NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

Summer in the City: Βρίσκουμε το καλοκαίρι… στο Κουκάκι

Summer in the City: Βρίσκουμε το καλοκαίρι… στο Κουκάκι

Ένα bar με τροπικά μοτίβα και τις μικρές χάρτινες ομπρέλες να επιπλέουν στα cocktails του, ανάμεσα σε άφθονο δυόσμο, μοιάζει να μεταφέρθηκε ατόφιο από κάποια παραλία, δίπλα στην περιοχή της Ακρόπολης. Μια αφίσα του ΕΟΤ από τη δεκαετία του ‘90 διαφημίζει την ομορφιά των Κυκλάδων σε ένα κατά τα άλλα ολόλευκο γωνιακό μαγαζί. Ένα ποτήρι κρασί από ελληνικές ποικιλίες έχει σερβιριστεί στα τραπεζάκια μιας μικρής πλατειούλας κάτω από γιρλάντες με λάμπες περασμένες ανάμεσα στα δέντρα. Και ένα taproom ρίχνει πάντα το φταίξιμο για την όποια αργοπορία, στον ήλιο και όχι στις δροσιστικές του μπύρες.

Όταν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Αθήνας δεν έχουν μεταφερθεί σε κάποιο νησί για να νιώσουν την καλοκαιρινή αύρα... έρχεται εκείνη να τους βρει. Στη νοτιοανατολική πλευρά του λόφου Φιλοπάππου, δίπλα στην περιοχή της Ακρόπολης και στην “5η πιο όμορφη γειτονιά του κόσμου”. Ανάμεσα στο Μουσείο της Ακρόπολης, το ΕΜΣΤ, το Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη, την Πνύκα, το Αστεροσκοπείο και τον Άγιο Δημήτριο τον Λουμπαρδιάρη. Στο Κουκάκι.

Νερατζιά

Στο μοναδικό κτίριο του 1930 τα τραπεζάκια έξω, τα ψηλά παράθυρα, ο καλός κρύος καφές, οι μπύρες και το παγωτό μαζί με τον μπακλαβά σε αυτό το γωνιακό μαγαζί… κρύβουν μια καλοκαιρινή ουσία.

Tiki

Αυτό το bar με τα τροπικά μοτίβα και τις μικρές χάρτινες ομπρέλες να επιπλέουν στα cocktails του ανάμεσα σε άφθονο δυόσμο, μοιάζει να μεταφέρθηκε ατόφιο από κάποια παραλία, δίπλα στην περιοχή της Ακρόπολης.

Blame the Sun

Tο νέο taproom στην οδό Βεΐκου τώρα στο Κουκάκι, μεταφέρει το λεγόμενο beach life σε έναν φωτεινό χώρο γεμάτο με σανίδες του surf και δροσιστικές μπύρες. Και αν καθυστερήσετε σε κάποιο ραντεβού σας πίνοντας εύγεστες μπύρες… blame the sun.

Πλάι

summer-in-the-city_220722_131944.jpg?mtime=20220722131944#asset:363025


Μια αφίσα του ΕΟΤ από τη δεκαετία του ’90, διαφημίζει την ομορφιά των Κυκλάδων στον τοίχο ενός κατά τα άλλα ολόλευκου γωνιακού bar. Ενώ ένα ποτό, μια μπύρα και λιγοστά μικρά πιάτα ως συνοδευτικά. Μια απλότητα, μια ηρεμία, ένας τ(ρ)όπος σχεδόν νησιώτικος.

Wine with Eleni

Ένα κατάλογος με κρασιά από Έλληνες παραγωγούς που ανανεώνεται κάθε τόσο. Και μερικά τραπεζάκια σε μια μικρή πλατειούλα κάτω από γιρλάντες με λάμπες περασμένες σε δέντρα. Σας θυμίζει κάτι; Εμάς καλοκαίρι.

Guarantee

Το Guarantee δεν βρίσκεται σε αυτή την “καλοκαιρινή αστική” λίστα ούτε για το τιρκουάζ του χρώμα που το κάνει να ξεχωρίζει στα μάτια όσων το γνωρίζουν, ούτε για το γεγονός ότι το εσωτερικό του μοιάζει με κάτι ανάμεσα στην φημισμένη Τερέζα της Τήνου και το Maison de Μεζέ της Άνω Σύρου. Ούτε καν για τους ευφάνταστους δροσερούς του χυμούς.

Αλλά γιατί είναι μακράν το καλύτερο σαντουιτσάδικο της Αθήνας και έτσι θα μπαίνει σε κάθε μας λίστα για το Κουκάκι, τιμής ένεκεν.

Dolce far niente

Ανηφορίζοντας στο Κουκάκι την οδό με το “προφητικό” όνομα Ζαχαρίτσα φτάνουμε σε ένα από τα αγαπημένα παγωτατζίδικα της Αθήνας.

Όχι γιατί, απλά έχει πραγματικά καλό παγωτό, αλλά και για τη χαλαρή διάχυτη ατμόσφαιρα και το σκηνικό με τα λεμόνια και το χαρακτηριστικό χρώμα που θυμίζει vespa, μεταφέροντάς μας νοερά στην ιταλική Ριβιέρα.

Salute

Τα τραπεζάκια έξω ιδανικά για κουβεντούλα με την παρέα το απόγευμα, κι ένα ωραίο κρασί μόλις πέσει η νύχτα είναι μερικοί από τους λόγους που θέλουμε να επισκεπτόμαστε το συγκεκριμένο μαγαζί στην οδό Ερεχθείου, το καλοκαίρι.

Gargaretta

Τι και αν το συγκεριμένο εστιατόριο έχει το όνομα μίας από τις παλαιότερες συνοικίες της Αθήνας; Καθισμένοι στα τραπεζάκια του σε μια ευθεία κοντά στο Μουσείο της Ακρόπολης, τα εύγεστα πιάτα του, μας κάνουν να απολαμβάνουμε τη στιγμή. Μια συνήθεια συχνά… καλοκαιρινή.

Drupes & Drips

Κρασί, μπύρα και εκλεκτοί μεζέδες φερμένα από αρκετούς καλοκαιρινούς ελληνικούς προορισμούς, όπως η λούζα Μυκόνου, το χλωροτύρι Κρήτης, το αρσενικό Νάξου και οι lager από την Τήνο, αλλά και άφθονο Aperol και prosecco δροσίζουν τα απογεύματά μας στην πρώτη αθηναϊκή spritzeria.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr