NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

Pandaisia: Η “φυσική” τέχνη του να μοιράζεσαι

Pandaisia: Η “φυσική” τέχνη του να μοιράζεσαι

Ένα χειροποίητο πετσετάκι που γράφει ΚΑΛΗΜΕΡΑ με κεντημένα κόκκινα γράμματα και μπαίνει στο κουτί μαζί με το παραδοσιακό μπρίκι και όλα τα απαραίτητα για την προετοιμασία του ελληνικού καφέ.

Πολλές ποικιλίες από ελληνικό τσάι, μαζί με μέλι και κουλουράκια που μεταφέρουν επερχόμενες στιγμές χαλάρωσης μέσα σε ένα χειροποίητο καλάθι. Και μια φιάλη Μαυροδάφνης με αλμυρά μπισκότα, αποξηραμένα σύκα Κύμης, και ένα chutney μελαχρινής σταφίδας που δημιουργούν ένα ενδιαφέρον pairing για την παρέα που θα ανοίξει το κρασί.

Η τέχνη του να προσφέρεις ή αλλιώς το δώρο, ενέχει μια “πανδαισία”προεκτάσεων. Πρόκειται για μια τέχνη αυθόρμητη, φυσική όσο το να προσφέρει η γη τους καρπούς της. Για μια έκφανση χαράς που γεμίζει τον παραλήπτη αλλά κυρίως τον αποστολέα με ένα αίσθημα πληρότητας.

Αυτά είχε κατά νου η Αγγελική Ματσέλου όταν δημιούργησε την Pandaisia συγκεντρώνοντας δώρα δημιουργημένα από τα προϊόντα της ελληνικής γης.

Καλάθια γεμάτα με ευγνωμοσύνη και χαμόγελα

pandaisia-box.jpg?mtime=20221021103815#asset:379321


Η ίδια γεννήθηκε στον Άγιο Δομήνικο και μεγάλωσε στον Πειραιά. Εργαζόταν για χρόνια ως σερβιτόρα με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να ανοίξει το δικό της bistrot-wine bar, αλλά ύστερα προέκυψε μια πρωτόγνωρη κατάσταση, κορονοϊος με αποτέλεσμα αυτο το κεφαλαιο να φτάσει στο τέλος του.

Μέσα από τη νέα συνθήκη αντιλήφθηκε ότι το να έχει τη δυνατότητα να προσφέρει κανείς στους αγαπημένους του ή στους συνανθρώπους είναι ένας εύκολος τρόπος να γεμίσει ο ίδιο αλλά και να δώσει χαρά. Έτσι άρχισε να γεμίζει και εκείνη τα κουτιά και τα καλάθια της με ελληνικά προϊόντα προορισμένα να δώσουν χαμόγελα ανάμεσα σε εκείνους που τα προσφερουν, εκείνους που τα δέχονται και όσους τα μοιράζονται.

pandaisia-box-2.jpg?mtime=20221021103844#asset:379322


Κάθε δώρο είναι μια αναγνώριση, μια ένδειξη ευγνωμοσύνης, είναι η τέχνη του να μπορείς να μοιράζεσαι και να προσφέρεις. Ο,τι κάνει και η ελληνική γη τόσα χρόνια για εμάς, μας προσφέρει απλόχερα όλους τους καρπούς της χωρίς να ζητήσει τίποτα. Πάντα θαύμαζα και ήμουν περήφανη για τους ανθρώπους που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στη παραγωγή τόσων μοναδικών προϊόντων έτσι πήρα την απόφαση να ασχοληθώ με όσα με γεμίζουν με όμορφα συναισθήματα” μας λέει χαρακτηριστικά η Αγγελική.

pandaisia-box-3.jpg?mtime=20221021103919#asset:379323


Και συνεχίζει: “Είναι πραγματικά αξιοζήλευτο με πόση αγάπη, φροντίδα, μεράκι και ζήλο οι Έλληνες παραγωγοί φροντίζουν τη γη μας για να μπορέσουν να μας προσφέρουν όλα αυτά τα αγαθά. Είναι ένας πολύ δύσκολος δρόμος αλλά τους ανταμείβει το αποτέλεσμα.Υπάρχουν εκατοντάδες προϊόντα που δεν είναι ευρέως γνωστά, τους αξίζει όμως μια ευκαιρία στο να τα γνωρίσουμε.Το όραμα μας είναι να φέρουμε την Ελλάδα σε κάθε σπίτι στον κόσμο μέσα από καλάθια δώρων γεμάτα από ελληνικά προϊόντα τοπικών παραγωγών. Είναι σημαντικό για εμάς, οι Έλληνες του εξωτερικού αλλά και όσοι απλά αγαπούν την Ελλάδα να έχουν άμεση πρόσβαση στα ελληνικά παραδοσιακά μας προϊόντα για τα οποία είμαστε τόσο περήφανοι!

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr