NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

To καλοκαιρινό Φεστιβάλ στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»

To καλοκαιρινό Φεστιβάλ στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»

Από τον παραδοσιακό χορό και τραγούδι μέχρι τον θεατροποιημένο Ντοστογιέφσκι και το μουσικό αφιέρωμα στον σπουδαίο Γρηγόρη Μπιθικώτση, λόγω των εκατό χρόνων από τη γέννησή του, μέχρι τις θεατρικές παραστάσεις με έργα του Ζωρζ Φεντώ και του Μιγκέλ ντε Θερβάντες, μια βεντάλια ποικίλων εκδηλώσεων περιμένει όσους επισκεφθούν το πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» τις προσεχείς ημέρες.

Από την Παρασκευή 26 Αυγούστου μέχρι την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου η Περιφέρεια Αττικής διοργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων στο θέατρο του Μητροπολιτικού Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης», το οποίο αποτελεί και το μεγαλύτερο Μητροπολιτικό Πάρκο της Αθήνας, συνολικής έκτασης περίπου 1.200 στρεμμάτων πλούσια σε χλωρίδα και πανίδα, ενταγμένα στον οικιστικό ιστό.

Ενδεικτικά αξίζει να αναφέρουμε, προκειμένου να γίνει πιο εύκολα αντιληπτό το μέγεθος της έκτασης του πάρκου «Αντώνης Τρίτσης», ότι το Hyde Park στο Λονδίνο έχει έκταση 1.420 στρέμματα, το Central Park στη Νέα Υόρκη 3.410 στρέμματα, ενώ ο Εθνικός Κήπος 158 στρέμματα.

antonis-tritsis-park.png?mtime=20220823184820#asset:367405



Στα πλαισια της αξιοποίησης των χώρων του πάρκου, το Φεστιβάλ αναμένεται να συμβάλει στην ενίσχυση της αντίληψης αλλά και στην αναβάθμιση του πάρκου ως μητροπολιτικού χώρου πολιτισμού, αθλητισμού και ψυχαγωγίας, εύκολα προσβάσιμου σε όλους. Έτσι όλες οι εκδηλώσεις που γίνονται στο ανοιχτό θέατρο του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης», ξεκινούν στις 21:00 μ.μ. και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ

Σάββατο, 27 Αυγούστου

Θεατρική παράσταση με τίτλο «Η Λεονί βιάζεται ή το όμορφο κακό» του Ζωρζ Φεντώ, σε σκηνοθεσία του Τάσου Πυργιέρη. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Παναγιώτα Βιτετζάκη, Θάνος Λέκκας, Χρήστος Σταθούσης, Αντιγόνη Κουλουκάκου, Αλέξανδρος Βάρθης, Κώστας Δελακούρας, Κατερίνα Ρίζου, Φρόσω Μάνη.

Κυριακή, 28 Αυγούστου: Θεατρική παράσταση με τίτλο «Στου Μποχώρη», σε σκηνοθεσία Βάνας Πεφάνη με τους Κώστα Αρζόγλου, Πέμυ Ζούνη κ.α.


antonis-tritsis-park-2.png?mtime=20220823185054#asset:367406

Δευτέρα, 29 Αυγούστου

Μουσική συναυλία – Αφιέρωμα στο σπουδαίο Γρηγόρη Μπιθικώτση, τον «Ερμηνευτή της Ρωμιοσύνης». Συντελεστές: Γρηγόρης Μπιθικώτσης (τραγούδι), Άννα Μπιθικώτση (σενάριο – αφήγηση – τραγούδι), Σωτήρης Δογάνης (τραγούδι) Σταυρούλα Εσαμαπαλίδη (τραγούδι), Λαϊκή Ορχήστρα “ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ”, Νίκος Στρατηγός (πιάνο – διεύθυνση ορχήστρας), Αλέξανδρος Ψωμόπουλος (μπουζούκι ), Βασίλης Τριανταφυλλόπουλος (μπουζούκι), Πόλυς Πελέλης (μπάσο), Γιώργος Τσουπάκης (ντραμς), Δημήτρης Γαλίτης (κιθάρα). Επιμέλεια προβολής video’s σπάνιου οπτικού υλικού από το αρχείο του Γρηγόρη και της Άννας Μπιθικώτση: Μανώλης Τσότρος, Σκηνοθεσία: Κώστας Νικολόπουλος, Καλλιτεχνική επιμέλεια: Γρηγόρης & Άννα Μπιθικώτση.

Τετάρτη, 31 Αυγούστου

Παραδοσιακό μουσικό και χορευτικό πανόραμα με τίτλο «Μουσική στις άκρες του Ελληνισμού». Συμμετέχουν ο Σάββας Σιάτρας (Ηπειρωτική Ελλάδα), ο Ιάκωβος Ηλιάδης (Θράκη/ Μ. Ασία), ο Μπάμπης Τερζάκης (Κρητικά)και η Μαρία Σκουλά με το Νίκο Ευβοιώτη (νησιώτικα).

Πέμπτη, 1η Σεπτεμβρίου

Μουσική συναυλία με το Γιάννη Σαββιδάκη και το συγκρότημά του.

Σας προτείνουμε σε κάθε περίπτωση να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής (www.patt.gov.gr/category/6- ενημέρωση/ εκδηλώσεις περιφέρειας), για την περίπτωση αναβολής της εκδήλωσης λόγω κρουσμάτων κορονοϊού ή κινδύνου πυρκαγιάς, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Καλή Θέαση!

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr