, Herve, Delta, Pelagos, Gastone, The Zillers, Alficon, και Σχεδία Home.

Taste Festiv-al: Μια γιορτή με επίκεντρο τη γαστρονομία

Tο VIP Area της διοργάνωσης στο Περιστύλιο του Ζαππείου θα προσομοιάζει στο νέο Business Lounge της AEGEAN

Tο VIP Area της διοργάνωσης στο Περιστύλιο του Ζαππείου θα προσομοιάζει στο νέο Business Lounge της AEGEAN


Το Taste Festival είναι η μια διεθνής πλατφόρμα γαστρονομικών φεστιβάλ, που δραστηριοποιείται σε 20 και πλέον μητροπόλεις, συμπεριλαμβανομένων εμβληματικών γαστρονομικών προορισμών, όπως το Λονδίνο, το Παρίσι και το Μιλάνο.

Το Taste of Athens διοργανώνεται με την υποστήριξη του ΕΟΤ και της AEGEAN για τρίτη χρονιά και συγκεντρώνει γευστικές προτάσεις από δέκα συνολικά εστιατόρια που συνδυάζονται με ένα πρόγραμμα γεμάτο μουσική, το οποίο συμπεριλαμβάνει τον En Leyko, τη Ρένα Μόρφη, τους Swingin’ Cats, τη Μαρίνα Σάττι και τους Onirama.

Marina-Satti.jpg?mtime=20220705232845#asset:359426


Στο χώρο θα διεξάγονται επιπλέον γευσιγνωσίες, μαθήματα, επιδείξεις μαγειρικής και ομιλίες (taste talks) από διάσημους chef και wine & cocktails masterclasses.

Τέλος οι μικροί foodies μπορούν να παρακολουθήσουν ένα παιδικό πρόγραμμα με εκπαιδευτικές και δημιουργικές δραστηριότητες σχετικές με το φαγητό.


Ζάππειο, 07-10 Ιουλίου 2022

Σάββατο και Κυριακή: 12:00-16:00 και 19:00-23:00

Η διοργάνωση τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Δήμου Αθηναίων.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr