NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Success Stories στη δεύτερη και τελευταία ημέρα του Routelab

Success Stories στη δεύτερη και τελευταία ημέρα του Routelab

Το πέμπτο στη σειρά Routelab τελείωσε με επιτυχία στο νέο λιμάνι της Πάτρας με γενικό θέμα Thriving Global αναδεικνύοντας δράσεις που σχετίζονται άμεσα με την καινοτομία, την έρευνα και την μεταφορά γνώσης.​

Δείτε εδώ τι έγινε την πρώτη ημέρα του Routelab. Η δεύτερη ημέρα του Routelab ξεκίνησε με Success Stories.

Επιτυχημένες ιστορίες start up εταιρειών που ξεπέρασαν τα πατρινά και ελληνικά σύνορα. Ιδέες εμπνευσμένων ανθρώπων που κέρδισαν το παγκόσμιο ενδιαφέρον και πολλές από αυτές εξαγοράσθηκαν από κολοσσούς της τεχνολογίας.

Ο Α. Μανιατόπουλος ιδρυτής και Διευθ. Σύμβουλος της Yodiwo μίλησε μεταξύ άλλων για το όραμά του που είναι να διευκολύνει με τα προϊόντα της Yodiwo τους οργανισμούς να ακολουθούν τα πρότυπα περιβαλλοντικής και κοινωνικής ευθύνης και χρηστής διακυβέρνησης (ESG).

Ο Δ. Αναστασίου της Irida Labs μίλησε για τη τεχνητή νοημοσύνη πάνω σε εικόνες και τη σωστή διάχυση της πληροφορίας -όχι της παρακολούθησης- μέσα από την χρήση των καμερών ενώ αναφέρθηκε και στην πλατφόρμα τους perCV.ai.

Ο Ν. Ιωάννου συνιδρυτής του κοινωνικού δικτύου Brookly ξεκίνησε από την Πάτρα με την πρώτη χρονολογικά ψηφιακή πλατφόρμα παραγγελίας φαγητού το delivery.gr-η οποία αργότερα εξαγοράσθηκε- και στο Routelab ξεδίπλωσε την έμπειρη ματιά ενός επενδυτή σε νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνολογίας.

Η ιστορία, οι γνώσεις και η εμπειρία συνεχίσθηκαν στο επόμενο session, όπου ο Λάζαρος Κάψιας ιδρυτής και Διευθ. Σύμβουλος της Loctio αναφέρθηκε στην ασύρματη τεχνολογία αλλά και στην αέναη ανάγκη της εξέλιξης μέσα από μικρές και μεγάλες αποφάσεις, όπως έκανε ο ίδιος. Ο Μ. Λιάπης Γεν. Διευθυντής του Οργανισμού Generation Y, ηγέτιδα εταιρεία στο χώρο του ψηφιακού μετασχηματισμού ανέλυσε -σαν ένας επιτυχημένος Coach- την ανάγκη δημιουργίας και συνεργασίας ομάδων αναδεικνύοντας πάντα τις δεξιότητες του κάθε ατόμου που συμμετέχει σε αυτές για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα.

H κυρία Κατερίνα Πραματάρη, Partner στο Uni.Fund και Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, μετέφερε από την σκηνή του Routelab την δική της εμπειρία και γνώση όσον αφορά την καινοτομία αλλά και την προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας. Να σημειωθεί ότι η κα Πραματάρη είναι η βασική ιδρυτής της ACEin ενός κορυφαίου πανεπιστημιακού επιταχυντή που έχει βραβευθεί για τη γεφύρωση του εταιρικού κόσμου με τις νεοφυείς επιχειρήσεις του Πανεπιστημίου.

Μια αναδρομή στο παρελθόν έκαναν μέσα από μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που μας πήγε 30 χρόνια πίσω -τότε που οι όροι start up και νεοφυής επιχειρηματικότητα ήταν άγνωστοι για όλους- οι κ.κ. Γ. Κικίδης και Στ. Κουτρουμπίνας για να φθάσουμε στο σημερινό παρόν αλλά και στο ακόμα πιο ελπιδοφόρο μέλλον του οικοσυστήματος καινοτομίας και έρευνας της Πάτρας.

Ο Γ. Κικίδης έμπειρο στέλεχος τεχνολογίας και επιχειρηματίας υπήρξε συνιδρυτής σε μια σειρά νεοφυών τεχνολογικών καινοτόμων προϊόντων στους κλάδους λογισμικού, ηλεκτρονικών και ημιαγωγών.

Ο Στ. Κουτρουμπίνας Διευθ. Σύμβουλος της Meazon A.E. που αναπτύσσει καινοτόμα προϊόντα στο χώρο της ενέργειας εμφανίστηκε πιο επίκαιρος από ποτέ σε μια εποχή που το ενεργειακό απασχολεί στο έπακρο την παγκόσμια κοινότητα.

H αυλαία του Routelab έπεσε με την ανοιχτή συζήτηση- forum για τις προοπτικές ανάπτυξης του οικοσυστήματος καινοτομίας της Πάτρας. Ο Υφυπουργός Έρευνας & Τεχνολογίας Χρίστος Δήμας , ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας & Τεχνολογίας Φωκίων Ζαΐμης, ο Πρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας , ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτων Μαρλαφέκας και ο Consulting Principal της Deloitte Χάρης Αντωνόπουλος προσέγγισαν ζητήματα όπως το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των start-ups και η διασύνδεση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας με την Πανεπιστημιακή κοινότητα υπό τον συντονισμού του δημοσιογράφου του IONIAN TV, Γιάννη Πομώνη.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr