NEWSFLASH...
Coaching & Training
ανάγνωση

Θέλεις να προσφέρεις την «Λύση», ή την «Εναλλακτική»;

Θέλεις να προσφέρεις την «Λύση», ή την «Εναλλακτική»;

Σήμερα ξύπνησες και αισθάνεσαι ότι είσαι στον «κόσμο σου»! Σε τι θέση σε τοποθετείς εκεί; Αισθάνεσαι καλύτερα; Τώρα που περνάει η ώρα και αρχίζεις να επανέρχεσαι και να αντιλαμβάνεσαι πως βρίσκεσαι στον δικό μας κόσμο, πώς αισθάνεσαι; Σκέψου με ειλικρίνεια. Ποιος νομίζεις σε κατέταξε εκεί; Μήπως έχεις εύκαιρο καθρέφτη;

Δεν έχω σκοπό να σου μιλήσω για αποφάσεις και επιλογές, πόσο μάλλον να σε συμβουλέψω. Στόχος μου είναι να σε κάνω να δεις την ζωή σου και την εργασία σου σαν τρίτος και να σε ενημερώσω πως ακολουθεί τοποθέτηση «εαυτού»!

Εργάζεσαι σε έναν τομέα, όπου έχεις αποφασίσει πως για κάποιους λόγους σου ταιριάζει, ή ταιριάζει με τις ανάγκες/επιθυμίες, που επικρατούν στην δεδομένη φάση της ζωής σου. Είσαι πολύ καλός, με διάθεση να προσφέρεις, να δημιουργήσεις αξία για το περιβάλλον σου και γιατί όχι να ξεχωρίσεις. Ο βαθμός αξιοποίησης όλων αυτών των μεταβλητών θα κρίνει εάν αποτελείς, για την υπάρχουσα εταιρεία, λύση για την δημιουργία του οράματός της, ή εναλλακτική για την συνέχιση της σταθερής λειτουργίας της.

Περνάει ο καιρός κι αποφασίζεις πως πλέον δεν καλύπτεσαι άλλο και αναζητείς νέο χώρο να στεγάσεις τις ικανότητές σου. Τα καταφέρνεις. Σε καλούν για να σε γνωρίσουν από κοντά. Πρώτος στόχος επετεύχθη. Δεύτερος στόχος είναι να κλείσεις μία συμφωνία, που δεν θα είναι πανομοιότυπη με την προηγούμενη, αλλιώς ψάχνεις για την εναλλακτική. Σε αυτήν την περίπτωση έχω να σου πω πως ΠΟΤΕ μία εναλλακτική δεν κατάφερε να πείσει, μακροπρόθεσμα τουλάχιστον, ως λύση! Εάν, όμως όντως έψαχνες μία μικρή αλλαγή από αυτό που είχες – περιβάλλον, μικρή αύξηση αποδοχών, ωράριο - σε κάποια φάση της πορείας σου θα θυμώσεις γιατί τίποτα στην ουσία δεν άλλαξε, ενώ εσύ θα συνεχίζεις να προσφέρεις τον καλύτερο σου εαυτό. Ο θυμός θα γίνει αγανάκτηση, καθώς θα συνειδητοποιείς πως δεν σε αντιμετωπίζουν όπως σου αξίζει. Μα πώς σου αξίζει; Πάρε τον χρόνο σου. Εσύ πρώτος τους έδειξες ποια είναι η αξία που θεωρούσες ότι έχεις!

Αντιλαμβάνεσαι τι λάθος έχεις κάνει και επαναστατείς! Πλέον τα δεδομένα της ζωής σου έχουν αλλάξει, π.χ. ωρίμασες, πήρες αποφάσεις, θέλεις ποιοτικότερο χρόνο, θέλεις να ελέγχεις την καθημερινότητά σου, θέλεις να αφήσεις το αποτύπωμα σου, κτλ. Αποφασίζεις να κάνεις την δική σου επιχείρηση. Σε αυτό το σημείο θα κάνω fast-forward τις κινήσεις, που απαιτείται να κάνεις, και πάω απευθείας στην δημιουργία της επιχείρησής σου. Τι υπηρεσίες προσφέρεις; Πώς θα χαρακτήριζες την τιμή τους; Πώς θα αξιολογούσες το τελικό τους αποτέλεσμα τόσο για τον ωφελούμενο όσο και για την αγορά; Εάν αγανάκτησες γιατί δεν κατάλαβε κανείς την αξία σου, οραματίστηκες μία καλύτερη ζωή και ξοδεύτηκες ….φρόντισε να ΜΗΝ δημιουργήσεις μία ΙΔΙΑ υπηρεσία σε φθηνότερη τιμή … Γιατί μάντεψε! Δεν υπόσχεσαι την αλλαγή, αλλά την ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ κι αυτό δεν θα σε πάει μακριά!

Η δουλειά σου δεν είναι για όλους, ούτε τα όνειρά σου! Είναι μόνο για εκείνους, που θέλουν να σε ακολουθήσουν στο «ταξίδι» σου. Αν θέλεις να πετάξεις σε business θέση, μην κλείνεις economy! Δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να τα καταφέρεις. Κι αν πιστεύεις πως θα είσαι επιτυχημένος εργασιακά μόνο αν αποκτήσεις την δική σου επιχείρηση, μην πέφτεις σε αυτήν την παγίδα. Εξίσου επιτυχημένος είναι κι αυτός που αποκτάει το επίπεδο της ζωής που επιθυμεί, αλλά ταυτόχρονα μπορεί να δημιουργεί και να αφήνει το δικό του αποτύπωμα και στην επιχείρηση ενός άλλου! Στα όνειρα υπάρχουν πολλοί πρωταγωνιστές! Ο εργοδότης θα σου δώσει το σενάριο και τις σκηνοθετικές του τοποθετήσεις, αλλά αν ο ρόλος σου αξίζει για Όσκαρ ερμηνείας θα εξαρτηθεί από το πόσο επιτυχημένα θα αποφασίσεις να τον ενσαρκώσεις. Να θυμάσαι πως ακόμη κι η ζωή πολλές φορές δεν μπορεί να σταματήσει αυτούς που είναι αποφασισμένοι!

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr