NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

Ο λιλιπούτειος αθηναϊκός φούρνος που φτιάχνει βασιλόπιτα όλο τον χρόνο

Ο λιλιπούτειος αθηναϊκός φούρνος που φτιάχνει βασιλόπιτα όλο τον χρόνο

Όσοι είχαν τη χαρά να μείνουν έστω και για λίγο στα πέριξ του Λυκαβηττού ανα-γνωρίζουν ότι η πρωινή κυκλική βόλτα στους πρόποδες του μετατρέπεται εύκολα σε μια διαδικασία ανακάλυψης. Και ένα μεγάλο κεφάλαιο σε αυτή τη διαδικασία είναι το ψωμί, τα αρτοπαρασκευάσματα και τα γλυκά. Η βόλτα που συμπεριλαμβάνει την επίσκεψη σε κάποιον από τους φούρνους της περιοχής.

Ιδιαίτερα τους φούρνους εκείνους που “δεν πιάνει το μάτι σου”, που δεν διαθέτουν όμορφα καλάθια, περιποιημένα κουτιά με όμορφα σχέδια, κόκκινες κορδέλες με αψεγάδιαστους φιόγκους και υπερτιμημένα προϊόντα. Εκείνους που δεν έχεις να κάνεις παρά ένα-δυό βήματα για να φτάσεις ως το ταμείο, να πεις μια καλημέρα και να ξαναβγείς για εκείνη την πρώτη μπουκιά που αρκεί για να σου φτιάξει πραγματικά την ημέρα.

Ένας τέτοιος φούρνος είναι και οι “Γεύσεις Μαρασλή” στο ψηλότερο σημείο του ομώνυμου δρόμου. Ένας φούρνος όπου πέρα από τα απίθανα ατομικά τσουρεκάκια που θυμόμαστε κάθε φορά που προσεγγίζουμε το ταμείο, βρίσκουμε κομμάτια βασιλόπιτας όλο τον χρόνο.

Κομμάτια από το πολίτικο τσουρέκι-βασιλόπιτα που πραγματικά θέλουμε να τρώμε όλο τον χρόνο. Και αν μπερδεύεστε με το τι γίνεται με το φλουρί σε αυτή την περίπτωση, θα λέγαμε ότι την θέση του έχει πάρει η ίδια της η γεύση.

Γευσεις Μαρασλή: Το χρυσό φλουρί της απλότητας

Η μυρωδιά από το μικρό εργαστήριο κυριολεκτικά θα σας βοηθήσει να βρείτε τον συγκεκριμένο προορισμό οποιαδήποτε μέρα του χρόνου και οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

Και όταν λέμε ένα “μικρό εργαστήριο” κυριολεκτούμε αφού με το που μπείτε θα αντιληφθείτε ότι μοιάζει περισσότερο στα τετραγωνικά με κουζίνα σπιτιού. Οι λέξεις κλειδιά είναι φρέσκα, αφράτα και απλά.

Την συνταγή της βασιλόπιτας την έφερε μαζί του από το γλυκοπωλείο “Εύη” του Κολωνακίου που δεν υπάρχει πια, ο Τάσος Παρασκευόπουλος και με αυτή ξεκίνησε τις “Γεύσεις Μαρασλή”, 12 χρόνια πριν. Θα τον βρείτε στο εργαστήριο να εργάζεται νυχθημερόν και πάντα σε εγρήγορση ώστε να είναι σίγουρος ότι θα δοκιμάσετε τσουρέκι, αν το θελήσετε.

Σήμερα πέρα από τη βασιλόπιτα και τα πολίτικα τσουρέκια σε πλεξίδα, μπορείτε να βρείτε στο αρτογλυκοπωλείο, panettone, paris brest, πάβλοβα, μια διαχρονική τάρτα φρούτων καθώς και μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή της με γεύση cheesecake και βύσσινο.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr