NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

Cine Πολεμικό Μουσείο: Ένας ολοκαίνουργιος θερινός κινηματογράφος στο κέντρο της Αθήνας

Cine Πολεμικό Μουσείο: Ένας ολοκαίνουργιος θερινός κινηματογράφος στο κέντρο της Αθήνας

Ένα νέο που δεν ακούμε συχνά. Το άνοιγμα ενός νέου θερινού κινηματογράφου στην καρδιά του καλοκαιριού, αλλά και της Αθήνας.

Το Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας στη διασταύρωση των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και Ριζάρη είναι για πολλούς που αγαπούν να κινούνται με το πόδια ή το ποδήλατο το σημείο που χωρίζει, ή καλύτερα που ενώνει, την περιοχή του Κολωνακίου με το Παγκράτι και παράλληλα μια ένδειξη ότι κάποιος που κατεβαίνει την Βασιλίσσης Σοφίας, κοντοζυγώνει στο Σύνταγμα.

Και όσες φορές και αν κανείς έχει κάνει την ίδια διαδρομή άλλες τόσες ακριβώς δεν μπορεί παρά να έχει στρέψει το βλέμμα στα πολεμικά αεροπλάνα, τα τόσο καλοδιατηρημένα που οι τουρίστες συχνά αναρωτιούνται αν είναι αληθινά.

Για την ιστορία, το κτήριο του μουσείου ανεγέρθηκε με τη χρηματοδότηση και με την επίβλεψη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ενώ στον χώρο προϋπήρχε ένα παλιό στρατόπεδο πυροβολικού. Το έργο ανατέθηκε στον γνωστό αρχιτέκτονα και καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Θουκυδίδη Βαλέντη.

Τα εγκαίνια του Πολεμικού Μουσείου πραγματοποιήθηκαν στις 18 Ιουλίου 1975, ενώ μόλις την Πέμπτη 28/7 ένα ολοκαίνουργιο θερινό cinema προστέθηκε ακριβώς δίπλα του.

Οι προβολείς ανάβουν, η ταινία αρχίζει

cine-polemiko-museio-inside.jpg?mtime=20220728184329#asset:364432

Στο Cine Πολεμικό Μουσείο οι θέσεις έχουν στηθεί αμφιθεατρικά, ενώ τα περισσότερα καθίσματα θυμίζουν περισσότερο εκείνα ενός cafe ή ενός εστιατορίου παρά καρέκλες κήπου.

Ένας βασιλικός σε κάθε τραπεζάκι είναι έτοιμος να δώσει μυρωδιά στα καλοκαιρινά βράδια στο κέντρο της Αθήνας και προσεχώς… θα γνωρίζουμε και το μενού του κυλικείου που θα προσθέσει τη γεύση.

Άλλωστε, οι ιδιοκτήτες του νέου cinema προέρχονται από τον χώρο της εστίασης, ενώ την καλλιτεχνική διεύθυνση και τον προγραμματισμό έχει αναλάβει η εταιρία διανομής Rosebud.21.

Οι ταινίες που θα προβληθούν αυτή την εβδομάδα, την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του νέου θερινού σινεμά είναι οι εξής:

«Άιφελ» (Μαρτέν Μπουρμπουλόν, 2021)

  • Πέμ.-Παρ. :20.45/ 22.30, Σάβ.-Τετ. 22.30.

«Ο Μικρός Νικόλας και το Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού» (Ζιλιέν Ραπενό, 2021)

  • Σάβ.-Τετ. :20.45 μεταγλ.


Καλή προβολή!

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr