NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

Καφές στο χέρι στην περιοχή των Εξαρχείων

Καφές στο χέρι στην περιοχή των Εξαρχείων

Είναι οι βόλτες και οι περίπατοι του Σαββατοκύριακου που χρειάζονται απαρέγκλιτα έναν καλό καφέ στο χέρι. Κάτι σαν να πηγαίνεις για καφέ με φίλους, αλλά με φόντο εναλλασσόμενα σημεία στην πόλη. Η μόνη διαφορά είναι το ποτηράκι στο χέρι που κάνει το βήμα κάπως πιο ομαλό, τις γουλιές να παρεμβάλλονται ανάμεσα στις συζητήσεις και συνεπώς τις βόλτες πιο απολαυστικές.

Και στα Εξάρχεια είναι λες και κάποιος τοποθέτησε πολλές καλές επιλογές για το ξεκίνημα της βόλτας στην ίδια περιοχή. Άλλωστε οι βόλτες που ξεκινούν από τα Εξάρχεια περνούν σίγουρα από ωραίες διαδρομές στο κέντρο, στον Λυκαβηττό, στον λόφο του Στρέφη…

Κάποιες πιο πρόσφατες προσθήκες, οι διαχρονικές επιλογές και επιλογές με τους ανθρώπους που μας φτιάχνουν καφέ και μαζί τη μέρα. Σε κάθε περίπτωση μια γευστική ανακεφαλαίωση στο κεφάλαιο “καφές στο χέρι στην περιοχή των Εξαρχείων” δεν βλάπτει.

Kaldi

Το Kaldi είναι κάτι ανάμεσα σε καφεκοπτείο και cafe από όπου μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου ή να τον πάρεις μαζί σου στη βόλτα. Το θέμα είναι ότι η μυρωδιά φρεσκοκομμένου καφέ είναι συχνά τόσο έντονη που πλημμυρίζει όλο το τετράγωνο γύρω από την Ιπποκράτους στο σημείο που βρίσκεται η είσοδος. Έτσι είναι δύσκολο να αντισταθεί κανείς σε αυτό το γεγονός.

Foyer espresso bar

Εδώ η εμπειρία του καφέ είναι πολύπλευρη. Πέρα από τον αναμφίβολα καλό καφέ θα φύγετε έχοντας προμηθευτεί αγαπημένα περιοδικά που δεν θα βρείτε πολύ εύκολα άλλου, όπως το περιοδικό Standart που ασχολείται με τον cafe, αλλά και το εξαμηνιαίο Apartamento και το Kennedy Magazine. Αν πάλι είστε λάτρης και του καφέ που φτιάχνεται σπίτι θα βρείτε φίλτρα, coffe cups, καθώς και άλλα είδη εξοπλισμού.

Bayard

Η βόλτα με τον σκύλο θέλει καφέ και όλα αυτά μαζί το Bayard. Κατ' εξοχήν σκυλοφιλικό στέκι με ειδικές λιχουδιές για τα τετράποδα, καλό καφέ για τους ιδιοκτήτες του και καλή παρέα για όλους.

Kolor

Σίγουρα υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος που οι άνθρωποι δεν βλέπουμε την καθημερινότητα μας ασπρόμαυρη- τουλάχιστον όχι όλοι-. Οι άνθρωποι έρχονται στο κατά τα άλλα ολόλευκο Kolor με επίκεντρο τον καφέ και είναι εκείνοι που δίνουν το χρώμα στον χώρο, μετατρέπουν το λευκό σε καμβά μιας όμορφης καθημερινότητας που ξεκινά από το πρωί με καφέ στο χέρι.

I cake you

Θα βρείτε πολλές φορές το σύνθημα "ξεχάστε τη δίαιτα", ίσως σε λίγο πιο ωμή γλώσσα ("fuck diet"), σε αυτό το μαγαζί. Και όχι άδικα. Αφού αναπόφευκτα μαζί με τον καφέ στο χέρι θα φύγετε με μπόλικα φρέσκα και μυρωδάτα μπισκότα. Ιδανικά με κομματάκια σοκολάτας και φυστικοβούτυρο.

Blue Bear

Το μικρό σοκ που μας προκάλεσε το κλείσιμο του Floral, του καφέ στην περίφημη Μπλε Πολυκατοικία των Εξαρχείων έχει κλείσει μια... μπλε αρκούδα. Το ξεκίνημα μιας βόλτας από τη μπλε πολυκατοικία με καφέ στο χέρι, δεν μπορεί παρά να είναι καλό.

Kobra

Στα όρια μεταξύ Εξαρχείων και Κολωνακίου, στην οδό Ναυαρίνου θα βρείτε ένα από τα πλέον προτεινόμενα καφεδάκια στο χέρι με την εντυπωσιακή πάπια στο ποτηράκι. Όσες φορές και αν πάρουμε καφέ από το Kobra δεν παύουμε να το χαζεύουμε που και που περπατώντας.

Lulu

Το Lulu πέρα από καλό καφέ έχει και οικολογική συνείδηση. Κρατήστε και εσείς τη συνείδηση σας ήσυχη. Φέρτε μαζί σας το δικό σας coffee cup για να πάρετε τον καφέ στο χέρι και κερδίσετε μια μικρή έκπτωση.

Warehouse

Στο Warehouse εκτός από τον καφέ στο χώρο ή τον coffee to go, μπορείτε να επιλέξετε τους κόκκους της αγαπημένης σας ποικιλία για να φτιάξετε καφέ στο σπίτι.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr