NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

Το Funny Radical Acne Scars και η Κυψέλη ως αστικός μαγνήτης

Το Funny Radical Acne Scars και η Κυψέλη ως αστικός μαγνήτης

Πάει καιρός που η Δημοτική Αγορά στην Κυψέλη μοιάζει πραγματικά με κυψέλη. Έχει τους “κατοίκους” της και τους περαστικούς που δημιουργούν έναν μικρόκοσμο, μια κοινωνία μικροεπιχειρηματικότητας.

Άλλωστε με τις βιτρίνες στη σειρά από άκρη σε άκρη μπορούμε εύκολα να την φανταστούμε σαν κηρήθρα ενώ στη θέση του “μελιού” βρίσκουμε την γέννηση και την ανάπτυξη μικρών επιχειρήσεων αλλά και το μοίρασμα, προϊόντων από Έλληνες μικοπαραγωγούς, τοπικών γαστρονομικών “ευρημάτων”, μουσικής από όλο τον κόσμο, second hand θησαυρών - συχνά ακόμα και με τη μορφή Playmobil- , εκπαίδευσης και τέχνης.

Για αυτό και δεν είναι τυχαίο ότι σε ένα από τα καταστήματα της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης συναντήσαμε και την Χριστίνα Κουτσολιούτσου, μια εικαστικό που έχει βρει τρόπους να εντάξει την τέχνη της στα πλαίσια μιας μικρής, πολύχρωμης επιχείρησης.

Ζωγραφική σε ύφασμα και εικαστική έκφραση σε αντικείμενα

funny-radical-acne-scars-2.jpg?mtime=20221214184116#asset:388944

Η πορεία της Χριστίνας έχει μέχρι στιγμής διάφορους σταθμους και δρόμους εντός κι εκτός Ελλάδος. Σπούδασε Fine Arts στο Λονδίνο, έπειτα επέστρεψε Ελλάδα και έκανε τα πρώτα της βήματα στην δημιουργία έργων, εκθέσεων αλλά και πειράματα στην εκτύπωση υλικού πάνω σε διάφορα υφάσματα.

Αντιλήφθηκε όμως πραγματικά ότι η διάδραση της τέχνης της με τον κόσμο ήταν θετική, όταν ξεκίνησε να παίρνει μέρος στο Meet Market. Η αγαπη της για τα ταξίδια την ώθησε να δοκιμάσει άλλη μια εμπειρια στο εξωτερικό.

Έτσι το 2019 έφυγε για ένα χρόνο στην Πορτογαλία όπου εργάστηκε ως εθελόντρια σε ένα κέντρο κοινωνικής επανένταξης βοηθώντας σε μια σειρά εικαστικών σεμιναρίων.

funny-radical-acne-scars-3.jpg?mtime=20221214184143#asset:388945


Σήμερα αναπτύσσει το εμπορικό κομμάτι της τέχνης της μέσα στη Δημοτική Αγορά στην Κυψέλη έχοντας δημιουργήσει ένα χώρο στον οποίο αναπτύσσεται άλλο ένα ταξίδι. Αυτό της ζωγραφικής στο ύφασμα, και της γενικότερης εικαστικής έκφρασης πάνω σε αντικείμενα.

Hand-painted αντικείμενα και digital printed art

Το funny radical acne scars προέκυψε σαν τίτλος μιας περιόδου αναδιαμόρφωσης της ταυτότητας της ως καλλιτέχνης. Σηματοδοτεί για εκείνη μια βουτιά προς τα μέσα αλλά και μια σύντομη περιγραφη του ποιά είναι ενώ παράλληλα συναποτελεί την ομπρέλα του τωρινού της πρότζεκτ.

Βρίσκεται μέσα στο “κέλυφος” της Δημοτικής Αγοράς από το καλοκαίρι του 21 όπου και συστήθηκε στο κοινό με τα ζωγραφιστά της καπέλα και τα χρωματιστά της παρεό.

funny-radical-acne-scars.jpg?mtime=20221214184306#asset:388947


Αρχικά το πλάνο της ήταν να χρησιμοποιήσει τον χώρο για ένα μήνα. Αλλά τελικά της έδωσε τόση ενέργεια που συνέχισε δημιουργώντας ένα concept στο οποίο ουσιαστικά βάφει διάφορα υφάσματα και προσθέτει τη δική της καυστική και υπαρξιακή, πολλες φορές, ματιά.

Στο χώρο της υπάρχουν hand-painted φούτερ, καπέλα καθώς και πολλα second hand πουκάμισα τα οποία επεξεργάζεται με ποικίλους τρόπους. Επίσης έχει λανσάρει μια σειρά στην οποία τυπώνει με digital printing παρεό, μαξιλάρια, κούπες και ημερολόγια.

Η Κυψέλη και η “απρόσμενη θέα”

Η Χριστίνα θεωρεί ότι η Κυψέλη αλλάζει και το να βρίσκεται στη Δημοτική Αγορά λειτουργεί κάπως σαν “Παρατηρητήριο” αυτής της μετατροπής.

"Μεγάλωσα στην Κυψέλη με αποτέλεσμα να την έχω ζήσει σε διάφορες φάσεις. Καθόλου εντύπωση δεν μου κάνει η ανάπτυξη που έχει αρχίσει να διαφαίνεται στη γειτονιά καθότι ως Κυψελιώτισσα πάντα έβλεπα την ομορφιά και τη δυναμικότητα που απορρέει από στη Φωκίωνος Νέγρη και τα πέριξ.

funny-radical-acne-scars-5.jpg?mtime=20221214184339#asset:388948


Ήταν απλά θέμα χρόνου. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο το πόσες δόξες έχει γνωρίσει στο παρελθόν η Κυψέλη ως αστικός μαγνήτης πολλών μεγάλων προσωπικοτήτων. Το πώς βέβαια θα εκφραστεί αυτή η ανάπτυξη θα έχει ενδιαφέρον και θα φανεί στο άμεσο μέλλον. Εύχομαι μόνο να μη λειτουργήσει απαλλοτριωτικά…”.

Σε κάθε περίπτωση “μια απλή βόλτα στην Κυψέλη μπορεί να σε οδηγήσει σε στενάκια γεμάτα ιστορία. Δρόμοι που μου αρέσει να περπατάω είναι η Επτανήσου, η Αιγίνης, η Τενέδου και η Κερκύρας που από ψηλά θα σου χαρίσει μια πολύ απρόσμενη θέα. Τέλος, περαν της Φωκίωνος και των στενών τριγύρω, υπάρχει “πολλή Κυψέλη” και στα σύνορα με τις γύρω περιοχές, αρκεί, να θέλεις να την ανακαλύψεις”.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr