NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

Όταν τα καλλυντικά συναντούν το αμπέλι

Όταν τα καλλυντικά συναντούν το αμπέλι

Ένα body scrub με βάση τα κόκκινα σταφύλια της ποικιλίας Cabernet. Ένα αρωματικό κερί χώρου με βάση το σταφυλέλαιο. Και ένα wellness room σε ένα οινοποιείο της Σαντορίνης με θεραπείες που βασίζονται στη χρήση ενεργών δραστικών συστατικών που προέρχονται από αμπελώνες.

Έχουμε συνηθίσει να επισκεπτόμαστε έναν αμπελώνα, ένα οινοποιείο και τους χώρους παραγωγής του. Και σε μερικές περιπτώσεις τα καταστήματα με τις φιάλες, τα αξεσουάρ για το άνοιγμα ή τη διατήρηση του κρασιού, ακόμη και τα ποτήρια ή τα βιβλία σχετικά με το κρασί.

Τελευταία όμως παρατηρείται και μια τάση για χρήση των προϊόντων που παράγει ένα αμπέλι, από τον σταφυλοχυμό έως ακόμη και τα κουκούτσια των σταφυλιών. Από τα μουστοκούλουρα και το χοντρό αλάτι αρωματισμένο με κόκκινο κρασί έως τα καλλυντικά και τις υπηρεσίες spa με βάση αλλά και με συνοδεία κρασιού.

Οι πρώτες ύλες ενός αμπελιού φαίνεται πλέον να ακολουθούν μια πλούσια σε διακλαδώσεις καθώς και περισσότερο βιώσιμη διαδρομή. Τι συμβαίνει λοιπόν όταν το αμπέλι συναντά τα καλλυντικά και τις υπηρεσίες ομορφιάς;

Κτήμα Αβαντίς: Spa με πρώτες ύλες από αμπελώνες και ένα ποτήρι κρασί στο χέρι

Σχεδόν όλοι γνωρίζουν το κτήμα Αβαντίς και πολλοί γνωρίζουν επίσης ότι η ονομασία του προέρχεται από το αρχαίο όνομα της Εύβοιας. Η περιοχή είναι παραδοσιακά αμπελουργική, ενώ πολλοί ντόπιοι την ονομάζουν ακόμη και σήμερα, Αμπέλια.

Το πρώτο μπουκάλι Αβαντίς εμφιαλώθηκε το 1994, σοδειάς 1993, ενώ από τότε το μοναδικό terroir, με το μικροκλίμα του Κτήματος Αβαντίς παράγει τόσο γηγενείς ευβοϊκές ποικιλίες, όσο και διεθνείς. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην ποικιλομορφία διαφορετικών κλώνων του Syrah και στην αναβίωση της ευβοϊκής ποικιλίας Μαυροκουντούρα.

Παλαιότερα στο ισόγειο βρισκόταν το παραδοσιακό πατητήρι, για την παραλαβή των σταφυλιών από τα γαϊδουράκια που ξεφόρτωναν εκεί κοφίνια γεμάτα σταφύλια. Σήμερα, το παλιό πατητήρι φιλοξενεί το δωμάτιο Ευεξίας Lenga που χρησιμοποιεί φυσικά καλλυντικά από τους αμπελώνες του Οινοποιείου, τα οποία δημιουργήθηκαν το 2009 από τη Λένγκα, τη σύζυγο του Οινοποιού Απόστολου Μούντριχα.

Το 2009 δημιούργησε το Lenga Grape Spa, μια σειρά καλλυντικών wine & grape spa προϊόντων με βάση προερχόμενες από τον καταπράσινο και ευωδιαστό αμπελώνα πρώτες ύλες και, κυρίως, από τα σταφύλια του Κτήματος Αβαντίς.

Τα ελληνικά καλλυντικά από σταφύλι συνδέουν την ευεξία με το κρασί, ενώ ταυτόχρονα παραμένουν πράσινα προϊόντα με οικολογική συνείδηση, ντυμένα με eco friendly υλικά που σέβονται την φύση.

Πλέον έχουν δημιουργηθεί και δύο χώροι σταφυλοθεραπείας (Oenotherapy) και ευεξίας μέσα στα δύο οικογενειακά οινοποιεία, το Wellness Room στο ελληνικό οινοποιείο Αβαντίς στην Εύβοια και το Άνυδρους Cellar Door στα Φηρά της Σαντορίνης, όπου οι θεραπείες πραγματοποιούνται με τη συνοδεία ενός ποτηριού με κρασί, ενώ η Λένγκα έχει λάβει και βραβείο Καινοτομίας Γυναικείας Επιχειρηματικότητας.

Lykos Winery: Η ομορφιά που κρύβεται μέσα σε μια ρώγα σταφύλι

Στην Κεντρική Ελλάδα, στο νησί της Εύβοιας και την αμπελουργική ζώνη του Ληλάντιου Πεδίου, βρίσκεται το Οινοποιείο Λύκος.

Ο Απόστολος Λύκος το 1991, θέλησε να συνεχίσει την οινική και γαστρονομική παράδοση της οικογένειας και να αναπτύξει ένα σύγχρονο οινοποιείο με στόχο την αναβάθμιση του Ευβοϊκού αµπελώνα.

Σήμερα το οινοποιείο είναι επισκέψιμο όλο το χρόνο. Οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν γευσιγνωσία στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα με τα παλιά βαρέλια του παππού που έχουν ζωγραφιστεί, να ξεναγηθούν στις υπόγειες κάβες µε τα δρύινα βαρέλια και στο χώρο της γραμμής εμφιάλωσης. Η εμπειρία αυτή μπορεί να εμπλουτιστεί με γεύμα στο εστιατόριο της οικογένειας Λύκου, που έχει γαστρονομική παράδοση 60 χρόνων καθώς και με την επίσκεψη στους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής.

Ενώ η Νανά Λύκου έχει επικεντρωθεί κυρίως στην ανάπτυξη φυτικών καλλυντικών με βάση την πρώτη ύλη του οινοποιείου με την επωνυμία «Miss Nana Wolf».

Με το μότο “η ομορφιά κρύβεται μέσα σε μια ρώγα σταφύλι” χρησιμοποιεί φυσικά αντιοξειδωτικά προϊόντα σε συνδυασμό με την πρώτη ύλη από το οινοποιείο “Lykos Winery” δημιουργώντας μια σειρά περιποίησης που περιλαμβάνει συστατικά που προέρχονται από το σταφύλι, ωφελούν την επιδερμίδα και χαρίζουν ευεξία.

Πιο συγκεκριμένα η ρεσβερατρόλη και ορισμένα συστατικά που ευθύνονται για την μακροζωία των αμπελιών σε συνδυασμό με πολυφαινόλες του κρασιού και τη βινιφερίνη είναι ιδιαίτερα ευεργετικά για την επιδερμίδα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr