NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how
ανάγνωση

Ελ. Σωτηρίου, TCB: Προτάσεις που απελευθερώνουν την αναπτυξιακή δυναμική της Θεσσαλονίκης

Ελ. Σωτηρίου, TCB: Προτάσεις που απελευθερώνουν την αναπτυξιακή δυναμική της Θεσσαλονίκης

Το Δεκέμβριο του 2022, θα πραγματοποιηθεί το Connect on Tour I Tel Aviv στο ΒοΒο Hotel, στην καρδιά του Tελ Αβίβ αναφέρει η Γενική Διευθύντρια του Thessaloniki Convenctional Bureau, TCB, απαριθμώντας δράσεις και προτάσεις του TCB σε συνέντευξη της σήμερα στο epixeiro.gr με αφορμή τις ημέρες μεγάλης γιορτής στην Θεσσαλονίκη, που ανοίγει η ΔΕΘ με τη Philoxenia 2022.

Δύο χρόνια μετά την τελευταία της συνέντευξη της στο epixeiro.gr με το μεγάλο αφιέρωμα που είχε εκδώσει για την Θεσσαλονίκη, η κα Σωτηρίου εξηγεί πως ο προορισμός Θεσσαλονίκη χρειάζεται να επανατοποθετηθεί και να οριστικοποιηθεί μια νέα στρατηγική ανάπτυξης, συσχετίζοντας τις αγορές με την εξειδίκευση του αντικειμένου. Στις δράσεις του TCB η ενδυνάμωση του επαγγελματικού, συνεδριακού τουρισμού στοχεύοντα μεταξύ άλλων να στηρίξει τα σχέδια της ΔΕΘ που είναι και ιδρυτικό μέλος του TCB.

Διαβάστε: Ελένη Σωτηρίου: Η Θεσσαλονίκη διαθέτει πλεονέκτημα στην διεκδίκηση μεγάλων διοργανώσεων

Δύο χρόνια δράσεων μετά την τελευταία μας συνέντευξη στο epixeiro.gr , τι έχει γίνει μέσα σε αυτά τα χρόνια, πώς το TCB συνέβαλλε στην ανάπτυξη της πόλης της Θεσσαλονίκης και στα σχέδια για την ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού;

Θα έλεγα ότι τα τελευταία δύο χρόνια, πραγματικός χρόνος δράσης είναι ουσιαστικά το τελευταίο εξάμηνο, μετά την άνοιξη του 2022. Η εκθεσιακή και συνεδριακή δραστηριότητα επανακάμπτει διεθνώς και η Θεσσαλονίκη φαίνεται να διατηρεί το μερίδιο της στην αγορά, καθώς φιλοξένησε ήδη το 2022 διεθνείς διοργανώσεις με μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων και υπάρχουν επίσης προγραμματισμένα events για το 2023 και το 2024. Το TCB έχει συμμετάσχει το διάστημα αυτό στις διεθνείς συνεδριακές εκθέσεις και σε εξειδικευμένα Β2Β events στο εξωτερικό, προωθώντας συστηματικά τον προορισμό και τα μέλη του. Ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε αύξηση στα αιτήματα που δεχόμαστε με ενδιαφέρον για τη διοργάνωση συναντήσεων στην πόλη.

Παράλληλα, διαδικτυακά το 2021 και με φυσική παρουσία το 2022, διοργανώσαμε το CΟΝΝΕCT Tourism & Travel Event Thessaloniki, με σκοπό τη δυναμική παρουσίαση και προώθηση του προορισμού και την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων. Το CΟΝΝΕCT Tourism & Travel Event Thessaloniki φιλοξενεί προκαθορισμένες Β2Β διεθνείς hosted buyers από ευρωπαϊκές αγορές οι οποίοι, εκτός από τις επαγγελματικές συναντήσεις, έχουν την ευκαιρία μέσα από ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα γεμάτο μοναδικές εμπειρίες, κοινωνικές εκδηλώσεις και ευκαιρίες δικτύωσης να γνωρίσουν τον προορισμό και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ακόμη, το Δεκέμβριο του 2022, θα πραγματοποιηθεί το Connect on Tour I Tel Aviv στο ΒοΒο Hotel, στην καρδιά του Tελ Αβίβ. Τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα εκπροσωπήσουν τουριστικές επιχειρήσεις, που θα παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε προκαθορισμένες συναντήσεις με επιλεγμένους hosted buyers και παράλληλα, θα δημιουργήσουν σχέσεις συνεργασίας και εμπιστοσύνης κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων δικτύωσης.

Πρόκειται για εκδηλώσεις προσανατολισμένες αυστηρά στον προορισμό με μικρό αριθμό συμμετεχόντων και προστιθέμενη αξία που προσδίδουν σύντομες παρουσιάσεις του προορισμού.

Μελετάτε να μπείτε σε νέες αγορές για την ενίσχυση των μεριδίων της πόλης της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής. Ποιες είναι αυτές οι αγορές; Και ποια τα χαρακτηριστικά τους;

Η Θεσσαλονίκη είναι πολύ μακριά από το να έχει εξαντλήσει το δυναμικό της στις μεγάλες, ώριμες αγορές. Ακόμη, μετά την πανδημία, έχει διαφοροποιηθεί η αγορά, δημιουργήθηκαν καινούργια προϊόντα βασιζόμενα σε νέες τεχνολογίες, κυρίως για την πραγματοποίηση υβριδικών διοργανώσεων, ουσιαστικά δεν έχει ακόμη αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία σε πολλά επίπεδα. Και βέβαια οι επιχειρήσεις ακόμη υποφέρουν από τις οικονομικές επιπτώσεις και από τις επιπτώσεις στην απασχόληση. Οπότε, ο προορισμός χρειάζεται να επανατοποθετηθεί και σχετικά με τον ανταγωνισμό, να οριστικοποιηθεί μια νέα στρατηγική ανάπτυξης και να τεθούν οι ανάλογοι στόχοι. Και η διεύρυνση των αγορών δεν είναι μόνο γεωγραφική, αλλά σχετίζεται και με την εξειδίκευση του αντικειμένου, για παράδειγμα η Θεσσαλονίκη δεν έχει κινηθεί αρκετά προς την προσέλκυση εταιρικών ταξιδιών και ταξιδιών κινήτρων και αυτή αποτελεί ένα από τους στόχους μας.

Ποια είναι συνολικά τα σχέδια σας για το 2022-2023 και πώς σχεδιάζετε να στηρίξετε τις ενέργειες της ΔΕΘ;

Συμπληρωματικά με το CΟΝΝΕCT Tourism & Travel Event Thessaloniki που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σχεδιάζουμε να προχωρήσουμε και σε εκπαιδευτικές δράσεις σε συνέχεια του TCB Crossroads που πραγματοποιήθηκε το 2022. Και βέβαια έχουμε δημιουργήσει μια νέα σύμπραξη, τη Greek Meetings Alliance μαζί με το This is Athens Convention & Visitors Bureau του Δήμου Αθηναίων και τον HAPCO & DES, τον Σύνδεσμο Ελλήνων Επαγγελματιών Εκδηλώσεων και Οργανωτών Συνεδρίων ενώνοντας τις δυνάμεις μας για να υλοποιήσουμε κοινές στρατηγικές δράσεις, που θα στηρίξουν τον επαγγελματικό και συνεδριακό τουρισμό, θα δημιουργήσουν περισσότερες θέσεις εργασίας στον τουριστικό κλάδο και θα προβάλουν τη χώρα στη διεθνή συνεδριακή αγορά.

Η ΔΕΘ, ιδρυτικό μέλος του TCB, είναι βασικός πυλώνας στήριξης της αγοράς του επαγγελματικού τουρισμού στην πόλη και το μεγαλύτερο συνεδριακό και εκθεσιακό κέντρο της, σε προνομιακή τοποθεσία κοντά στα μεγάλα μουσεία, στην παραλία, σε ξενοδοχεία και εστιατόρια και αποτελεί ένα κύριο συγκριτικό πλεονέκτημα για τη διεκδίκηση μεγάλων διοργανώσεων. Η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του θα συμβάλει αποτελεσματικά στην προσέγγιση νέων πελατών, ενισχύοντας το portfolio του TCB για τη δυναμική απάντηση στις νέες σύγχρονες ανάγκες της αγοράς.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr