NEWSFLASH...
Καινοτομία & Τεχνολογία
ανάγνωση

Digital Transformation in Greece: Η ψηφιακή ωριμότητα των οργανισμών και οι εταιρικές κουλτούρες στο επίκεντρο

Digital Transformation in Greece: Η ψηφιακή ωριμότητα των οργανισμών και οι εταιρικές κουλτούρες στο επίκεντρο

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός σε μία επιχείρηση δεν είναι κάτι που επιτυγχάνεται απλά με το πάτημα ενός διακόπτη. Είναι μία πολυσύνθετη διαδικασία η οποία απαιτεί ένα συγκεκριμένο πλάνο, αλλά, πάνω απ’ όλα, συνεχή προσπάθεια σε πολλά επίπεδα.

Εν έτει 2023, η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι οργανισμοί έχουν πλέον ενταχθεί σε πορεία ψηφιακού μετασχηματισμού, ωστόσο το ερώτημα που προκύπτει είναι αν είναι όσο ψηφιακά ώριμοι απαιτείται από τις εξελίξεις και αν έχουν χτίσει την κατάλληλη εταιρική κουλτούρα ώστε να καταφέρουν να ανταποκριθούν στα νέα δεδομένα της εποχής. Τα συγκεκριμένα ζητήματα βρίσκονται στο επίκεντρο της νέας έκδοσης «Digital Transformation in Greece 2022/2023» που παρουσίασε πρόσφατα το Found.ation, με την υποστήριξη του ευρωπαϊκού οργανισμού EIT Digital.


Foundation-Digital-Transformation-in-Greece-report-2022-2023-cultures.jpg?mtime=20230113102805#asset:392543


Πόσο επιτυχημένες είναι οι προσπάθειες ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων και ποιο το επίπεδο ωριμότητάς τους;

Στο πλαίσιο έρευνας που πραγματοποιήθηκε για το παραπάνω report, το 75% των ερωτηθέντων σημείωσαν ότι οι οργανισμοί για τους οποίους εργάζονται εφαρμόζουν ήδη προσπάθειες ψηφιακού μετασχηματισμού, ωστόσο συνολικά από τις απαντήσεις τους γίνεται ορατό πως το επίπεδο ωριμότητας των εταιρειών σε ό,τι αφορά τον ψηφιακό μετασχηματισμό δεν είναι ακόμη το ιδανικό. Ακολουθώντας αυτά τα δεδομένα, οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι οι προσπάθειες που γίνονται δεν οδηγούν πάντα σε επιτυχία. Σε κάθε περίπτωση, γίνεται αντιληπτό πως ο προσδιορισμός του επιπέδου ωριμότητας σε μία επιχείρηση στο κομμάτι του ψηφιακού μετασχηματισμού της αποτελεί μία απαραίτητη άσκηση, καθώς συντελεί στο να δημιουργηθεί ένας χάρτης που θα ανοίξει δρόμους για μελλοντικές δράσεις.

Αυτός είναι και ο λόγος που το Found.ation στο φετινό Digital Transformation in Greece report, οριοθετεί τα επίπεδα ωριμότητας ψηφιακού μετασχηματισμού, βοηθώντας τους οργανισμούς να προσδιορίσουν πού βρίσκονται σήμερα και να εξετάσουν πού θα μπορούσαν να οδηγηθούν αύριο. Στην έκδοση παρουσιάζονται αναλυτικά έξι επίπεδα ωριμότητας που είναι έτσι σχεδιασμένα ώστε να αποτυπώνουν ποιοτικά στοιχεία τα οποία μπορεί να συναντήσει κανείς στο εργασιακό του περιβάλλον και έχουν ως στόχο να βοηθήσουν στη δημιουργία επιπλέον συσχετισμών.

Ξεκινώντας από το επίπεδο 0, όπου οι οργανισμοί που βρίσκονται αγνοούν τις ψηφιακές εξελίξεις και τον τρόπο με τον οποίο αυτές μπορούν να βελτιώσουν την παρουσία τους, και φτάνοντας έως το επίπεδο 5 στο οποίο ο ψηφιακός μετασχηματισμός αποτελεί μία απτή πραγματικότητα και η κουλτούρα που επικρατεί είναι η καινοτομία, παρουσιάζονται όλα εκείνα τα στάδια που μπορεί να βρίσκεται μία εταιρεία αυτή τη δεδομένη στιγμή.


Foundation-Digital-Transformation-in-Greece-report-2022-2023-Infographic.jpg?mtime=20230113102806#asset:392544


Ποιες είναι οι εταιρικές κουλτούρες που κυριαρχούν σήμερα στις επιχειρήσεις;

Πέρα από την ψηφιακή ωριμότητα ωστόσο, υπάρχει κάτι ακόμη που διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στους οργανισμούς του σήμερα και την εξέλιξή της σε εποχές ταχύτατων μεταρρυθμίσεων. Εξετάζοντας τις επιχειρήσεις και αναλύοντας δεδομένα (θα μπορούσαμε να τα παρομοιάσουμε με «συστατικά») που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στα νέα περιβάλλοντα που έχουν διαμορφωθεί, διακρίνουμε νέες κουλτούρες που οδηγούν τους σύγχρονους οργανισμούς στον ψηφιακό κόσμο του σήμερα και του αύριο. Αναγνωρίζοντας ότι κάθε εταιρεία είναι μοναδική, το σίγουρο είναι ότι, ακόμη και αν τα συστατικά είναι γνωστά, δεν υπάρχει κάποια κοινή συνταγή που πρέπει να ακολουθείται από όλους: αντίθετα πρέπει κάθε εταιρεία να δημιουργήσει το δικό της μείγμα ώστε να εξασφαλίσει ένα ταξίδι μετασχηματισμού με μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας.

Το Found.ation έχει εντοπίσει και παρουσιάζει στο Digital Transformation in Greece report πέντε είδη οργανωσιακής κουλτούρας, τα οποία αναλύονται διεξοδικά. Πρόκειται για την κουλτούρα που δίνει προτεραιότητα σε ό,τι αφορά τον ψηφιακό κόσμο, αυτή που περιλαμβάνει μία νοοτροπία ανάπτυξης, την κουλτούρα της προνοητικότητας, αυτή της απόδοσης και, τέλος, την κουλτούρα της καινοτομίας. Ωστόσο, όπως προαναφέραμε, πρέπει να αντιμετωπίζονται ως συστατικά που μπορούν να αναμειχθούν με τέτοιο τρόπο ώστε να αναδείξουν μία επιχείρηση, παρά ως κουλτούρες που κάθε μία πρέπει να ακολουθείται ξεχωριστά.

Το «Digital Transformation in Greece 2022/2023 report» κυκλοφορεί για έκτη συνεχή χρονιά από το Found.ation με την υποστήριξη του ευρωπαϊκού οργανισμού EIT Digital, αποκαλύπτοντας ενδιαφέρουσες πτυχές σχετικά με τον ψηφιακό μετασχηματισμό στις ελληνικές επιχειρήσεις. Φέτος, υλοποιείται με την υποστήριξη των Deloitte, Cardlink και Stanton Chase.


Foundation-Digital-Transformation-in-Greece-report-2022-2023-Maturity.jpg?mtime=20230113102806#asset:392545


... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr