NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

Επιστρέψαμε σε μια Αθήνα γεμάτη με νέα μαγαζιά

Επιστρέψαμε σε μια Αθήνα γεμάτη με νέα μαγαζιά

Όσο εμείς κάναμε βουτιές, χαιρόμασταν τον ήλιο και αλλάζαμε νησιά ταξιδεύοντας στα καταστρώματα των πλοίων, τυπώνονταν μενού, πίνακες έβρισκαν τη θέση τους σε τοίχους, συνθέτονταν επιδαπέδια μωσαϊκά και στήνονταν τραπέζια και καρέκλες. Και κάπως έτσι κάθε μέρα που περνά ανακαλύπτουμε και από ένα νέο στέκι.

Επιστρέφοντας εδώ και αρκετές πια ημέρες στην Αθήνα διαπιστώνουμε ότι η δική μας άφιξη σαφέστατα δεν είναι η μόνη. Νέα ονόματα, μέρη, γεύσεις αναδιαμορφώνουν και εμπλουτίζουν τον γευστικο χάρτη της πόλης κάνοντας μας να επισκεπτόμαστε και να δοκιμάζουμε συνεχώς κάτι νέο.

“Κατεβαίνοντας κάτω” στο κέντρο που λέμε συχνά για αδιευκρίνιστους λόγους σε όποιο μέρος της Αθήνας και αν βρισκομαστε ή έστω σε αυτό το άρθρο θα ανακαλύψετε πολλά από αυτά.

The Architects of Time


Σε μια ιστορική στοά της Αθήνας, στο Μέγαρο Παπαθανασίου στο νούμερο 3 της πλατείας Αγίων Θεοδώρων βρίσκουμε πλέον το The Architects of Time. Από το υπόγειο του κτιρίου που στην εποχή του Μεσοπολέμου λειτούργησε ως καταφύγιο και σήμερα έχει μετατραπεί σε κελάρι, τις νόστιμες μεσογειακές γεύσεις και τα cocktails ως τα έργα τέχνης σύγχρονων Ελλήνων δημιουργών που θα φιλοξενούνται στο χώρο, με αφετηρία την ατομική έκθεση του Δημήτρη Ντόκου με θέμα “Ιδεογράμματα | Ideograms” (διάρκεια έως τις 31 Οκτωβρίου 2022), υπάρχουν πολλοί λόγοι για να γίνει το επόμενο σας στέκι.

Abstract

Καθώς τα στενάκια στη γειτονιά ανάμεσα από την Ερατοσθένους και την πλατεία Προσκόπων αποκτούν νέα ζωή, βρίσκουμε στην περιοχή του λεγόμενου και ως Κάτω Παγκρατίου το Abstract που έχει κάτι απροσδιόριστα ή αφηρημένα οικείο και χαλαρό στην ατμόσφαιρά του, ενώ παράλληλα με τα τραπεζάκια του έξω ζωντανεύει έναν μικρό πεζόδρομο. Θα βρείτε από ενδιαφέροντα signature cocktails και ετικέτες κρασιού από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα ως μια σειρά από αλλιώτικα και αφράτα hot dogs.

Τhe Rooftop


Ουσιαστικά κάνουμε λόγο για το open air bar στην κορυφή του ξενοδοχείου "Selina", μια αλυσίδα καταλυμάτων που υπάρχει σχεδόν σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Βρίσκεται στα ορεινά της πλατείας Θεάτρου που πλέον έχει αρχίσει να παρουσιάζει μια νέα κινητικότητα, ενώ τα πολυάριθμα events που συμβαίνουν εδώ, από τα lives και τα DJ sets, τις οινογνωσίες και θεματικά μπάρμπεκιου ως τα events σε συνεργασία με άλλους οργανισμούς και θεσμούς, όπως πρόσφατα το illustradays, δίνουν κάθε τόσο παλμό και χρώμα στο νέο, ενδιαφέρον “Rooftop” της πόλης.

Blind Spot


Το Blind Spot που πολλοί έχουμε συνδέσει με το Χαλάνδρι άνοιξε πρόσφατα ψηλά και στην οδό Ευφράνορος στο Παγκράτι. Το νέο αδερφάκι του Blind Spot μας είναι ήδη οικείο, καθώς έχει παρόμοια αισθητική στεγάζεται σε ένα ψηλοτάβανο, φωτεινό χώρο με ανοιχτόχρωμα ξύλινα τραπέζια. Ο καφές του προέρχεται από τους Έλληνες roasters της Area 51 και όπως και στο Χαλάνδρι σας περιμένουν και εκεί τα χαρακτηριστικά αφράτα cinnamon rolls και πλήθος άλλων brunch επιλογών.

Teefonas


Στην περιοχή του Ψυρρή και την οδό Σαρρή, με το που μπει κανείς στον “Teefona” , δύσκολα να βγει. Καταρχάς χρειάζεται λίγη ώρα να αποκωδικοποιήσεις το τι βλέπεις στο χώρο, από το πατάρι ως τις τοιχογραφίες και το μωσαϊκο και ύστερα λίγη ακόμα για να επιλέξεις σε ποιο σημείο θέλεις να καθίσεις. Θα βρείτε το πρωί καφέ, cinnamon rolls, ακόμη και γάλα με δημητριακά μέχρι cocktails για το βράδυ.

Agape Athens

Το νέο wine bar της πόλης βρίσκεται στο Θησείο, σε ένα ψηλοτάβανο νεοκλασικό στην Ηρακλειδών. Το ιδιαίτερο κελάρι του είναι ένας γυάλινος θάλαμος που φιλοξενεί πολλές ετικέτες κρασιών από τον ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα. Εξέχουσα θέση στον χώρο έχουν και τα φυτά, ενώ πέρα από τα κρασιά και τα signature cocktails που είναι εμπνευσμένα από το αρτικόλεξο της Αγάπης, θα βρείτε καθημερινά καφέ της Wise Cup και αρκετές επιλογές για brunch και light dinner.

Holy Llama

Ο πρώτος εστιατορικός χώρος του vegan Holy Llama άνοιξε στο Σύνταγμα, στην οδό Νίκης, που εδώ και χρόνια έχει συνδεθεί με τις ευκαιρίες που προσφέρει σχετικά με τις vegan επιλογές, πολύ πριν γίνει πολύ εύκολο να τις βρει κανείς διάσπαρτες σε όλη την πόλη. Vegan λιχουδιές και brunch, από κρουασάν και pain au chocolat μέχρι french toast.

Tylers

Τώρα πέρα από το Παγκράτι μπορείτε να βρειτε τα αφράτα bao buns του concept street food Tyler’s και κοντά στο Σύνταγμα. Σκηνικό και συσκευασίες παραμένουν βγαλμένα από ταινία, αφού θυμίζουν κάτι ανάμεσα σε fight club, κάποιο funky διαγαλαξιακό ταξίδι.

Ρεσιτάλ

Βρίσκεται στο αριστερό μας χέρι ανεβαίνοντας την οδό Αναπαύσεως στο Παγκράτι. Κάπου ανάμεσα σε ένα παραδοσιακό καφέ-ζαχαροπλαστείο, ένα “εστιατόριο γλυκών” με ένα δεύτερο μενού με γλυκά που μπορείς να γευτείς μόνο καθισμένος στα τραπεζάκια και τη συνήθεια… να σου βάζουν διαφορετικά “γαλαξιακά” κουτιά ώστε να μην μπερδεύονται οι γεύσεις των γλυκών, το ζαχαροπλαστείο αυτό δίνει ήδη… ρεσιτάλ.

Φίλινγκς

Το νέο pastry lab στην οδό Πύρρωνος στο Παγκράτι μας γεμίζει με συναισθήματα… πληρότητας και ευδαιμονίας, καθώς δοκιμάζουμε τα γλυκά του, με τα άκρως ενδιαφέροντα fillings. Είναι άλλωστε προφανές ότι εκτός από τα γλυκά, μας κέρδισε και το λογοπαίγνιο στο όνομά του.

Τιτάνας

Μια βόλτα σε ένα καφενεδάκι της παιδικής μας ηλικίας. Σαν αυτά που σπάνια δυστυχώς ακόμα βρίσκουμε σε μερικά νησιά ή χωριά. Το παιχνίδισμα ανάμεσα στο σήμερα και το χθες, στα funky και συνάμα στα ρετρό στοιχεία… είναι τιτάνιο. Βρίσκεται στον Νέο Κόσμο και στη βιτρίνα θα βρείτε την επιγραφή από τα “Μικρά Ποιήματα” του Ντίνου Χριστιανόπουλου: “ Απ’όλα τα αφηρημένα ουσιαστικά πειράζει να εξαιρέσουμε τη μοναξιά;”

Tsiftis

Βρίσκεται στην περιοχή των Ιλισίων επί των οδών Μιχαλακοπούλου και Σεβαστείας. Το μενού είναι για “τη μέση”, για μοίρασμα και αλλάζει συχνά. Δοκιμάστε τα αμπελοφάσουλα με σταφύλι, αγουρίδα και ξινομυζήθρα και τη μακαρονάδα με αχινό.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr