NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how
ανάγνωση

Αυτό που θέλουν οι εργαζόμενοι από το αφεντικό τους

Αυτό που θέλουν οι εργαζόμενοι από το αφεντικό τους
19_08_2022

Powered by:
Thrive Greece Ζήσε καλύτερα. Δούλεψε πιο έξυπνα.
epixeiro icon Επιχειρήσεις & Know-how, Coaching & Training, Business Coaching

​Πώς μπορεί να λειτουργήσει πιο ομαλά μία εταιρία; Και πώς μπορούν να ανταποκριθούν οι εργαζόμενοι καλύτερα στα καθήκοντά τους; Πώς μπορούν να είναι πιο αποδοτικοί και να έχουν περισσότερα κίνητρα;

Τι υποστηρίζουν οι Βρετανοί

Μία πρόσφατη έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο αποκάλυψε πως οι εργαζόμενοι αποδίδουν καλύτερα όταν το αφεντικό τους έχει όραμα και στόχους. Επιπρόσθετα, οι υπάλληλοι μίας εταιρίας είναι πιο ευτυχισμένοι και πιο παραγωγικοί όταν ο ανώτερός τους είναι αποφασιστικός και δυναμικός. Όταν δρα και συμπεριφέρεται με ηθικές αξίες και όταν το ενδιαφέρον του ξεπερνά τα όρια της εταιρίας και αφορά στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Σε αυτήν την περίπτωση οι πιθανότητες να παραιτηθούν οι εργαζόμενοι μειώνονται κατά πολύ και οι ίδιοι είναι περισσότερο ικανοποιημένοι και πρόθυμοι να δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους.

Δυστυχώς όμως οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι μόλις 1 στα 5 διευθυντικά στελέχη συμπεριφέρονται σαν ηγέτες με όραμα.

Γιατί μας εμπνέει το αφεντικό μας;

Οι άνθρωποι έχουν την τάση να θαυμάζουν, να κινητοποιούνται, να παρακινούνται και να εμπνέονται από άτομα που δεν ενδιαφέρονται μόνο για τον εαυτό τους, αλλά για το σύνολο της κοινωνίας. Αξίες, ηθική, όραμα και στόχους. Αυτά τα χαρακτηριστικά θα πρέπει να έχει ένας καλός ηγέτης για να μπορέσει να εμπνεύσει την ομάδα του. Να μπορέσει να παρακινήσει τους υπαλλήλους του κι εκείνοι με την σειρά τους να δώσουν το καλύτερο τους εαυτό. Όχι μόνο για το καλό της εταιρίας. Αλλά για το καλό όλων.

Είναι το αφεντικό σου ένας ηγέτης με όραμα και στόχους; Ενδιαφέρεται για το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο; Αν εσύ ο ίδιος ηγείσαι μίας εταιρίας, έχεις όραμα, στόχους και αξίες; Και αν ναι, τις μεταδίδεις στην ομάδα σου;

Άρχισε να συμπεριφέρεσαι σαν ηγέτης με όραμα.


Αρχική δημοσίευση από Ελίνα Δελενίκα, Head of Content Thrive Greece, στο www.thriveglobal.gr

Η αποστολή του Thrive Global είναι να τερματίσει την επιδημία του στρες και της εξουθένωσης προσφέροντας επιστημονικές, εφαρμόσιμες λύσεις που ενισχύουν την ευεξία και μαζί την αποδοτικότητα και σε βοηθούν να αλλάξεις πεποιθήσεις και συμπεριφορές και να περάσεις από τη θεωρία στην πράξη, διαμορφώνοντας νέες συνήθειες προκειμένου να κατακτήσεις την πολυπόθητη ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. 

Ιδρύθηκε από την Arianna Huffington στις ΗΠΑ το 2016 και, μέσα σε ένα χρόνο, κατάφερε να γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης στα προγράμματα ευεξίας, έχοντας πελάτες που διακρίνονται για το εργασιακό τους περιβάλλον. Στην Ελλάδα λειτουργεί από το 2018 και είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια καινοτομία έρχεται στην χώρα μας, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, προσαρμοσμένη στα ελληνικά δεδομένα. Μάθε περισσότερα στο www.thriveglobal.gr.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr