NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

Μα τι συμβαίνει με τα ζαχαροπλαστεία στο Παγκράτι;

Μα τι συμβαίνει με τα ζαχαροπλαστεία στο Παγκράτι;

Κρυμμένα ζαχαροπλαστεία με ghost kitchens που πρέπει να είσαι ενημερωμένος τόσο για να τα βρεις όσο και για το μενού ώστε να παραγγείλεις. Ζαχαροπλαστεία που ανακαλύπτονται από την μυρωδιά τσουρεκιού που σπάει τη μύτη εδώ και γενιές. Ζαχαροπλαστεία με φόντο το παρασκευαστήριο και τη βιτρίνα στο background. Και πολυάριθμα ζαχαροπλαστεία και παγωτατζίδικα που μετρούν από λίγους μήνες έως λίγες μέρες ζωής αλλά μας ταξιδεύουν γλυκά στο πιο νοσταλγικό παρελθόν.

Απλά και αγαπημένα όπως Lido, Γαλυφιανάκης, Τούλα και Pastry Family. Πιο πρόσφατα, με μια μόνιμη θέση στο κουταλάκι μας όπως Mon chou, Ohh boy και Marabou. Αλλά και ένα νέο κύμα ζαχαροπλαστείων που ανανεώνουν των γλυκό χάρτη της περιοχής.

Από τα τρίγωνα κομμάτια του παραδοσιακού γαλακτομπούρεκου με μια ελαφριά δόση κανέλας ως του μπαμπάδες με ρούμι σε σχήμα μαργαρίτας, τις φρεσκοφουρνισμένες αφράτες μαντλέν και τις τάρτες λεμόνι με μια εσανς πρόβειου γιαουρτιού… το Παγκράτι αποτελεί έναν ζαχαροπλαστικό κόσμο προς εξερεύνηση,

Αν λοιπόν έπρεπε να φτιάξουμε έναν χάρτη του Παγκρατίου με γλυκές διαδρομές και τα νέα νόστιμα “αξιοθέατα” θα ήταν κάπως έτσι…

Η νέα “φουρνιά” ζαχαροπλαστείων

Οι πιο πρόσφατες προσθήκες στον γλυκό χάρτη του Παγκρατίου. Μετρούν από μέρες έως λίγους μήνες ζωής και έχουν μια φρέσκια “μυρωδιά”.

Ρεσιτάλ

Η νέα άφιξη, η πιο πρόσφατη προσθήκη. Στο αριστερό μας χέρι ανεβαίνοντας την οδό Αναπαύσεως, τον δρόμο που βρίσκεται και το αδερφάκι του, το Κάιν, μιας και μοιράζονται τον ίδιο ιδιοκτήτη.

Κάπου ανάμεσα σε ένα παραδοσιακό καφέ-ζαχαροπλαστείο, ένα “εστιατόριο γλυκών” με ένα δεύτερο μενού με γλυκά που μπορείς να γευτείς μόνο καθισμένος στα τραπεζάκια και την συνήθεια… να σου βάζουν διαφορετικά “γαλαξιακά” κουτιά ώστε να μην μπερδεύονται οι γεύσεις των γλυκών, το ζαχαροπλαστείο αυτό δίνει ήδη… ρεσιτάλ.

Madam Fraise


H φράση που κολλάει εδώ στα ελληνικά είναι “χάρμα οφθαλμών” αλλά εμείς θα προτιμήσουμε απλά το: Eye candy!

To πρώτο ζαχαροπλαστείο φάντασμα της Αθήνας ή απλά το πρώτο ζαχαροπλαστείο της Αθήνας δίχως βιτρίνα εξυπηρετεί με διανομή ή με τη δυνατότητα pick up των γλυκών μας, όπου μπορούμε να ρίχνουμε παράλληλα κλεφτές ματιές στο ανοιχτό τους εργαστήριο ώσπου να πάρουμε στα χέρια μας το σίγουρα εντυπωσιακό κουτί με το επίσης θεαματικό περιεχόμενο.

Φίλινκγς

Το νέο pastry lab στην οδό Πύρρωνος στο Παγκράτι μας γεμίζει με συναισθήματα… πληρότητας και ευδαιμονίας καθώς δοκιμάζουμε τα γλυκά του, με τα άκρως ενδιαφέροντα fillings.

Είναι άλλωστε προφανές ότι εκτός από τα γλυκά, μας κέρδισε και το ελληνικό-αγγλικό λογοπαίγνιο στο όνομά του.

Morris Brown

Το χειροποίητο ιταλικό gelato του Morris Brown μπορείτε να βρείτε εδώ και λίγο καιρό και στο Παγκράτι και συγκεκριμένα στο πάνω μέρος της Πλατείας Βαρνάβα.

Antonis Selekos Panettone and Conceptual Desserts


Αν και το στούντιο του Αντώνη Σελέκου στο Παγκράτι μετρά λίγα χρόνια ζωής δε θα μπορούσε να λείπει από αυτο το αφιέρωμα αφού σίγουρα έχει φρέσκια πνοή και ανεπανάληπτη μυρωδιά.

Το ιδανικό μέρος για να μπορείτε να γεύεστε μετρημένα νόστιμα και καλομελετημένα γλυκά και κυρίως σπιτικό Panettone όλο το χρόνο.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr