NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

Winepairings: O νέος προορισμός για το κρασί στην Αθήνα

Winepairings: O νέος προορισμός για το κρασί στην Αθήνα

Μετρά μερικές μόνο ημέρες λειτουργίας. Στόχος του είναι να “ταιριάξει” τις γεύσεις με το κρασί της Μεσογείου. Να μας ταξιδέψει στα αμπελοτόπια της περιοχής τόσο κυριολεκτικά και με ένα ποτήρι κρασί στο χέρι κάνοντας οινοτουρισμό όσο και μεταφορικά, απολαμβάνοντας μία ή περισσότερες φιάλες στο ολοκαίνουργιο wine bar που μόλις άνοιξε στη Γλυφάδα.

Είναι το Winepairings και εμείς μιλήσαμε με το μυαλό και την καρδιά του εγχειρήματος, την Ειρήνη Σολωμού για να μάθουμε περισσότερα, λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Παράλληλα, χαζέψαμε στα ράφια τα καλάθια με τα κρασιά από όλη την Μεσόγειο, τα γιορτινά ιταλικά panettone και pandoro και τα βιβλία για την κουζίνα της αγαπημένης μας γειτονικής χώρας αλλά και κάθε αξεσουάρ που μπορεί να σχετίζεται με το κρασί. Και κάπως έτσι θυμηθήκαμε ότι ο κόσμος του κρασιού είναι τεράστιος, ότι πάντα θα μας αφήνει περιθώρια για “ταξίδια” και εξερεύνηση.

winepairings.2.jpg?mtime=20221223132411#asset:390362


Από τα ανοιχτήρια, τα εξειδικευμένα ποτήρια και τα χρωματιστά διακριτικά τους σε διάφορα σχέδια έως τις αντλίες κενού για τη διατήρηση του κρασιού και τον “rapid chiller”, όπου μπορούμε μόνοι μας να τοποθετήσουμε τη φιάλη μας ώστε να την ψύξει μέσα σε 5 μόλις λεπτά, οι οινόφιλοι έχουμε πολλά ακόμα να μάθουμε και οι οινογνώστες πολλά να απολαύσουν.

Το ταξίδι μιας wine lover

Η Ειρήνη έχει διαγράψει μία μακρόχρονη πορεία στενής επαφής με το κρασί και την γαστρονομία της Μεσογείου.

Η επιρροή από την ανδριωτισσα γιαγιά της με τη βενετσιάνικη καταγωγή ήταν μεγάλη όπως και η αγάπη της να μαγειρεύει μαζί της. Ενώ σημαντικό ρόλο στη ζωή της έχει παίξει και η… τύχη που είχε να ταξιδεύει από μικρή με τους γονείς της σε διάφορες χώρες και να δοκιμάζει νέες γεύσεις.

Τα χρόνια που φοίτησε στο Πανεπιστήμιο της Βερόνας, ήταν συνεχώς συνοδευμένα από γαστρονομικές και οινικές αποκαλύψεις από την περιφέρεια Veneto, τη δεύτερη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή της Ιταλίας.

winepairings.3.jpg?mtime=20221223132442#asset:390363


Το μικρόβιο του wine lover, αυτή η “αγάπη για το κρασί και την επιστήμη που κρύβεται πίσω από τη χημεία μεταξύ φαγητού και κρασιού” όπως μας λέει, είναι που την καθοδηγεί μέχρι και σήμερα.

Έτσι και οι σπουδές πάνω στο κρασί είναι για εκείνη μια διαχρονική ασχολία τόσο στην Ιταλία όσο και στην Ελλάδα και το ταξίδι της ανακάλυψης βρίσκεται στον πυρήνα της φιλοσοφίας της για την οινογαστρονομία αλλά και τη ζωή.

To WinePairings

Το WinePairings γεννήθηκε μέσα από το όραμα της Ειρήνης να φέρει κοντά τους ανθρώπους που αγαπούν το κρασί, με μια έμφαση στα κρασιά και στη γαστρονομία της Μεσογείου. (Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία).

O στόχος είναι η προσφορά μιας all about wine εμπειρίας τόσο μέσα από το website όσο και μέσα από το φυσικό κατάστημα και το wine bar. Οι πρωτότυπες ετικέτες και τα αξεσουάρ για το κρασί, τα εργαλεία που μπορούν να βοηθήσουν την τέχνη επαγγελματία για την καλύτερη απόλαυση του κρασιού, τα ταξίδια σε οινοπαραγωγικές περιοχές αποτελούν μερικές από τις πτυχές της εμπειρίας αυτής.

winepairings.4.jpg?mtime=20221223132537#asset:390364


Αλλά πάνω από όλα, η έμφαση δίνεται στην επιστήμη ή στην τέχνη, αν προτιμάτε, του παντρέματος προϊόντων γαστρονομίας και κρασιού. Η Ειρήνη μας ανέφερε ότι το concept store/wine bar στη Γλυφάδα είναι η πρώτη “πινέζα” του Winepairings αλλά ο επόμενος στόχος είναι το franchise και σε άλλα σημεία της Μεσογείου που θα ενώσει τους wine lovers με το χαρακτηριστικό ταμπεραμέντο της περιοχής… που αν μη τι άλλο, έχει έντονο και η ίδια.

Το παιχνίδισμα κρασιού και προϊόντων γαστρονομίας της Μεσογείου, όπως μας λέει, μπορεί να ενισχύσει οικονομικά και ηθικά την προσπάθεια των μικρών και μεσαίων παραγωγών προϊόντων από τον αγροτικό, κυρίως, τομέα αλλά και να μας φέρει στο ίδιο τραπέζι να τσουγκρίζουμε τα ποτήρια μας, αρχής γενομένης από τα Χριστούγεννα που μας έρχονται αυτό το Σαββατοκύριακο.

Salute!

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr