NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

Athens Wine & Art Festival: Όταν η τέχνη συναντά το κρασί

Athens Wine & Art Festival: Όταν η τέχνη συναντά το κρασί

Τα έργα ζωγραφικής γύρω από μια τραπεζαρία και ένα καλό κρασί να γεμίζει τα ποτήρια ξανά και ξανά. Τα εγκαίνια των εκθέσεων που συνοδεύονται από την αναζήτηση του δίσκου με τα γεμάτα με κρασί ποτήρια, αλλά και πρόσφατα οι εκθέσεις με τοποθεσία αμπέλια και οινοποιεία. Η τέχνη και η δημιουργικότητα που πολλές φορές κάνουν τις ετικέτες από τις φιάλες κρασιού να ξεχωρίζουν και η τέχνη των συζητήσεων που γίνεται με ποτήρια κρασιού στο χέρι. Αλλά και η τέχνη του να δημιουργείς κρασί από το αμπέλι ως το ποτήρι.

Η συνάντηση τέχνης και κρασιού έχει πολλές προεκτάσεις, πολλά παρακλάδια κάτι που όσο πιο πολύ ασχολείται κανείς με τους δύο κλάδους, τόσο πιο συχνά… το συναντά.

wineART.jpg?mtime=20221004214011#asset:375797


Το δεύτερο Athens Wine & Art Festival αποτελεί μια τέτοιου είδους συνάντηση, ένα φεστιβάλ τέχνης και κρασιού. Με περισσότερα από 80 επιλεγμένα, boutique οινοποιεία από κάθε άκρη της Ελλάδας, 500 διαφορετικά κρασιά και μια retrospective έκθεση από το σπάνιο αρχείο της ΑΣΚΤ. Και μια έκθεση με επιλεγμένα, σπάνια έργα από το αρχείο της σχολής, υπό την επιμέλεια του κου Μανώλη Καρτεράκη, ιστορικού Τέχνης ΑΣΚΤ, επιμελητή της συλλογής.

Το φεστιβάλ επιστρέφει στις 8 & 9 Οκτωβρίου στον εμβληματικό χώρο της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών στην Αθήνα, η οποία στεγάζεται από το 1997 στην οδό Πειραιώς 256, στους χώρους της παλιάς βιομηχανίας των «Ελληνικών Υφαντηρίων Α.Ε.», γνωστή και με το όνομα του ιδιοκτήτη, ως «Σικιαρίδειος».

Boutique και νέα οινοποιεία σε ένα πρωτοποριακό περιβάλλον τέχνης


Πολλά από τα οινοποιεία θα εμφανιστούν για πρώτη φορά σε έκθεση, παρουσιάζοντας τη δουλειά τους και τα δημιουργήματά τους στο οινόφιλο κοινό μέσα σε ένα πρωτοποριακό περιβάλλον τέχνης.

Ένα ποτήρι από μία ποικιλία που δεν έχετε ξαναδοκιμάσει. Οι συνομιλίες με τους οινοποιούς και τους αμπελουργούς, η ανακάλυψη των αγαπημένων σας στυλ, οι οινογνωσίες εκατοντάδων σπάνιων και ασυνήθιστων κρασιών από περισσότερες από δέκα οινοπαραγωγικές περιοχές της χώρας…

wineart.jpeg?mtime=20221004214050#asset:375798


Αλλά και μια έκθεση με επιλεγμένα έργα από τη συλλογή της ΑΣΚΤ, dj sets, εικαστικά δρώμενα, δημιουργική ενασχόληση των παιδιών και τα εκπαιδευτικά σεμινάρια είναι μερικοί από τους λόγους για να επισκεφθεί κανείς το «2nd ATHENS WINE AND ART FESTIVAL» που θα διεξαχθεί στις 8 & 9 Οκτωβρίου σε ένα μοναδικό χώρο 2.500 τ.μ., όπου η τέχνη συνυπάρχει αρμονικά, αλλά και δυναμικά με το κρασί.

wineart1.jpeg?mtime=20221004214120#asset:375799


Τοποθεσία:

Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών, αίθουσα Νίκος Κεσσανλής

Πειραιώς 256, Αθήνα


Ημέρες & Ώρες Λειτουργίας:

Σάββατο 8 & Κυριακή 9 Οκτωβρίου

11:00 – 13:00 μόνο για επαγγελματίες

13:00 – 20:00 για το κοινό

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr