NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how | Καινοτομία & Τεχνολογία
ανάγνωση

Ποια είναι η start up Welcome Picks: Βγαίνει πιο δυνατή από την πανδημία - αντλεί 5,3 εκατ. ευρώ

Ποια είναι η start up Welcome Picks: Βγαίνει πιο δυνατή από την πανδημία - αντλεί 5,3 εκατ. ευρώ

Ήταν το όχι και τόσο μακρινό 2015 όταν η Welcome Pickups έκανε το πρώτα βήματα στη σκηνή της νεοφυούς επιχειρηματικότητας. Στο επίκεντρο των εργασιών της είναι ο τουρισμός και δη η μετατροπή μια απλής παραλαβής από το αεροδρόμιο σε μια μια ταξιδιωτική εμπειρία.

Σήμερα, καθώς η εταιρεία συνεχίζει να αναπτύσσεται και να κλιμακώνει τις δραστηριότητές της σε σημαντικούς προορισμούς σε όλο τον κόσμο, η Welcome γίνεται γρήγορα παγκόσμιος ηγέτης στην κατηγορία των in-destination ταξιδιωτικών υπηρεσιών.

Ο «σκόπελος» της πανδημίας

Αναμφίβολα, σε αρκετές εταιρείες που σχετίζονται με τον τουρισμό ασκήθηκαν έντονες πιέσεις από τις συνέπειες της πανδημίας στον κλάδο.

Όπως αναφέρει η Welcome Pickups κατάφερε όχι μόνο να επιβιώσει από την κρίση του COVID, αλλά πέτυχε επίσης εξαιρετική ανάπτυξη και οικονομικά αποτελέσματα το 2022, εξυπηρετώντας πάνω από 1 εκατομμύριο ταξιδιώτες.

Τώρα και εν μέσω επικείμενων οικονομικών πιέσεων (πληθωριστικές πιέσεις, ενδεχόμενο ύφεσης, λιγότερα διαθέσιμα κεφάλαια από VCs και άλλους επενδυτές) η εταιρεία θωρακίζεται με την άντληση 5,3 εκατ. ευρώ από τους υφιστάμενους επενδυτές της - Market One Capital, Flashpoint και Venture Friends. Στόχος, μεταξύ άλλων, η παγκόσμια ανάπτυξη των υπηρεσιών της.

Εξορθολογισμός - μείωση κόστους

Όπως εξηγεί η εταιρεία, με την ένταξη 33 νέων πόλεων-προορισμών στις δραστηριότητές της, έχει πλέον παρουσία σε 100 πόλεις παγκοσμίως, επιτυγχάνοντας ετήσιους ρυθμούς ανάπτυξης που ξεπερνούν το 50%. Όλα αυτά διατηρώντας και αυξάνοντας την κερδοφορία της.

Σε αντίθεση με πλήθος άλλων εταιρειών στον ταξιδιωτικό κλάδο που παρέμειναν στάσιμες κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η ομάδα της Welcome Pickups επικεντρώθηκε στον εξορθολογισμό των διαδικασιών και επένδυσε σε περαιτέρω αυτοματοποιήσεις, βελτιώνοντας τις προσφερόμενες υπηρεσίες, γεγονός που οδήγησε σε σημαντική μείωση (x8) της ανθρώπινης αλληλεπίδρασης ανά κράτηση. Χάρη στην αναβάθμιση των υπηρεσιών και τον βελτιστοποιημένο τρόπο παροχής τους, η Welcome Pickups είναι κερδοφόρα τους τελευταίους 18 μήνες, έχοντας θετικό EBITDA και δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ακόμα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Νέοι προορισμοί & βελτίωση του costumer journey

Επιγραμματικά, σήμερα η Welcome Pickups διαθέτει υπηρεσίες σε 100 προορισμούς (50 χώρες) αλλά έχει ως στόχο το 2024 οι προορισμοί να είναι 4πλάσιοι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας κάθε μήνα εντάσσονται πάνω από 50 συνεργάτες και σήμερα υπολογίζονται στους 2.000, ενώ πάνω από 1 εκατ. είναι οι ικανοποιημένοι επισκέπτες, όπως αναφέρει η Welcome Pickups.

«Η πρόσθετη χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για την επιτάχυνση της γεωγραφικής επέκτασης της εταιρείας, με έμφαση σε νέους προορισμούς, σε Βόρεια και Νότια Αμερική. Στόχος της εταιρείας, με τη νέα επένδυση, είναι να διπλασιάσει το δίκτυο των προορισμών της και να αναδειχθεί σε παγκόσμιο ηγέτη στον τομέα των επίγειων ταξιδιωτικών μεταφορών, κρατώντας, παράλληλα, το προφίλ μιας ταχέως αναπτυσσόμενης και υγιούς νεοφυούς επιχείρησης». Και προσθέτει ότι, «ένα μέρος των κεφαλαίων θα επενδυθεί, επίσης, για την περαιτέρω βελτίωση της εμπειρίας των πελατών και την ανάπτυξη νέων προϊόντων, ενισχύοντας το όραμα της εταιρείας να δημιουργήσει μια ολοκληρωμένη, εξατομικευμένη και απρόσκοπτη ταξιδιωτική εμπειρία στο σημείο προορισμού, για όλους», εξηγεί ο Αλέξανδρος Τρίμης, CEO της εταιρείας.


... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr