NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

Nokela: Ένα αλλιώτικο catering, η τέχνη και η Amazon

Nokela: Ένα αλλιώτικο catering, η τέχνη και η Amazon

Οι “Νοκέλες” είναι ένας όρος που έχει χρησιμοποιηθεί για να περιγράψει τις κοινόχρηστες αυλές των μικρών σπιτιών. Σε αυτούς τους κοινόχρηστους χώρους στο παρελθον δημιουργούνταν μικρόκοσμοι που ευνοούσαν την κοινωνική συναναστροφή, τις ποικίλες συναντήσεις αλλά και πλήθος εμπειριών μέσα στα πλαίσια της καθημερινότητας.

Ένα μεγάλο τραπέζι με συγγενείς και γείτονες, κάποιος φιλοξενούμενος που θα κοιμόταν στρωματσάδα, αρραβώνες, γάμοι, βαφτίσια. Μικρές και μεγαλύτερες αφορμές που έφερναν τους ανθρώπους κοντά, σε ένα μέρος με επίκεντρο στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, το φαγητό.

Έτσι εμπνεύστηκε και το όνομα του το Nokela Project. H Nokela προσπαθεί να μην αυτοπροσδιορίζεται αμιγώς ως μία εταιρεία τροφοδοσίας στον χώρο της εστίασης αλλά να προσφέρει μια συνολική, βιωματική εμπειρία σε διάφορα είδη εκδηλώσεων. Το βανάκι της αγαπά να “παρκάρει” κυρίως σε εκδηλώσεις που σχετίζονται με διάφορες εκφάνσεις του πολιτισμού. Από τα εγκαίνια εκθέσεων με σύγχρονα έργα τέχνης έως τα events μόδας και τις εκδηλώσεις με επίκεντρο τα wine tastings.

Έχει και το φαγητό “γυρίσματα”

Η Nokela έχει συνεργαστεί πολλάκις με γνωστές ελληνικές εταιρείες παραγωγής που δραστηριοποιούνται στον κινηματογράφο, τη διαφήμιση και την τηλεόραση. Ενώ έχει ανταπεξέλθει και σε πολύ απαιτητικά γυρίσματα για λογαριασμό ευρωπαϊκών και αμερικανικών εταιρειών παραγωγής.


Πιο συγκεκριμένα έχουν αναλάβει, μεταξύ άλλων, την τροφοδοσία φαγητού στο Φεστιβάλ Αθηνών κι Επιδαύρου, το Add Festival/Six Dogs, το Art & Wine Fest, το Kids’ Festival και το Παγκόσμιο Τουρνουά Μπάσκετ U17/FIBA.

Ενώ η ομάδα της που αποτελείται από μάγειρες κι επαγγελματίες με πολυετή εμπειρία στην τροφοδοσία, την οργάνωση εκδηλώσεων και την εκτέλεση παραγωγών, είναι πολύ περήφανη για τη συνεργασία της με οίκους μόδας, όπως η Zeus & Dione αλλά και για τη συμμετοχή σε μικρού μήκους ταινίες και low budget ελληνικές κινηματογραφικές παραγωγές οι οποίες υλοποιούνται με περιορισμένους πόρους και πολλές δυσκολίες, αλλά παρόλα αυτά καταφέρνουν να διακριθούν.

Σε κάθε εκδήλωση το menu αναπροσαρμόζεται μαζί με την διακόσμηση και το γενικό στήσιμο αναλόγως με το εκάστοτε concept. Τους τελευταίους μήνες έχουν αρχίσει να εργάζονται εντατικά και πάνω στο private dining, το οποίο τους δίνει τη δυνατότητα για πειραματισμούς με νέες γεύσεις και πιάτα.


“Μα είναι αυτό Τέχνη;”


Ο παραπάνω υπότιτλος είναι στην πραγματικότητα ο τίτλος του βιβλίου της Σύνθια Φρήλαντ, το οποίο μας θύμισε η συζήτηση με την Κατερίνα, founder της Nokela.

Όπως μας είπε “Η τέχνη συμπορεύεται πάντα με προοδευτικούς και “ανήσυχους” ανθρώπους. Καταρχήν, στη Νοκέλα θεωρούμε την ίδια μας τη δουλειά “τέχνη”. Τέχνη βρίσκουμε από τη δημιουργία ενός αισθητικά φιλόξενου χώρου μιας εκδήλωσης, στην εύρεση ζύμης για ένα χειροποίητο κρουασάν, μέχρι την ανταλλαγή ιδεών με έναν συνεργάτη. Ήταν, οπότε, αναπόφευκτο η Nokela να αρχίσει να εδραιώνεται σε σχέση με τη συνεργασία της με παραγωγές κινηματογραφικές, τηλεοπτικές και συναυλιακές .

Η πρώτη συνεργασία έγινε στα πρώτα βήματα της Nokela με μια μεγάλη αμερικάνικη παραγωγή της Amazon στην Αθήνα, από την οποία άρχισαν να προκύπτουν γνωριμίες για μελλοντικές συνεργασίες. Αρχικά ήμασταν πιο διστακτικοί, αλλά στην πορεία μάθαμε τις ιδιαιτερότητες ενός κινηματογραφικού σετ, μιας τηλεοπτικής παραγωγής ή ενός “στουντιακού” διαφημιστικού. Με τον καιρό, αρχίσαμε να αποκτούμε μια ειδίκευση στο συγκεκριμένο τομέα, χωρίς όμως να παραμελούμε εκδηλώσεις σε άλλους τομείς”.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr