NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

To Balcony Stories και η γυναικεία ενδυνάμωση

To Balcony Stories και η γυναικεία ενδυνάμωση

Τα μπαλκόνια της Αθήνας και της επαρχίας μετατρέπονται σε μια ιδιότυπη κοινότητα. Οι γυναίκες φωτογραφίζονται με φόντο την αττικό και τον ελληνικό ουρανό.

Εξιστορούν τα βιώματά τους, λένε τις ιστορίες τους, εξηγούν πως κατόρθωσαν να κάνουν επάγγελμα, εκείνο το οποίο εκφράζει πραγματικά την καθεμιά τους ξεχωριστά. Αλλά και το πως, πολλές από αυτές, κατάφεραν να δημιουργήσουν μικρές ή μεγαλύτερες επιχειρήσεις.

Στο μπαλκόνι της, η κάθε γυναίκα δεν φοράει τα ατσαλάκωτα ρούχα της, δεν έχει μακιγιάζ που έκανε ώρες να δημιουργήσει, ούτε μαλλιά που προ ολίγου φτιάχτηκαν στο κομμωτήριο. Οι γυναίκες στα μπαλκόνια τους έχουν πιασμένα μαλλιά, είναι ξυπόλυτες, με κάλτσες, με σαγιονάρες, φορούν άνετα ρούχα και το πηγαίο τους χαμόγελο.

Οι γυναίκες στα μπαλκόνια μπορούν να είναι αυθεντικές, να νιώθουν καλά με τον εαυτό τους και να βγάζουν την αλήθεια τους. Αυτό μας θυμίζει ο λογαριασμός στο instagram balconystories.gr.

The Balcony Stories Project

Τα στερεότυπα που κυριαρχούν στα social media, οι επιτηδευμένες φωτογραφίες με τα φίλτρα που προβάλλουν μια ψεύτικη πραγματικότητα, τα apps που διορθώνουν ατέλειες για φωτογραφίες που μοιάζουν με περιοδικού.

Αναποδογυρίζοντας όλα αυτά τα “δεδομένα” πέφτουν όλες οι μάσκες και τα φτιασίδια. Απελευθερώνεται χρόνος για ασχολίες δημιουργικές, εμφανίζεται μια οδός που οδηγεί πιο κοντά στους πραγματικούς μας εαυτούς. Μένει η ουσία των ανθρώπων που μπορούν να χαμογελούν.

Το Balcony stories project αφιερώνει 3 posts σε κάθε γυναίκα που λέει την ιστορία της απαρέγκλιτα με χαμόγελο.

Και όπως μας εξήγησε η δημιουργός του, Βικτωρία Γιαννάκη, το κάλεσμα των γυναικών για να πουν τις ιστορίες τους γινόταν από στόμα σε στόμα και σύντομα το προφίλ γέμισε από δεκάδες γυναίκες που πόζαραν στα μπαλκόνια τους.

Η ιδέα γεννήθηκε μέσα στην περίοδο της πανδημίας, όταν το μπαλκόνι αποτελούσε έναν χώρο διαφυγής από την καθημερινότητα του σπιτιού. Έναν χώρο όπου μπορούσε κάποιος να βγει και να ξεσκάσει. Να πιει ένα ποτό, καφέ, να κάνει κηπουρική ακόμα και να μιλήσει με τον γείτονα.

Οι αληθινές ιστορίες με γυναικεία “φωνή” βρίσκονται στην καρδιά του εγχειρήματος. Γυναίκες της διπλανής πόρτας, γίνονται πρότυπα μόδας και ομορφιάς με κάθε δυνατή έννοια.

Οι γυναίκες στα μπαλκόνια… ως ηλιαχτίδες

Οι γυναίκες στα μπαλκόνια είναι για την Βικτωρία όπως ο ήλιος που τρυπώνει μέσα από τα στόρια, τις κουρτίνες και μας «τρέφει» με τις ηλιαχτίδες του.

“Είναι ένα παράθυρο στο φως, είναι η θετική πλευρά των πραγμάτων, είναι το “Ναι” σε όλα τα αρνητικά που συμβαίνουν καθημερινά στη ζωή μας και μας αποπροσανατολίζουν από τους στόχους μας. Είναι ένα δώρο που θα μας γεμίσει με ικανοποίηση ότι μπορούμε να «κινήσουμε» τη γη με την στάση μας. Είναι η αποδοχή ότι όλα επιτρέπονται και δεν κρίνουμε η μία την άλλη γιατί όλες είμαστε απαραίτητες, χρήσιμες και ικανές σε αυτήν την ζωή.

Γιατί όταν είμαστε πολλές, η ψυχολογία μας είναι πιο δυνατή και πιο ανεβασμένη. Γιατί όταν γνωρίζουμε, ξέρουμε ποιο δρόμο θα χαράξουμε άρα ξέρουμε και πού θα στοχεύσουμε. Γιατί μπορεί να νομίζουμε ότι μόνο σε εμάς συμβαίνουν τα πιο περίεργα πράγματα αλλά όταν μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας, επιτρέπουμε και στις αποτυχίες να έχουν χώρο στη ζωή μας, γιατί μαθαίνουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας χωρίς φτιασίδια και styling".

Τέλος η Βικτώρια θεωρεί ότι οι γυναίκες του επιχειρηματικού κόσμου έχουν καινοτόμες ιδέες και είναι από τη φύση τους λόγω του ότι μπορούν και κυοφορούν παιδιά, ικανές και άξιες να είναι αποτελεσματικές ταυτόχρονα σε πολλά επίπεδα.

Και σύμφωνα με τα λόγια μιας φίλης της που μίλησε στο balcony stories: «Η γυναίκα είναι ένα εξαίσιο πλάσμα που έχει τη δύναμη, το σθένος και τα όπλα να διδάξει πολλά στον κόσμο αυτό!»

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr